به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خسرو صادق نیت رئیس مرکز سلامت کار وزارت بهداشت گفت: یکی از مشکلات شایع حین خواب، اختلالات تنفسی است که باعث می شود در حین خواب، اکسیژن کافی به مغز و سلول های بدن نرسد و فرد بعد از خواب، احساس خستگی کند.
وقفه یا اختلال تنفسی در خواب ممکن است به مدت 10 ثانیه طول بکشد اما در افرادی که به سندروم وقفه تنفسی مبتلا هستند، این میزان ممکن است به قدری طول بکشد که موحب انقطاع خواب در آنان شود.
مهم ترین پیامد اختلال تنفسی در خواب، اختلال خواب است که به صورت خواب آلودگی مفرط روزانه بروز می کند و یکی از علل افزایش خطر تصادفات وسایل نقلیه به شمار می آید.
اختلال خواب می تواند سبب تحریک پذیری بیشتر، طی روز، سردرد، فشار خون بالا و افزایش میزان مرگ ناگهانی باشد.
صادق نیت درباره شیوع اختلال خواب نیز گفت: به طور کلی حدود 10درصد افراد به اختلال خواب مزمن مبتلا می شوند و حدود 30 درصد افراد نیز در طول زندگی خود اختلال خواب و بی خوابی شبانه را تجربه می کنند.
این متخصص اختلال خواب گفت: اختلال خواب به عوامل مختلفی بستگی دارد و زندگی شهرنشینی و آلودگی هوای داخل منزل از جمله آلودگی هوا و آلودگی های صوتی، استرس روزانه و شیفت (نوبت کاری) کاری از جمله عوامل مهم بروز اختلال خواب به شمار می آیند.
منبع: ایرنا