به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری به مناسبت حماسه نهم دی با حضور اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ در خبرگزاری نسیم برگزار شد.
اسماعیل حشمتی، دبیر سابق تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با بیان اینکه فتنه ۸۸ پس از هشت ماه منجر به خلق حماسه نهم دی شد، گفت: انسجام بین مردم و حاکمیت یکی از چیزهایی که بعد از انقلاب مورد تاکید بوده است که همیشه از سوی دشمنان مورد حمله قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: با اختلاف بین مسئولان – مردم، مسئولان – مسئولان و مردم – مردم فکر میکردند به اهداف شوم خود دست پیدا میکنند. فتنه ۸۸ هزینههای کلانی برایمان داشت، ایجاد بدبینی و شبهه آفرینی، ایجاد تحریمها از جمله اقدامات فتنه گران علیه کشورمان بود.
دبیر سابق تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به نامه سران سلطه به رهبر معظم انقلاب در سال ۸۷ گفت: در سال ۸۸ دشمنان نامهای را به رهبر معظم انقلاب با این مضمون نوشتند که ایران باید در مدیریت جهان نقش داشته باشد ولی در سال ۸۸ فتنه گران کاری کردند که آنها به طمع افتاده و منجر به شکل گیری قطعنامه ۱۹۲۹ شد. آنها با زیر سوال بردن نهادهای قانونی همچون شورای نگهبان، قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی منافع شخصی خود را بر منافع ملی ارجحیت دادند.
وی با اشاره به اینکه سوالی در ذهن مردم عام پیش میآید که چرا افراد فتنه گر محاکمه نمیشوند و در حصر قرار دارند گفت: این افراد هیچ کدام ابراز پشیمانی نکردند و اگر بر فرض اینکه محاکمه شوند به دلیل اینکه اقدام علیه امنیت ملی انجام دادهاند اگر محاکمهای هم صورت بگیرد حکم آنها اعدام است و اگر آنها در حصر قرار دارند رفعت اسلام و نظام را نشان میدهد.
حشمتی ادامه داد: اگر رفع حصر هم صورت بگیرد فتنه ۸۸ مردممان را بیدار کرد و مردم کشورمان با این افراد مقابله میکنند و سران فتنه توسط همین مردم از بین میروند. شعارهای عبور از خاتمی نشان داد افراد مهم نیستند و اهداف است که برای همه مهم است.
وی گفت گفت: افرادی که امروز ادعای این دارند که نباید قانون گریزی کرد برخلاف قانون از شورای رهبری صحبت میکنند امیدواریم دستگاههای قانونی با این مصداقها برخورد کند.
دبیر سابق تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با بیان اینکه در فتنه ۸۸ نهادها مورد حمله قرار گرفتند اظهار داشت: امروز از نظارت استصوابی شورای نگهبان صحبت میکنند باید در تاریخ عبرت بگیریم هر جا قانون زیر پا گذاشته شد فتنههایی رقم خورد. مدعیان نظارت استصوابی و ایجاد شورای رهبری زمینه سازان فتنههای بعدی هستند و اصولا افرادی این صحبتها را بیان میکنند که در فتنه ۸۸ مشارکت داشتند پس بهتر است مردم فریب آنها را نخورند.
وی در خصوص ثبت نام طیف گسترده داوطلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و حضور چهرههای اصلاح طلب و بعضاً محکومین گفت: این گسترش ثبتنامها به نوعی باز بودن ظرفیت جمهوری اسلامی را نشان میدهد اما اگر افرادی بخواهند از این امر بهرهبرداری سیاسی شود نباید به آنها اجازه داد طیف کسانی که در فتنه ۸۸ هم بودند ثبت نام کردند طبیعتاً ما با ریزشهای زیادی مواجه هستیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص زمینه سازی فتنه با توسعه برخی تشکلها گفت: ما در اکثر فتنههایی که رخ داده است میبینیم که دانشگاهها محور بودهاند؛ فتنه ۷۸ از دانشگاه تهران آغاز شد، تشکلهای قارچ گونه و بیریشه گاهی اوقات با اسم کانون و انجمن اسلامی فعالیتهایی را در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند.
حشمتی در این نشست خبری با بیان اینکه یکی از چیزهایی که بعد از انقلاب مورد تاکید جمهوری اسلامی بوده است انسجام بین مردم و حاکمیت است گفت: این انسجام بهترین وجه حمله ۸۸ بود و تلاش شد این انسجام با اختلاف بین مسئولین و مردم به رابطه مسئولین و مردم ضربه بخورد.
وی افزود: بخشی از این اختلاف افکنیها در قالب ایجاد بدبینی و شبههانگیزی بود که در نهایت منجر به وقایع روز عاشورا شد و بعد از این فتنه بود که فشارهای خارجی بیشتر شد و در نهایت منجر به تصویب قطعنامه ۵۲۹ و پس از آن زیر سوال بردند نهادهای قانونی نظام مانند شورای نگهبان قوه قضائیه و مجلس شد.
حشمتی افزود: آنها با ادعای واهی تقلب آن قائله را به پا کردند و تقریباً اکثر کسانی که در آن جریانات شریک بودند ادعای تقلب را هم قبول نداشتند و وقتی از آنها سؤال میشد که چرا علنی مطرح نمیکنید که تقلب نشده است میگفتند ما به آقای موسوی خیانت نمیکنیم؛ این یعنی اینکه آنها منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح میدادند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در پاسخ به سوالی در خصوص نقش قوه قضائیه در حضور و فعالیت فتنه گران در دانشگاهها مانند حضور فائزه هاشمی، غلامحسین کرباسچی گفت: قوه قضائیه باید طبق قانون در اینگونه موارد ورود پیدا کند و نقش خود را ایفا کند چرا که طبق قانون باید با ورود افرادی که سابقه محکومیت فتنه دارند باید مخالفت و ممانعت شود البته برخی از این حضور افراد بهرهبرداری سیاسی میکنند نظر بسیج دانشجویی همان نظر قانون است و هر کس که محکومیت و سابقه فتنه دارد نباید در فضای دانشگاهها برای سخنرانی حاضر شود.
حشمتی در سوالی پیرامون فضای سیاسی در دانشگاه آزاد گفت: بسیج دانشجویی با توجه به رفتار دانشگاه آزاد امروز در حوزه دانشگاه هم محدود شده چه رسد به فضای اجتماعی؛ البته ما تا جایی که شده به مسائل اجتماعی و اقتصادی پرداختهایم.
وی در مورد رویکرد انتقادی بسیج دانشجویی اظهار داشت: باید دید که بسیج دانشجویی در انتقاد از دولت دهم چه مصاحبهها و موضعهایی داشته و ان را با انتقادهای ما نسبت به دولت یازدهم مقایسه کنید میبینید موج انتقادهای ما نسبت به دولت دهم بیش از دولت کنونی است.
اسماعیل حشمتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه موضع بسیج دانشجویی در قبال تائید صلاحیتها و رد برخی از افراد از سوی شورای نگهبان چیست؟ گفت: ما به عنوان یک تشکل دانشجویی نمیتوانیم بگوییم که چه کسانی باید از سوی شورای نگهبان تائید و رد شوند چرا که چارچوب احراز صلاحیتها را قانون مشخص کرده است اما به طور کلان میتوانیم بگوییم که انتظار میرود افرادی که در فتنه ۸۸ نقش داشتند و سابقه قانون گریزی دارند رد شوند و طبعا این افراد رد خواهند شد؛ لذا از شورای نگهبان میخواهیم بدون اغماض هرکسی که رد صلاحیت ندارند را رد کند.