به گزاش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، سیدسعید زاهدزاهدانی، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز عصر امروز در در نشست آیندهشناسی انقلاب اسلامی مبتنی بر آرمان مهدوی در مسجدمقدس جمکران گفت: اگر نگاهی به تاریخچه ایران داشته باشیم، در دوران آل بویه عدهای در این سرزمین به فکر فراهم آوردن مقدمات ظهور افتادند و آل بویه فرهنگ شیعی را تا حدی که مقدور بود تسرس دادند و عزاداریهای امروز از آنها مانده است.
وی افزود: اما تنها با محبت نمیتوان انتظار داشت زمینه ظهور تمدن جدیدی فراهم شود تا صاحب این تمدن ظهور پیدا کند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: روی کار آمدن صفوی مساوی با در اختیار گرفتن مدیریت سیاسی توسط نواب امام زمان بود بر اساس ویژگیهایی که باید داشته باشد.
زاهدزاهدانی با اشاره به اینکه سه پادشاه اول صفوی از علمای اسلام حرف شنوی داشتند و به تعبیر خود حکام به جای آنان حاکمیت میکردند، تصریح کرد: پس از شاه عباس علمای شیعه در حاشیه مدیریت قرار میگیرند؛ اما حاکمیت روحانیت و مراجع تقلید بر اجتماعات ساکن در ایران ادامه پیدا میکند هر چند نفوذ آنان در دستگاهاهای سیاسی کم میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: در دوران قاجار با تمدنی مواجه میشویم که فراتر از رفتارهای شخصی افراد نفوذ پیدا میکند. رفتارهای فردی که در زمان صفویه و بعد از آن میتوانست رفتارهای افراد جامعه را تنظیم کند با هجوم تمدن مدرن کفایت نداشت.
وی با اشاره به شکل گیری انقلاب مشروطه بیان کرد: این انقلاب سعی کرد تمام قوانین کشور را اسلامی کند و مدیریت انقلاب توسط علما صورت گرفت.
زاهدزاهدانی افزود: طومار سرنوشت مشروطه با کودتای رضاخان در هم پیچیده میشود و به مدت پنجاه سال تحت حکومتی سکولار قرار میگیریم؛ حکومتی که ایران را به سمت نظامی مادی گرا میبرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز تصریح کرد: انقلاب اسلامی با مقدمهای که در پانزده خردادماه ۱۳۴۲ شکل میگیرد و زمانی که انقلاب اسلامی میخواهد روی کار بیاید نوع نگاه برای زمینه سازی ظهور متفاوت میشود.
وی با اشاره به اینکه در انقلاب اسلامی شرایط عالم تغییر کرد، تصریح کرد: در آن زمان مدلهای توسعه غربی کشورها را مدیریت میکرد و تلاش سرمایه داری بر تغییر مدلهای اقتصادی به سرمایه داری وابسته پیش میرود و به تیع آن تغییر الگوهای سیاسی و فرهنگی جامعه را در پی خواهد داشت.
زاهدزاهدانی گفت: در کشور ما الگوهای اقتصادی سرمایه داری آمریکا گسترش مییاید و از اوایل دهه چهل برنامه ریزی فرهنگی لیبرالیستی شکل میگیرد که با اعتراض امام خمینی (ره) همراه میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز عنوان کرد: حکومت پهلوی و آمریکا با سرکوب نهضت پانزده خرداد دهه چهل را با موفقیت پشت سر گذاشتند و به فکر استقرا لیبرال دموکراسی میافتند و این امر موجب روی کار آمدن اسلام گراها و شکل گیری انقلاب شد.
وی با اشاره به اینکه در تغییرات اجتماعی انقلاب الگوها موثر هستند، تصریح کرد: امام خمینی (ره) تاکید میکند بر مبنای اقتصاد اسلامی کار انجام شود از جمله آثار و تحقیقات شهید مفتح که الگوی سیستمی اقتصادی اسلامی را ارائه میدهد.
زاهدزاهدانی تاکید کرد: الگوی سیاسی انقلاب در قالب مردم سالاردینی و ولایت فقیه شکل گرفت؛ اما این تغییر الگوی سیاسی کافی نیست و لازم است تغییراتی در الگوی اقتصادی و فرهنگی ایجادشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در زمان جنگ تحمیلی بودجهها برای دفاع هزینه شد، گفت: جنگ با وجود خساراتی که داشت باعث ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی شد.
وی افزود: کسانی که امروز پای انقلاب ایستادهاند کسانیاند که از فرهنگ دفاع مقدس متاثر شدهاند.
زند گفت: برای زمینه سازی ظهور منجی نیاز به نظام سازی داریم و آیت الله خامنهای از اوایل رهبری بحثهایی چون تهاجم فرهنگی، جنبش نرم افزاری، تولید علم و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مطرح کردهاند که همه این موارد در راستای همین نظام سازی است.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه برای زمینه سازی چارهای جز تولید علوم انسانی اسلامی نداریم، گفت: باید این علوم انسانی اسلامی نیز کاربردی و عملی شود که نیاز به برنامه ریزی دارد.