به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد بالندری عضو هیأت علمی گروه زیستفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: پودر نوشیدنی فراسودمند زرشک بههمت محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تولید و در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار کشور عرضه شد.
مجری طرح مذکور در این خصوص بیان کرد: میوه گیاه زرشک دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است که بهطور قطع فرآوردههای غذایی و نوشیدنیهای تهیه شده از آن میتواند بهعنوان یک محصول فراسودمند مورد بهره برداری قرار گیرند.
عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در مورد پودرهای نوشیدنی مصنوعی مورد استفاده در محصولات غذایی فرآوری شده گفت: این پودرها حاوی انواع رنگهای سنتزی، شکر و افزودنیهای ناسالم هستند که در درازمدت سلامت افراد جامعه را به خطر میاندازد.
بالندری در خصوص مزایای پودر نوشیدنی فراسودمند زرشک تصریح کرد: رنگ جذاب، خواص درمانی منحصر بهفرد، طعم دلپذیر، استفاده از شیرین کنندههای طبیعی و خاصیت آنتیاکسیدانی از مهمترین مزیتهای تولید این پودر طبیعی به شمار میروند.
وی به فرمولاسیون طبیعی پودر نوشیدنی فراسودمند حاوی پروبیوتیک اشاره و تأکید کرد: با توجه به اینکه این پودر نوشیدنی از میوه طبیعی زرشک بیدانه تولید میشود از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است و میتواند به محصولی قابل رقابت با نوشیدنیهای موجود در بازار تبدیل شود.
بالندری گفت: جایگزین شدن این محصول فراسودمند با نوشیدنیهای فعلی میتواند گامی مؤثر در راستای ارتقای سلامت عمومی جامعه و نیز ایجاد بازار اقتصادی ویژه برای کشور با توجه به تولید انحصاری زرشک در ایران محسوب شود.
به گزارش پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، پروبیوتیکها، میکروبهای زندهای هستند که با حضورشان در مواد غذایی، سبب بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش شده و آثار مفیدی برای مصرف کننده دارند. همچنین پروبیوتیکها نقش حائز اهمیتی در افزایش اثرات سلامتبخش فرآوردههای غذایی دارند. از این رو باکتریهای پروبیوتیک افزوده شده به نوشیدنی فراسودمند زرشک، به آن ارزش تغذیهای بالاتری میبخشد که سبب افزایش مقاومت سیستم دفاعی بدن و جلوگیری از ابتلای مصرف کننده به برخی بیماریها میشود.