مهدی ثقفی، رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، گفت: مجوز رشته ژئومورفولوژی در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشگاه پیام نور استان گرفته شده و از مهر ماه سال آینده در این رشته، پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی ادامه داد: موافقت اولیه نیز برای رشتههای جدیدی از جمله مخاطرات طبیعی، سنجش از دور در زمین شناسی، نانو شیمی، مدیریت دولتی و کارآفرینی اخذ شده و منتظر هستیم تا جلسه شورای گسترش برگزار شود و مجوز لازم را کسب کنیم.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی متذکر شد: رشته های نانوشیمی، مخاطرات طبیعی، کارآفرینی که میان رشتهای بوده و جز رشتههای جدید میباشند که در سطح کشور، تنها در دو یا سه منطقه ارائه شده است.
ثقفی با بیان اینکه در حال حاضر 12 رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور استان وجود دارد، افزود: موافقت نامه اولیه درخواست رشته برنامه ریزی روستایی در مقطع دکتری برای واحد بیرجند کسب شده که برای دریافت مجوز، در کمیتههای مختلف وزارت علوم در حال بررسی است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی واحدهای دانشگاههای پیام نور در سطح استان فعال است، گفت: ممکن است این واحدها ادغام یا تجمیع شود که بستگی به برنامه چشم انداز ششم توسعه دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی مجدد یادآور شد: در حال حاضر که فصل امتحانات است هر 13 مرکز واحد، در حال برگزاری امتحانات هستند.
ثقفی با اشاره به اینکه دیگر متقاضی برای ادامه تحصیل در برخی از واحدهای پیام نور استان وجود ندارد، تصریح کرد: به عنوان مثال واحدی که در سال گذشته 10 ورودی داشته در سال آینده انتظار افزایش ورودی در آن واحد را نباید داشت و ادامه پیدا کردن این روند نزولی به کم شدن متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه، بر میگردد.
وی خاطرنشان کرد: از نظر دانشگاه، بعد فاصله مهم است و واحدی که زیر 60 کیلومتر با نزدیکترین مرکز فاصله داشته باشد قطعاً تجمیع خواهد شد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی با بیان اینکه سال جاری، سال اقتصادی است که باید همه مدیران عزم خود را جزم کرده تا مدیریت پول را داشته باشند و با شرایط سخت، سال را به اتمام برسانند، تصریح کرد: سال جاری، یکی از سالهای سخت اقتصادی دانشگاه، در دوره مدیریتم در استان خراسان جنوبی است.
ثقفی بیان داشت: در حال حاضر که تحریمها در حال برداشته شدن است و بسیاری از رویکردها بعد از برجام، برنامه ریزی برای اقتصاد کشور بوده، درخواست ما از وزارت علوم، بعد از برجام تدوین استراتژی و راهبرد جدیدی برای دانشگاهها با این تجربه که ممکن است در سالهای آتی تحریمهای جدیدی بر علیه ایران صادر شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ما در سال جاری از لحاظ بودجه پژوهشی و عمرانی در مضیقه بود که کاهش شتاب علمی را هم نشان میداد، گفت: راهبردها باید به گونهای متناسب با تمدن نوین اسلامی، همانطور که رهبر معظم انقلاب میفرمایند برگرفته از نظامهای اسلامی نه نظام های سرمایه داری است تدوین شود تا در زمان تحریم، رشد کشور را دچار چالش نکند.