وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: محوریت طرح های کلان بین دستگاه ها و دانشگاه ها است و طرح های کلان ملی دارای مجری و متقاضی است که مجری دانشگاه ها و متقاضی آن یک دستگاه است که نیاز به آن طرح را در دستگاه خود احساس می کند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال طرح کلان تولید واکسن یک طرح کلان ملی بود که مجری آن دانشگاه بوده است و متقاضی آن وزارت بهداشت.
احمدی تاکید کرد: هم چنین طرح کلان تولید هواپیمای 150 نفره نیز وجو دارد که متقاضی آن وزارت دفاع است و هشت دانشگاه مجری آن هستند.
وی در پاسخ به اینکه اگر طرح کلان ملی بهره بردار مشخص نداشته باشد چه اتفاقی برای این طرح می افتد گفت: از 47 طرح کلان ملی چیزی در حدود 13 طرح متقاضی ندارند و فعلا راکد هستند و مشخصا به طرح های راکد بودجه ای داده نمی شود و فعلا پولی به آنها پرداخت نمی گردد.
معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: مسلما پس از گذشت زمان و عدم تقاضا برای این طرح های کلان شورای عالی عتف تصویب می کند که از چه زمانی این طرح ها ملغی اعلام شوند و دیگر هیچ بودجه ای به این طرح ها اختصاص پیدا نکند و به دنبال متقاضی برای این طرح ها نباشند.
اساسا اگه یه طرحی متقاضی نداشته چه جوری جزو طرح های کلان ملی شده؟ اصلا این طرح های کلان ملی با چه مطالعه ای تعریف شدند؟
بماند که همان هایی هم که متقاضی دارند پول برایشان نمی رسد