به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار علی مؤیدی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این خبر، اظهار داشت: در 9 ماه گذشته بیش از 420 تن انواع مواد مخدر توسط مأموران نیروی انتظامی کشف و ضبط شده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به افزایش 20 درصدی کشفیات مواد مخدر اشاره کرد و گفت: این افزایش 20 درصدی به واسطه تمرکز در شرق و جنوب کشور بوده است.
سردار مؤیدی به آمار 9 ماهه امسال پرداخت و گفت: در این مدت قریب به 2 هزار باند منهدم شده، 42 قاچاقچی به هلاکت رسیده و 260 هزار نفر دستگیر شدهاند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به اجرای 1500 عملیات در راستای مبارزه با مواد مخدر اشاره و بیان داشت: 140 آشپزخانه خانگی تولید مواد مخدر کشف شده و 218 هزار پرونده نیز در بحث مبارزه با مواد مخدر تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شده است.
سردار مویدی تأکید کرد: آنچه سبب افزایش کشفیات شده، تمرکز در شرق و جنوب شرق کشور و مهار مواد مخدر سنتی و همچنین برخورد با عناصر اصلی و متلاشی شدن باندهای مواد مخدر بوده است که در این راه دو نفر از همکاران ما به شهادت رسیده اند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر به مجروحیت 45 نفر از قاچاقچیان مسلح مواد مخدر و دستگیری 260 هزار نفر اشاره و بیان داشت: از این تعداد 80 هزار نفر معتاد و مابقی قاچاقچیان کلان و خرد مواد مخدر از یک گرم تا یک تن به بالا بودند.
مویدی با بیان این که در این مدت 218 هزار پرونده در کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد، گفت: 800 قبضه سلاح سبک و سنگین از قاچاقچیان مواد مخدر کشف شده که نشان می دهد مواد مخدر در کشور ما تلفیقی از تروریسم و مواد مخدر است چرا که آنهایی که مبادرت به حمل مواد مخدر می کنند، قبل از این اقدام سلاح تهیه کرده، بر این اساس امروز تنها با قاچاقچیان مواد مخدر مواجه نیستیم بلکه با حاملان سلاح و مهمات نیز مواجه هستیم.
به گفته وی، مبارزه با مواد مخدر در کشور ما به دلیل شرایط جغرافیایی و ژئوپلتیکی پیچیدگی های خاص خود را داشته، کاملا سازمان یافته بوده و اهدافی که طراحی می شود، حکایت از هدف گذاری و تهدید امنیت کشور را دارد.
سردارمویدی با اشاره به تاکتیک ها و روش های جدید در مبارزه با قاچاقچیان گفت: کشفیات ما در استان سیستان و بلوچستان که رکورددار کشف مواد است 140 درصد افزایش داشته ، هرچند در مبارزه با خرده فروشان غفلت نکرده و عزم جدی داشته ایم کما اینکه در تهران با جمع آوری معتادان متجاهر ضمن تعامل موثر و سازنده بین فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، شهرداری تهران و دستگاه قضایی تهران رضایت مردم در این زمینه جلب شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از کشف شبکه ترانزیت مواد مخدر و دستگیری 10 نفر از عناصر اصلی این شبکه خبر داد و گفت: 30 تن انواع مواد مخدر از این شبکه به دست آمد.
مویدی افزود: این شبکه از استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، قم، سمنان و البرز به صورت پیچیده، مافیایی و گسترده به حمل و ترانزیت مواد مخدر دست می زدند که با تلاش فرماندهی مبارزه با مواد مخدر استان ها و همچنین فرماندهی انتظامی این استان ها این شبکه شناسایی شد.
وی تصریح کرد: امسال توفیقات نیروی انتظامی در عرصه مبارزه با مواد مخدر از نظر کمیت و کیفیت تغییراتی نسبت به سال های گذشته داشته به گونه ای که از لب مرز تا تهران عناصر شبکه ترانزیت مواد طی یک سال گذشته مورد رصد اطلاعاتی قرار گرفته و در داخل کشور شناسایی و دستگیر شده اند.
به گفته وی، برخی از عوامل این شبکه در خارج از کشور از جمله پاکستان و افغانستان هستند که تلاش داریم با همکاری پلیس این کشورها آنها را در اختیار قانون قرار دهیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا گفته معاون دادستان را مبنی بر این که روانگردان های صوتی و دیجیتالی در راه است را تایید می کنید یا نه، گفت: این موضوع را تایید نمی کنم، بررسی هایی در این موضوع انجام شد اما آن را تایید نکردیم.
وی افزود: البته این موضوع در دستور کار علمی ما قرار دارد و در صورتی که مشاهده شود اطلاع رسانی خواهد شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: در 9 ماهه امسال یک هزار و 500 عملیات با اطلاعات و آمادگی یگان های مرزی و رزمی در مناطق شرق و جنوب شرق کشور انجام شده است که عملیات ها نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته که نشان دهنده تحرک و فعالیت پلیس در سال جاری است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد امضای 10 نماینده به منظور اعدام نشدن مجرمان مواد مخدر گفت: معتقدم در این مقطع پرداختن به این موضوع آن هم در پایان دوره مجلس فعلی اظهارنظرها شاید براساس کار کارشناسی نباشد چرا که مواد مخدر در کشور و منطقه یک شمشیر دولبه است و لازم است کسانی به این عرصه ورود یافته و اظهارنظر کنند که در ابعاد مختلف کار کارشناسی انجام داده و بررسی هایی انجام داده اند.
وی اضافه کرد: هنوز در راستای این مساله نظر پلیس را نخواسته اند اما اگر بخواهند قطعا نظرات خود را براساس وظیفه و تکلیف برای سلامت جامعه تقدیم می کنیم و در صورتی که فرمانده نیروی انتظامی صلاح دیده است که در این زمینه اظهارنظر کنیم در وقت مناسب در این موضوعات نه سطحی بلکه عمقی و اساسی اظهارنظر خواهیم کرد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: در 9 ماهه امسال 140 آشپزخانه که اقدام به تهیه شیشه می کردند کشف و عوامل آن دستگیرشده و در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتند.
مویدی گفت: این کشفیات نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته که دلیل آن حساسیت مردم برای سلامت فرزندان و جامعه بوده که با پلیس همکاری داشته اند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: ورود هروئین چینی را نشنیده ام و از آنجایی که آزمایشگاه های ما برای تایید این گونه موارد مرجع هستند در این زمینه موردی اعلام نشده است.
به گفته وی تا امروز از سوی آزمایشگاه های ما اعلام نشده که مواد جدیدی وارد کشور شده باشد این در حالی است که شاهد افزایش روان گردان ها در دنیا هستیم اما این موضوع اپیدمی نشده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: ماده مخدر کراک کمتر دیده می شود و نسل کراک در کشور و کشورهای همجوار روبه زوال است.
مویدی با بیان اینکه جغرافیای مواد مخدر متناسب با فرهنگ، روحیه و افراد جامعه متفاوت است، افزود: مواد مخدر در منطقه شرقی کشور با تهران از نظر فرهنگی و منابع مالی متفاوت است.
وی با بیان اینکه از نظر پلیس حذف مواد مخدر کم خطر و پر خطر و جامعه ای عاری از هر گونه مواد مخدر، یک آرزو است، تصریح کرد: البته بعید می دانم که در عصر فعلی نه تنها در کشور بلکه در سایر کشورها این آرزو برآورده شود چرا که در کشورها با شکل های جدیدی وارد عرصه می شود.
مویدی با اشاره به اینکه در مورد قیمت مواد مخدر ازجمله شیشه ورود نمی کنم، گفت: سختگیریهایی که در کشور انجام شده و به کانون فعالیت قاچاقچیان و تولید کنندگان مواد مخدر ضربه وارد شده و همچنین کنترل پیش ساخته ها و برخورد با عناصر اصلی سبب شده تا شاهد تغییراتی در میزان دسترسی به شیشه باشیم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: عوامل مختلفی در این فرآیند تاثیر دارد بخشی اعظمی مربوط به ورود پلیس و برخورد با مواد مخدر صنعتی و سازماندهی پیش ساخت هایی مثل فسفر ست که این ماده می تواند در تولید شیشه کاربرد داشته باشد بر این اساس اگر در جامعه رها شده و همه افراد به آن دسترسی داشته باشند، برای جامعه تهدید تلقی می شود.
مویدی تصریح کرد: این در حالی است که امروز شاهد سازماندهی و ساماندهی نسبی در نظارت و کنترل توزیع پیش ساخته ها از گمرک و سایر بخش ها هستیم که البته این چرخه نیازمند تکمیل شدن است.
وی اضافه کرد: این مورد که جامعه از مواد مخدر سنگین به سبک رفته را نمی توانم با صراحت تایید کنم چرا که شرایط جهانی به گونه ای است که مواد صنعتی متناسب با روح و روان جوانان فراگیر است و امروز مافیا بر این اساس مواد مخدر را گسترش می دهند اما نکته قابل تامل این است که بیشتر معتادان به سمت مواد مخدر سبک و جوانان و نوجوانان به سمت مواد مخدر سنگین گرایش دارند.
مویدی در مورد اختصاص 20 میلیون دلار سازمان ملل متحد به ایران برای مبارزه با مواد مخدر، گفت: وزیر کشور در دو سال گذشته تلاش خوبی در عرصه بین المللی در همیار کردن سازمان بین المللی و کشورهای منطقه و فرامنطقه ای انجام داده و اختصاص این مبلغ بحث جدیدی بود که آن را به فال نیک می گیریم چرا که این موضوع توفیقی برای دست اندرکاران است.
وی افزود: همچنین این موضوع توفیقی برای افرادی است که در این عرصه با همکاری دیپلماسی به توافق رسیده اند که امیدواریم در ادامه راه از تعهد خود منصرف نشوند اما هنوز این مبلغ به ایران پرداخت نشده و جزو برنامه های 2016 است که البته پرداخت آن بستگی به شرایط خاص خود دارد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در مورد تاثیر برجام در مجهز شدن به تجهیزات روز در راستای مبارزه با مواد مخدر گفت: بعد از برجام اقبال نسبت به گذشته برای همکاری بیشتر شده اما خروجی محسوسی برای ما نداشته است که اگر این اتفاق بیفتد موانع جزئی برای تهیه امکانات و ابزار لازم برای پلیس برطرف می شود.
مویدی افزود: تا امروز هنوز موانع برطرف نشده اما رویکردها را نسبتا مثبت ارزیابی می کنم که اگر ادامه یابد، بهتر خواهد شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: تلاش ها برای شناسایی و دستگیری عوامل تمساح ادامه دارد که این پرونده با اولویت در دستگاه قضا دنبال می شود که البته توفیقات خوبی در شناسایی اموال و مرتبطان با آن این پرونده داشته ایم.