به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، علی شفیعی مدیر آب، خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در نخستین نشست اتاق فکر دانشگاه بیرجند بهمنظور بررسی بحران آب استان که در جمع نخبگان دانشگاهی، کارشناسان بیان داشت: مجموع اجرای طرح آبیاری تحتفشار در اراضی استان 3 هزار و 500 هکتار بود که 650 تا 700 هکتار را خود مردم انجام دادند که در سال گذشته در 2400 هکتار از اراضی استان این طرح اجرا شد.
مدیر آب، خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بابیان اینکه برای این طرح 9 میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیداکرده و نسبت به سال 92، رشد 12 برابری داشته است، گفت: در حال حاضر 12 هزار و 500 هکتار برای اجرای این طرح در سامانه ثبتنامشده و به ازای هر هکتار برای آبیاری قطرهای 7 میلیون تومان و برای آبیاری کمفشار 3.5 میلیون تومان اعتبار بلاعوض داده میشود.
شفیعی افزود: برای اجرای طرحهای آبیاری تحتفشار در استان یکصد میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در سال جاری برای اجرای طرح آبیاری قطرهای، 60 میلیارد تومان اعتبار به استان ابلاغ گردیده که تاکنون 60 درصد آن تخصیص پیداکرده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر برای 2 هزار و 300 کیلومتر طرح انتقال آب مطالعه انجام دادهایم که هزینه آن برای اجرا،200 میلیارد تومان بوده است و همچنین طرحهایی را آماده اجرا داریم.
مدیر آب، خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: مجموع اعتبارات استخرهای ذخیره آب افزایش چشمگیری داشته و درمجموع اعتبارت ابلاغشده نسبت به سالهای گذشته 5 برابر گردیده است و تاکنون 63 میلیارد تومان ابلاغشده که 22 میلیارد آن تخصیصیافته است.
شفیعی بابیان اینکه از سال گذشته ما به کشاورزان ابلاغ کردیم در قبال اجرای طرح آبیاری قطرهای نباید سطح زیر کشت خود را افزایش دهند؛ گفت: 60 درصد بهرهبرداران، سطح زیر کشت خود را افزایش ندادند.
وی متذکر شد: همه این کارها در جهت استفاده بهتر و بهینه از آب بوده است.