به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رسول دیناروند درباره وضعیت نظارت بر نانهای سنتی در کشور گفت: نظارت بر نانهای سنتی با سازمان غذا و دارو است و واقعاً ضعف نظارتی بوده است و سعی بر آن است که مردم بهسمت مصرف نانهای صنعتی پیش بروند و میتوان هزاران تولیدکننده نان سنتی با نظارتهای پایین را جایگزین تولیدکنندگان نانهای صنعتی با نظارتهای بالا کرد ولو اینکه این نانها گرانتر باشند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو نیز در حوزه نظارت بر سیلوها به ناظران این حوزه کمک میکند کما اینکه 70 درصد فعالیت آزمایشگاههای ما مربوط به همین نانواییها، قنادیها، بقالیها و ... است و در این زمینه 250 آزمایشگاه نیز با ما در بخش خصوصی همکاری میکنند.
دیناروند با توضیح چرایی موج رسانهای درباره برخی مواد از جمله پالم عنوان کرد: این جریان سازی نتیجه اقدامات وزارت بهداشت است که مصادیق آن را در آب معدنی داریم و بعد این رسانهها هستند که آن را بازتاب میدهند ولو اینکه برخی مواقع این بازتاب بیش از حد میشود و باید بهاندازه به آن پرداخته شود.
دیناروند همچنین درباره نگرانیها در خصوص روغنهای جامد گفت: نگرانیهایی که درباره روغن جامد وجود دارد مربوط به اسید چرب ترانس آن است و مصرف این روغن هنوز هم در ایران بالاست و تنها نقطه مثبت آن پایداری حرارتی آن است ولی آنقدر این اسید چرب ترانس روغن جامد نقطه ضعف بزرگی است که میطلبد مردم آن را مصرف نکنند و در سطح مصرف خانوار حذف شود.
وی ادامه داد: اینکه مردم روغن مصرف نکنند یک توصیه عام است مبنی بر کاهش مصرف روغن ولی با وجود این، 30 درصد از انرژی بدن باید از چربیها تأمین شود و نمیتوان این مقوله را صفر کرد و رساندن آن به صفر دلیل علمی ندارد زیرا برخی روغنها مفید هستند مانند روغن زیتون که باید بیشتر از آن استفاده شود.
وی همچنین درباره تولیدات روغنهای داخلی گفت: 90 درصد روغن مصرفی ایران وارداتی است و قاعدتاً در کشور نیز این توجیه صورت میگیرد که ماده اولیه روغن وارد کشور شود زیرا ما دانش استخراج آن را داریم.