به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیت الله تبریزیان درباره ضعف حافظه اظهار داشت: ضعف حافظه، بلای امروزی است و علتش از نظر طبائع چهارگانه، غلبه بلغم است.
بهگفته وی خوردن عسل، حافظه را زیاد و بلغم را کم میکند, هر چیزی که بلغم را کم میکند، حافظه را زیاد میکند. کنجد حافظه را کم و ضعیف میکند, خوردن کنجد باعث ضعف حافظه میشود (قابل توجه کسانی که زیاد نان کنجدی و ارده مصرف میکنند).
زیادهروی در مصرف سبزی و تخم گشنیز نیز ضعف حافظه میآورد
این محقق طب اسلامی ادامه داد: سیب کال و نارس نیز حافظه را کاهش میدهد, این روزها, سیب را کال میچینند و در جعبه میگذارند تا زرد شود، البته زیادهروی در مصرف سبزی و تخم گشنیز نیز ضعف حافظه میآورد.
جویدن کُندر حافظه را افزایش میدهد
تبریزیان بیان داشت: درمان ساده کاهش حافظه جویدن کُندر است چرا که جویدن کندر موجب دفع بلغم از بدن میشود. درمان دیگری برای افزایش حافظه وجود دارد به این ترتیب که کُندر و میخک را آسیاب کنند و یک قاشق چایخوری بخورند. داروی قویتر، داروی ابنمسعود است که مخلوطی از کُندر و میخک و شکر است.
وی اضافه کرد: سه چیز، فراموشى را از بین مىبرد و حافظه را زیاد مىکند, خواندن قرآن، مسواک زدن و روزه گرفتن، البته لازم به ذکر است تقویت حافظه روی تمرکز تأثیر دارد ولی بیشتر باید با تمرین، تمرکز را تقویت کرد.
این محقق طب اسلامی خاطرنشان کرد: کمخوابی و نداشتن خواب مناسب و کافی بر کاهش و ضعف حافظه تأثیر میگذارد.