محمد ساجدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص مسائل پیش آمده در قره باغ و اختلاف میان آذربایجان و ارمنستان گفت: قره باغ منطقه ای درون آذربایجان و کاملا ارمنی نشین و استراتژیک است.
وی اضافه کرد: پس از جنگ 20 روزه در سال های 1999 و 2003 در این منطقه آنها تعدادی کشته دادند و این اختلاف تا به امروز به عنوان یک زخم کهنه مسکوت ماند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه دو دلیل را از دلایل عمده سرباز کردن این زخم کهنه دانست و یادآور شد: پشت پرده این اتفاقات دعوای اصلی میان ترکیه و روسیه است و در حقیقت تنش میان آذربایجان و ارمنستان وزن کشی مسکو و آنکاراست.
ساجدی ادامه داد: ترک ها در زمینه سوریه و هم چنین در موضوع خروج تدریجی دیپلمات های بلژیک و آمریکا از کشورشان خود را بازنده و زمین بازی را به روس ها واگذار شده تلقی میبینند.
وی ادامه داد: آذربایجان متحد ترکیه و ارمنستان متحد روسیه است و اگر ما بپذیریم کلید این امر در دستان مسکواست چندان بی ربط نیست.
ساجدی تصریح کرد: روس ها می توانند در این تنش وچگونه پایان یافتن این موضوع نقش اصلی را بازی کنند که این موضوع قطعا بی ارتباط با میانجی گری ایران نخواهد بود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه اجلاس سه جانبه بین ایران، آذربایجان و ترکیه در رامسر را بی ارتباط با وقایع قره باغ ندانست و یادآور شد: ایران توانسته است میانجی گری خوبی در این مسیر داشته باشد و قرار است فردا ظریف به باکو برود و تلفنی با وزیر خارجه ارمنستان صحبت کند.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد قضیه با وساطت و میانجی گری ایران جمع شده باشد قبل از آنکه پای طرف های فرامرزی به این وقایع باز شود.
ساجدی در پایان خاطر نشان کرد: هر گونه حل و فصل مسئله ارمنستان به نفع روس ها و ارمنستان است و روسیه می داند که جمهوری اسلامی به ضرر آنها عمل نخواهد کرد و میانجی گری ایران در این عرصه مورد تایید و نظر روس هاست.