به گزارش خبرگزاری دانشجو از آبادان، حمید رضا مختص آبادی سركنسول ايران در بصره عراق با بیان اینکه عراقی ها برای تحصیل در دانشگاههای ایران تمایل دارند، افزود: عراقی ها همواره تمایل خود در فراگیری و دستیابی به دانش فنی و پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی را در نشستهای مشترک کنسولگریهای ایران و عراق ابراز می کنند.
مختص آبادی از تبادل استاد میان هیاتهای علمی دانشگاههای عراق با دانشگاه صنعتی شریف برای انجام همکاریهای علمی خبر داد و اظهار کرد: عقب ماندگی آموزش عالی عراق طی دو دهه در مقایسه با ایران نیاز دانشگاههای این کشور به استفاده از توانمندیهای علمی کشورمان را دو چندان کرده است لذا دانشگاههای عراق استفاده از ظرفیت آموزشگاههای عالی ایران را در اولویت های کار خود قرار داده اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از نبود ارتباطات علمی میان منطقه آزاد اروند و مراکز علمی عراق به عنوان یک حلقه مفقوده یاد کرد و را حلقه مفقوده دانست و تصریح کرد: با توجه به وجود توان و ظرفیتهای موجود علمی اعم از تعدد و تنوع دانشگاهها و اساتید توانمند در منطقه آزاد اروند بایستی در جهت توسعه مناسبات علمی میان این منطقه با عراق گامهای موثرتر و بهتری برداشته شود.
مختص آبادی با اشاره به قرابت خوزستانیها و عراقیها به ویژه مناطق جنوبی همچون بصره، ناصریه، میسان و دیگر استانها در بحث فرهنگی اظهار کرد: وجود این اشتراکات سبب افزایش تمایلات عراقی ها برای تبادلات فرهنگی و به ویژه علمی و آموزشی با دانشگاههای این منطقه شده است.
سركنسول ايران در بصره عراق بار دیگر با اعلام آمادگی واحد متبوعه خود در برقراری زمینه های همکاریهای علمی میان منطقه آزاد اروند و عراق تصریح کرد: در صورت آمادگی سازمان منطقه آزاد اروند برای برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی منطقه با دعوت از اساتید و دانشجویان عراقی، زمینه های لازم برای انجام این کار را تا پیش از ماه مبارک رمضان فراهم می کنیم.
وی مرز شلمچه را یکی از مرزهای مهم در انجام امور تجاری، اقتصادی و غیره خواند و بر رفع مشکلات این مرز در زمینه تردد طرف عراقی به ایران تاکید و آن را زمینه ساز توسعه فعالیتهای تجاری و سرمایه گذاری خواند.
سرکنسول ایران در عراق از تبادل اساتید و متخصصان به ویژه در زمینه های آزمایشگاهی، دندان پزشکی و نفت به عنوان نیاز ضروری و اصلی عراقیها نام برد و گفت: ایجاد دفتر مشترک میان دانشگاههای منطقه آزاد اروند و عراق می تواند سرفصلی برای آغاز مناسبات علمی و آموزشی باشد.
مختص آبادی از تلاش واحد متبوعه اش برای رایزنی با مجلس اعلا، حزب الدعوه و سایر مجموعه های علمی عراق برای پذیرش دانشجو ایرانی به صورت بورسیه در عراق خبر داد و افزود: عراقیها با توجه به ارتباطاتشان با شرکتهای بزرگ نفتی دنیا از جمله آمریکا، ایتالیا، انگلیس در زمینه دریا و نفت تجارب بالایی را به دست آورده اند که می توانند این تجارب را در اختیار دانشجویان ما نیز قرار دهند.