به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید حسن هاشمی درباره کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت توضیح داد: شاخص سهم پرداخت از جیب مردم برای سلامت در ابتدای دولت یازدهم حدود 60 درصد و در برخی گزارشها بیش از این میزان بود.
وی ادامه داد: رقم دقیق سهم پرداخت از جیب مردم بعد از گزارش حسابهای ملی سلامت اعلام می شود اما این میزان قطعا از 40درصد بیشتر نیست و در این صورت اگر پایه سهم 60 درصدی مردم را در زمان دولت قبل بپذیریم با اجرای طرح تحول سلامت و برنامه های دیگر دولت سهم مردم از هزینه های سلامت حدود 20درصد کاهش یافته است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: این دستاورد بزرگی است. محاسبه اقتصاددانان نشان می دهد که برای کاهش هر یک درصد از سهم مردم از هزینه های درمانی باید 790 میلیارد تومان هزینه شود و رسیدن به سهم 40 درصدی هزینه های بهداشتی-درمانی نشانه صرفه جویی جدی در هزینه های سلامت مردم است.
هاشمی گفت: گر چه هدف کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت به زیر 30 درصد مطابق قانون برنامه پنجم توسعه محقق نشد اما واقعیت این است تا قبل از شروع دولت یازدهم، سهم مردم از این هزینه ها بر خلاف مسیر قانون در حال افزایش بود و کاهش 20 درصدی هزینه های مردم، طی دو سال اقدام قابل توجهی در مسیر اجرای قانون برنامه توسعه است.
وزیر بهداشت افزود: مدعی هستیم که بعد از اجرای طرح تحول سلامت بیشترین توجه را بندهای قانونی برنامه توسعه پنجم داشته ایم و مهمترین تجلی آن کاهش سهم پرداخت از جیب مردم است که در گزارشهای بیمارستانهای دولتی که تا قبل از سال 92 در مواردی بیش از 90 درصد هزینه ها را مردم از جیب می دادند و اکنون به کمتر از شش درصد رسیده است، مشهود است.
در بند ب ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه کشور آمده است: به منظور تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش سهم هزینههای مستقیم مردم به حداکثر معادل 30درصد هزینههای سلامت، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی درمانی، کمک به تأمین هزینههای تحملناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعبالعلاج، تقلیل وابستگی گردش امور واحدهای بهداشتی درمانی به درآمد اختصاصی و کمک به تربیت، تأمین و پایداری نیروی انسانی متخصص موردنیاز، 10درصد خالص کل وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها علاوه بر اعتبارات بخش سلامت افزوده میشود.
دولت موظف است اعتبار مزبور را هر سال برآورد و در ردیف خاص در لایحه بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منظور کند تا برای موارد فوقالذکر هزینه شود.
اختصاص 10 درصد از وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تا سال 92 پرداخت نشد و از ابتدای سال 93 عملی شد و با اجرای آن حدود 4800 میلیارد تومان به اعتبارات نظام سلامت اضافه شد.
با اجرای فاز اول طرح تحول سلامت، سهم پرداخت از جیب مردم برای خدمات بستری بیمارستانهای دولتی برای شهرنشینان به شش درصد و برای روستائیان به سه درصد کاهش یافت.
محاسبه سهم پرداخت از جیب مردم برای سلامت بر اساس کل وجوه پرداختی در نظام سلامت در بخش دولتی، خصوصی، عمومی و در تمام حوزه های بهداشتی، تشخیصی، درمانی، بستری، سرپایی، دارویی و پاراکلینیکی است که هر سال با محاسبه حسابهای ملی سلامت و بررسی سهم مردم، دولت و بیمه ها مشخص می شود.
منبع: ایرنا