گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حال و هوای دانشگاهها در سال ۹۴ با چندین حاشیه پر سر و صدا همراه بود که در چند کلمه «کنسرت»، «اردوی مختلط»، «تجمع و تحصن»،«خودکشی دانشجویان»، «اخراج اساتید»،«شیب پر فراز و نشیب شهریه» و «حواشی خوابگاه های مجردی و متاهلی» خلاصه میشود و گمان میرود بعضی از آنها علی رغم قول مسئولین برای پیگیری و حل ماجرا در سال تحصیلی جدید نیز ادامه داشته باشد.
شنیدن اخبار برگزاری اردوهای مختلط و کنسرت در دانشگاهها انقدر زیاد شده که کم کم در حال تبدیل به یک موضوع دِمده و وارفته است. در حالی که حل این مسئله در محیط علمی دانشگاههای ما هنوز اندر خم یک کوچه است آمار برگزاری چنین اردوهایی در برخی دانشگاههای کشور خاصه برخی شهرستانها در سال ۹۴ نسبت به سالهای قبل رو به افزایش است. شاید تاکیدات مکرر رهبری با دانشجویان و دانشگاهیان در سالی که گذشت را بتوان گواهی بر این مسئله دانست.
این را میتوان احتمالا معروفترین جمله رهبری در این باره دانست «برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوی مختلط اشتباه گرفتهاند» هرچند متاسفانه در بعضی دانشگاهها گویی تفسیر همین یک خط بسیار سخت و ثقیل بود.
روزهای تحصیلی ۹۴ یکی پس از دیگری میگذشت و وزیر علوم در پی ادامه ماجرا معتقد بود: «به هیچ وجه اجازه برگزاری اردوی مختلط به دانشگاهها نداده، نمیدهیم و نخواهیم داد.»
کار بالاتر گرفت پای گزارش اردوهای مختلط به صحن مجلس نیز باز شد. قاسم جعفری عضو کمیسیون آموزش مجلس در این خصوص میگفت: «مواردی نیست که بشود آن را انکار کرد، خیلی از این اردوها تحت عنوان اردوی علمی و خارج از دانشگاه برگزار میشده تا بتوانند راه فرار را تبیین کنند. بهترین مدرک برگزاری اردوها، ابلاغ دستور منع اردوهای مختلط توسط رئیس جمهور است. وقتی این مساله مطرح میشود پس یعنی مواردی وجود داشته است.»
گویی اسم اردوی علمی سپر بلای برگزاری اردوهای مختلط شده و خیلیها استدلال میکنند اردوهای علمی مختلط با حضور استاد منعی ندارد.
دستور روحانی نیز برای پیگیری ماجرای اردوهای مختلط با این تفاسیر روی زمین هوا معلق است و بی خیالی وزیر علوم از همه چیز جالبتر!
آیین نامه ابلاغ میکنند دستور پیگیری صادر میشود دانشگاهها منع میشوند از هرگونه برگزاری اردوی مختلط و کنسرت اما...
اوج فاجعه در برنامه شب یلدای بسیاری از دانشگاههای کشور خود را نمایان میکند. برنامههایی که به بهانه جشن آقا امام زمان (عج) برپا شده است! تصاویر و فیلمهای پایکوبی و رقص و آوازها به سرعت نور در فضای مجازی و رسانهها منعکس میشود و حالا کیست که بگوید چنین چیزی نبوده و نیست؟
زهره طبیب زاده، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان در این خصوص میگوید: «فیلمهای بسیار نامناسبی از جلسات رقص و پایکوبی مختلط دختران و پسران تحت عنوان جشن فارغ التحصیلی با اجرای موسیقی زنده به کمیسیون آموزش گزارش شده است و در این زمینه وزیر و معاون فرهنگی وزیر را به کمیسیون دعوت کردهایم و تصاویر پایکوبی دانشجویان را به آنها نشان دادهایم حتی تصاویر افرادی که خود را به شکل شیطان پرستان و نمادهای فرقه شیطان پرستی درآورده و عکس یادگاری گرفته بودند را دیدند و باید گفت وزیر علوم کاملا از این اقدامات مطلع است.
وی ادامه میدهد: پس از مشاهده رقص و پایکوبی دانشجویان در دانشگاه وزیر صراحتا اعلام کرده که اینها دروغ است با وجود اینکه تمام مدارک و تصاویر آن را مشاهده کرده است وقتی حامیان فتنه آزادانه در دانشگاههای مختلف سخنرانی میکنند و در روز عاشورا سوت و دست میزنند طبیعی است چنین دولتی برای جوانهای مومن و انقلابی محدودیت ایجاد کند و برعکس افرادی که فساد را ترویج میدهند آزادانه بگذارد.»
علامت تعجبها هنگامی در ذهن پشت هم ردیف میشود که وزیر علوم صراحتا در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چه برنامهای برای جلوگیری از اردوها و کنسرتهای مختلط در دانشگاهها دارد، میگوید: «به جد میگویم در دو سال اخیر و در دولت تدبیر امید چنین اردوهایی وجود نداشته و حتی اگر شکل گرفته در بیرون از محیط دانشگاهها صورت گرفته است.»
عینک یا سمعک؟! وسایلی که مسئولین برای دیدن حقایق لازم دارند
با این تفاسیر آیا شیشه عینک حقیقت بینی آقایان مسئول نیاز به تعویض دارد؟
ماجرا به اینجا ختم نمیشود و در روزهای پایانی سال یک خبرگزاری با شیطنت نا به جایی خبر از تدوین آیین نامه موسیقی در دانشگاهها از جانب نهاد رهبری در دانشگاهها میدهد. که با واکنش صریح نهاد رهبری و صدور جوابیهای مبنی بر اینکه «اخبار منتشر شده در خصوص انتصاب تدوین و تصویب آیین نامه موسیقی توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها توسط برخی مسئولان و رسانهها، مطلبی کاملا نادرست بوده و این آیین نامه حاصل اجماع و اعمال نظرات کلیه اعضای شورای اسلامی شدن دانشگاهها میباشد.» میشود.
به همین خاطر میتوان از همین حالا پیش بینی کرد پرونده اردوهای مختلط و کنسرت در دانشگاهها برای سال جدید نیز همچنان باز است و تا رسیدن به نتیجه راه طولانی را در پیش دارد.
خوب است برای یادآوری خودمان هم که شده این سخنان رهبری را مرور کنیم حرفهایی که گوشزد و زنگ هشدار به مسئولین دانشگاهی بود اما گویی برای شنیدن این حرفها خیلی از آقایان مسئول به سمعک نیازمندند!
«بعضیها کار فرهنگی را در داخل دانشگاه با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفتهاند؛ خیال میکنند کار(فرهنگی این است)؛ میگویند باید دانشجو شاد باشد! شاد بودن برای هر محیطی چیز خوبی است امّا چهجوری؟ به چه قیمتی؟ غربیها چقدر بهره بردهاند از این اختلاط دختر و پسر که ما بهره ببریم؟ یک روزی به ما میگفتند که در اروپا -آن روز اروپا را مطرح میکردند- حجاب نیست و زن و مرد با هم قاطیاند، هوس و شوق جنسی هم در آنجا طبعاً کنترلشده است. خب، حالا شما نگاه کنید ببینید همینجور است؟ آیا هوسها کنترلشده است یا هوسها تحریکشده است؟ اینهمه جنایت جنسی امروز دارد در آمریکا و در اروپا اتّفاق میافتد؛ به جنس مخالف هم دیگر حالا اکتفا نمیکنند! و از این بدتر هم خواهد شد. اسلام انسان را شناخته است که حکم حجاب را داده، حکم عدم اختلاط زن و مرد را داده. اسلام من و شما را شناخته؛ (انسان) مال خدا است و (او) آفرینندهی ما است. اردوی مختلط یعنی چه؟ کوهنوردی مختلط، اردوی مختلط، گاهی حتّی خارج از کشور! نه، کار فرهنگی ماهیّت دیگری دارد، مفهوم دیگری دارد. مسئولین فرهنگی دانشگاهها بفهمند چهکار میکنند.»(۹۴/۰۸/۲۰)
«جذّابیّت از راه اردوی مختلط، صددرصد غلط و خطا است. بعضیها اینجوری جذّابیّت میخواهند ایجاد کنند. یک مجموعهیدانشجویی، حالا یا بهعنوان پُرطمطراقِ مجموعهی صنفی و علمی و تخصّصی، یا حتّی زیر عنوان اسلامی، دختر و پسر را با هم بردارند ببرند کوه، بردارند ببرند سفر، بردارند ببرند اروپا؛ اردوهای خارج از کشور! اینها قطعاً خیانت به محیط دانشجوییاست و خیانت به نسل آیندهی کشور است؛ بدون تردید. راه جذّابیّت اینها نیست. همچنانکه گفتند، بنده هم تأکید کردم، راه جذّابکردن مجموعههای شما این نیست که کنسرت موسیقی راه بیندازید. گفتم که یکروزی -سالها پیش البتّه- تشکّلهایدانشجویی یکچنین کاری را کردند. برای ما سؤال ایجاد شد که این مجموعهی دانشجویی چرا این کار را میکند؟ خیلی برای من تعجّبآور بود. [وقتی که] پرسیدیم، گفتند میخواهیم دانشجوها را جذب کنیم. خب چوبش را بعداً خوردیم.» (۹۴/۰۴/۲۰)
ژوژمان درسی که تبدیل به شوی لباس شد!
بیست و هشتم دی ماه در دانشگاه الزهرا(س) که تنها دانشجویان دختر را میپذیرد یک نمایش خصوصی مد برگزار شد به نام طراحی خلاق. ژوژمانی که دخترهای دانشجو با لباسها و آرایش مبتذل و زننده و عجیب غربی به اجرای شوی لباس در آن پرداخته و عکسهای خود را نیز در فضای مجازی منتشر کردند.
در همان ابتداییترین ساعات انتشار این تصاویر، خبرنگار خبرگزاری دانشجو با رئیس دانشگاه و مسئول روابط عمومی گفتو گو کرد تا اصل ماجرا را جویا شود...
دکتر حسامی رئیس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا در خصوص مراسم شو لباسی که توسط دانشجویان این دانشکده برگزار شده و عکسهای آن در فضای مجازی در حال پخش شدن است معتقد بود: «عکسهایی که گرفته شده کاملا مغایر با دستورات و قوانینی بود که به دانشجویان و حتی اساتیدمان اعلام کردهایم. چون برگزاری این کلاسها متناسب با سرفصل دورس برگزار میشود در برخی از موارد مغایریت با شئونات فرهنگی اجتماعی و دینی ما پیدا میکند.
وی تاکید میکرد: به دلیل ماهیت خاص دانشگاه الزهرا و اختصاصی بودن آن به دانشجویان ما همیشه این تذکرات را در خصوص پرهیز از چنین حرکاتی می دهیم اما متاسفانه شیطنت بعضی از دانشجویان را گاها شاهد هستیم که به هیچ عنوان آن را تایید نمیکنیم.
حسامی با تاکید براینکه قطعا با مسئولین و مسببین برگزاری این شوی لباس در دانشگاه برخورد خواهد شد میگفت: ما در جلسات شورای آموزشی به مدیران گروهها ابلاغ کردیم و از آنها خواستیم برای جلوگیری از این اتفاقات تذکراتی را در قالب آیین نامهای مورد تاکید دانشجویان قرار دهند.»
اما از همه جالب تر اظهارات مسئول روابط عمومی در خصوص این شوی لباس بود که کلا این مراسم را یک ژوژمان درسی میدانست!
وی معتقد بود مراسم شوی لباس این دانشگاه، ژوژمان درسی دانشجویان برای درس ارائه مد بوده و دانشجویان خودشان از هم عکس انداختند و ارتباطی با دانشگاه ندارد. دانشجویان برای گرفتن نمره در درس ارائه مد باید مد ارائه دهند و کار داشته باشند. این یک کار کاملا درسی و دانشکدهای بود و دانشگاه نیز اجازه دخالت در کلاس درسی استاد را ندارد و یا این که بخواهند اجازه دوربین نبردن به دانشجو سر کلاس را بدهند!
لباسهایی که در این فشن شو به نمایش درآمد با آنچه انتظار میرود دانشجویان در یک دانشگاه در جمهوری اسلامی طراحی کنند فاصله زیادی دارند و به حدی مبتذل و عجیب به نظر میرسند که سایت فرانس ۲۴ درباره آنها می نویسد احتمالا این لباسها مورد علاقه "لیدی گاگا" (خواننده مبتذل غربی که همواره با پوشیدن لباس های برهنه و عجیب جلب توجه می کند) قرار گیرند.
اخراجهای بی بهانه...
اخراج اساتید در سال ۹۴ از دیگر حواشی بود که بعد پیگیریهای مستمر پی به ادامه دار بودن آن بردیم. دو دانشگاه علم و صنعت و شهید بهشتی از جمله دانشگاههایی بودند که در اخراج اساتیدی با تم مذهبی و انقلابی کوی سبقت را از هم ربودند.
یکی از اساتید دانشگاه علم و صنعت ضمن تایید اخراج کردن اساتید ارزشی و منتقد از دانشگاهها خبر از اخراج تقریبا ۵۰ نفر از اساتید انقلابی دانشگاه علم و صنعت داد و معتقد بود: آنها را به دلایل واهی مثل عدم شرکت در فراخوان و یا به علت سرباز بودن و اینکه باید مجدد بعد از سربازی پروسه جذب را آغاز کنند و عدهای را نیز به بهانه ضعف علمی از ثبت قرارداد جدید منع کردهاند.
این استاد دانشگاه ضمن اعلام سیاسی بودن این رفتار وزارت علوم و دانشگاه علم و صنعت بیان داشت: هیچ سیاست علمی پشت این بدعت نیست و حذف اساتید مومن و انقلابی از دانشگاهها کاملا صحت دارد.
داوود پرچمی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز با تایید خبر اخراج خود از این دانشگاه اینگونه ماجرا را توضیح داد: رئیس دانشگاه دارای گرایش خاص بود و به همین دلیل اقدامات خاصی را هم انجام میدهد ما نیز به دلیل تکلیف شرعی که بر عهداه داریم تذکراتی را دادیم. ولی این موضوع را برنتابیدند و حکم بازنشستگی اجباری بنده را صادر کردند.
تلخترین تراژدی دانشگاهها؛ خودکشی پایان تلخی که رقم خورد
شاید خودکشی را بتوان تلخ ترین تراژدی دانشگاهها در سال گذشته دانست. روزهای پایانی سال رو به پایان بود و شاید با وجود مهم بودن این سوژه دست و دل قلم برای روایتش نمیرفت مرور اتفاقات تلخ دانشگاهها و یادآوریشان چندان چیز جالبی نیست اما خبری که ۲۰ اسفند سال گذشته درست یک هفته مانده تا آغاز سال نو از دانشگاه خوارزمی منتشر شد شاید آخرین تکه این پازل پیچ در پیچ «خودکشی» در دانشگاهها شد و تنها دلیل برای اینکه به آمار خودکشی دانشجویان در سالی که گذشت بپردازیم. برای خواندن گزارش کامل این موضوع اینجا را کلیک کنید.
یکی از پر سر و صداترین اتفاقات دانشگاههای تهران موضوع دردسرساز زورگیریها بود که با پیگیریهای مسئولین نیروی انتظامی تا حدودی رفع گردید دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر دو دانشگاهی بودند که در سال گذشته به واسطه زورگیری و تهدید دانشجویانشان با چاقو در صدر اخبار بودند. برای اطلاع از جزئیات بیشتر اینجا را کلیک کنید.
متاهلین بیرون؛ خوابگاه در تصرف مجردین است!
خوابگاه غدیر دانشگاه تهران که یک خوابگاه متاهلی به شمار میرفت از دیگر اتفاقات پر فراز و نشیبی بود که سر آخر هم به تخلیه متاهلین این خوابگاه و تبدیل آن به خوابگاه مجردی انجامید. در روزگاری که همه دم از تشویق جوانان و گذاشتن آپشنهای آسان برای ازدواج میزنند دانشگاه تهران 5 گزینه روی میز گذاشت و این دانشجویان مجبور به نقل مکان به دو خوابگاه دیگر شدند!
یکی از دانشجویان متاهل ساکن این خوابگاه میگفت: دانشجویی مثل من برای گرفتن یک اتاق به اسم خوابگاه متاهلی یک سال در نوبت میماند و پس از ارائه مقالات به دانشگاه که امتیاز وی محسوب میشود بالاخره یک چهار دیواری و سقف ناقابل نصیبش میکنند که البته به ازای آن پنج میلیون چک ضمانت و ترمی حدود 300 هزار تومان اجاره باید بپردازد. از حدود شش ماه پیش زمزمههایی مبنی بر اینکه شما باید خوابگاه غدیر را تخلیه کنید به گوش میرسید این در حالی بود که هنوز حدود یک سال از قرارداد ما و خیلیهای دیگر باقی مانده بود اما امروز با کمال ناباوری شاهد هستیم مسئولان فشار زیادی را برای بلند شدن متاهلین به کار بستهاند. برای ادامه خواندن این مصاحبه اینجا را کلیک کنید.
سوژه ها و حاشیه ها انقدر زیاد بود که شاید چند فصل مفصل باید برایشان نوشت اما ما آخرین آن را شهریههای شیک دانشگاه آزاد میگذاریم به امید اینکه در سال جدید شیب ملایمش سیر نزولی را طی کند.
از رنجی که دانشجویان آزاد میبرند
داستان افزایش شهریههای دانشگاه آزاد ادامه دارد، ماجرایی که برای خیلی از دانشجویان قدیمی و یا کنونی این دانشگاه به یک نوستالژی تبدیل شده است. هرچند بچههای دانشگاه آزاد دیگر به این ماجرا خو گرفته اند؛ آنقدرها که مثلاً هنگام واریز شهریه و مشاهده تغییرات نجومی از قیافهی شعف زده و برگ رسید پرداخت شهریه سلفی بگیرند و پست کنند: دوستان! من و افزایش شهریه همین الان یهویی!
تیر ماه امسال دانشگاه آزاد دانشجویانش را با افزایش شهریه ماه مهر شوکزده کرد. این در حالی است که پیشتر میرزاده رئیس دانشگاه از عدم تغییر شهریه ثابت برای دانشجویان فعلی و افزایش ۱۵ درصدی شهریه متغیر در سال تحصیلی جدید خبر داده بود.
این اقدامات واکنشهای جالبی مثل راه انداختن کمپین #ما_شهریه_واقعی_را_پرداخت_میکنیم در فضای مجازی و تجمع دانشجویان این دانشگاه در نیمههای مهر ماه داشت.
میرزاده در روزهای پایانی سال 94 وعده عدم افزایش شهریههای دانشگاه آزاد در سال 95 را می دهد وعدهای که آدم میماند با توجه به سابقه این دانشگاه در افزایش هرساله شهریه به آن بگوید وعدهای در حال تحقق یا وعدهای که سرخرمن است!
تحجر یعنی اینکه تا یه چیزی رو متذکر شیم ،هزارتا چیزی که اصلا منظور ما نبوده رو بهمون نسبت بدن و اغراق های فضایی بکنن!یعنی دهنو باز کنن و طرفو جوری مورد عنایت قرار بدن که دیگه بار بعد هیچ انتقادی نکنه!
اون حسی که در اردوی مختلط به شما دست داد شادی زود گذری بوده که اثرات مخربش را بعدها خواهید دید..
به شما پیشنهاد میکنم زودتر ازدواج کنید و شر شیطون رو از خودتون کم کنید..
مراقب پاکی و انسانیت مان باشیم هم پسرها و هم دخترها..
دوست عزیز واقعا طرز تفکرت تو حلقم. شبیه تروریست های داعشی هست اونا هم میگن چون جنگ و ما نمیتونیم به راحتی غریزه جنسی خودمون رو کنترل کنیم هر کاری میتونیم بکنیم تا خالی بشه. فکر کردی به این موضوع ؟؟؟
والا اگه شماها مشکل دارید مایم دقیقا همون مشکلات رو داریم ! به این موضوع هم فکر کردی ؟؟؟