به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در چندین سال اخیر، موضوعی به نام «طرح ملی باند پهن کشور» در دستور کار معاونت بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار داشت.
طرح ملی باند پهن کشور در دولت دهم در حال برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار برای انجام کار مطالعاتی بود و با در نظر گفتن 9 ماه زمان مطالعه، پیش بینی شده بود که سند «طرح ملی باند پهن کشور» تا پایان سال 92 تهیه شود.
یکی از مدیران سابق این طرح در این خصوص گفته بود: باند پهن در تمام دنیا دارای طرح ملی است. اصلیترین هدف این طرح، فراهم کردن زیرساختهای لازم (فنی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی) و تعیین وظیفه بخشهای مرتبط با پهن باند است که در نهایت طرح جامعی تهیه شود که با اسناد بالادستی مطابقت داشته باشد و معیار انجام کار قرار بگیرد.
همچنین در بیان یکی از اهداف ملموس «طرح ملی باند پهن کشور»، تعیین سهم برای اپراتورهای مختلف ارائه دهنده اینترنت در کشور عنوان شده بود؛ اینکه اپراتورهای ADSL، وایمکس، فیبر نوری، موبایل و باقی، هر یک حداکثر چه سهمی از بازار اینترنت کشور را در اختیار داشته باشند.
با پیشرفت کار سرانجام در آخرین ماه از سال 92، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی 7 برنامه توسعه باند پهن را اعلام کرد و گفت: ارتقای تکنولوژی اپراتورهای موبایل فعلی، ورود اپراتور مجازی برای رقابت بیشتر، توسعه وایفای، بازنگری در مجوزهای PAP برای رفع موانع پهنای باند ثابت، توسعه FTTX (دسترسی فیبر نوری)، ارتقای اپراتورهای وایمکس با تغییر تکنولوژی برای ارتقای پهنای باند و ورود بخش خصوصی به CDN (اپراتور تولید محتوا) از موضوعات کلان طرح باند پهن ملی کشور برای توسعه باند پهن است.
وی یادآور شد: پس از تهیه چارچوب سند طرح باند پهن ملی کشور در ماه اول 93 سند در اختیار همه برای اعلام نظر و بررسی قرار خواهد گرفت.
در نهایت اخیرا در دهم اردیبشهت ماه 95، در نشستی با حضور وزیر ارتباطات دولت یازدهم، مسئولان دولتی و مدیران بخش خصوصی، نقشه راه و تقسیم کار ملی در خصوص توسعه شبکه پهن باند کشور مشخص و مقرر شد به موقع اجرا شود.
وزیر ارتباطات در باره اهمیت این اقدام گفت: طی سال های گذشته، اقدامات پراکنده ای در شبکه ارتباطی کشور برای رفع نیاز مردم انجام شده بود اما از ابتدای دولت یازدهم، ایجاد شبکه منسجم و علمی در دستور کار قرار گرفت.