به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان صدا و سیما که از صبح امروز در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شده در قبال اشتباهی که نظام اسلامی مجری برنامه در خصوص معرفی مدیران و سمت های آن ها داشت گفت: 30 سال از عمر نظام اسلامی گذشته است و سن ایشان بالا رفته و این گونه جابه جا گفتن سمتها از وی پذیرفته شده است!
وی در ادامه به بحثهایی که در این همایش مطرح شده اشاره کرد و گفت: بحث های خوبی را مطرح کردند سرافزار و جناب عسگری، پورمحمدی و دیگران در خلال بحث هایشان مطالبی را مطرح کردند اما من احساس می کنم که مشکل سرافزار پورمحمدی بود!
لاریجانی، پورمحمدی معاون صدا و سیما را پدیدهای عجیب و غریب برشمرد و گفت: مدیریت ایشان مشکلزا است و از علی عسگری خواهش دارم به گونه ای کار کنند تا ۱۰ سال دیگر برای چنین جلسهای در اینجا دور هم جمع شویم.
رئیس مجلس گفت: از این که دوست عزیزی مثل سرافراز را پس از یک سال و نیم از دست می دهیم بسیار تاسف می خورم چرا که عمر مدیریت ایشان بسیار کوتاه بود ایشان 20 سالی است که در عرصه رسانه حضور دارند و در رادیو و تلویزیون برون مرزی اقدامات خوبی را از خود به جا گذاشته اند و سرمایه گذاری های بسیاری در این زمینه انجام داده اند.
وی در ادامه به خلاقیت های سرافراز در خصوص برنامه های برون مرزی اشاره کرد و گفت: سرافراز در برنامه های برون مرزی خلاقیت های خوبی از خود نشان داد و در زمان مدیریتش مسائل خوب و مختلفی را برای کار در دستور داشتند و کار خوبی بوده است و در این مدتی که ریاست رادیو و تلویزیون را برعهده داشتند تلاش های خوبی از ایشان مشاهده کردیم اما مشکلاتی در این زمینه وجود داشته که ایشان نتوانستند کار را ادامه دهند.
لاریجانی در ادامه به درخواستش از سرافراز اشاره کرد و گفت: من از سرافراز خواهش کردم که در رادیو و تلویزیون بماند و به فعالیت خود ادامه دهد چرا که مدیریتهایی که در کشور داریم عمرشان کوتاه و محدود است و به نظر من علی عسگری نیز راغب به این امر باشند.
رئیس مجلس در ادامه به چالش هایی که عسگری با آن در سازمان صدا و سیما مواجه خواهد بود اشاره کرد و گفت: عسگری با چالش هایی که سرافراز آنها را برشمرد مواجه خواهد شد و امیدواریم که ایشان بتوانند برنامه و راهکاری برای فراز و فرود چالش ها در رادیو و تلویزیون داشته باشند و تردیدی ندارم که علی عسگری از مدیریت توانایی برخوردارند و چالش ها را حل خواهند کرد.
وی ادامه داد: علی عسگری خستگی ناپذیر و مثبت اندیش است و هیچ گاه به فکر استعفا نیستند مگر اینکه شما به وی فشار بیاورید در مقابل مشکلات پیش آمده علی عسگری روحیه مثبت دارد و با تجربه ای که از او سراغ دارم می دانم ایشان موفق خواهند بود و از این که رهبری ایشان را برای ریاست سازمان صدا و سیما انتخاب کردند تشکر می کنم.
لاریجانی در ادامه به حکم رهبری اشاره کرد و گفت: اگر روسای صدا و سیما به حکم رهبری برنامههایی که در حکم مقام معظم رهبری تاکید کردند اجرا کنند صدا و سیما جایگاه رفیعی پیدا خواهد کرد.
رئیس مجلس گفت: موضوعی که در رادیو و تلویزیون امروز مردم با آن مواجه هستند این است که شور و امید چندان وجود ندارد و نباید این از صدا و سیما رخت بربندد همان گونه که در دنیای سکولار این موضوع را شاهد هستیم و من این موضوع را قبول ندارم که دین باید از صدا و سیما رخت بربندد چرا که صدا و سیما نیروهای ارزشمندی دارد و از هنرمندان لایق و مدیران فرهنگی که تجربیات خوبی دارند می شود استفاده کرد.
وی مسئله توجه به دین را موضوع مهمی برای مردم دانست و گفت: دغدغه ما باید مردم باشند و مردم را با حقایق دینی آشنا کنیم و شما یک دستگاه و تاثیرگذار در این مسئله هستید و امام حسین(ع) فرموده است در پناه دین عقل به کمال می رسد و فهم این مسئله نیاز به عقلانیت دارد باید این وجهه را در کارهای مختلف هنری توجه کنیم
لاریجانی با اشاره به کارهای هنرمندان جهت تدوین برنامه های دینی اشاره کرد و گفت: هنرمندان کارهای فاخری را در زمینه دین تولید کرده اند که فیلم امام علی(ع) نمونه ای از این کارها است و باید در این زمینه سرمایه گذاری کرد و فرهنگ اسلامی به مردم بهتر شناسانده شوند.
رئیس مجلس گفت: برای تاریخ انقلاب ایران باید سرمایه گذاری کرد و با حوصله راه را پیش برد و رادیو و تلویزیون نقش بسزایی در این زمینه دارد و بخش فرهنگ فرهنگ ساز و تمدن ساز است در این بخش باید دغدغه مسئولان صدا و سیما باشد.
وی در ادامه به اولویت مقام معظم رهبری بدان اشاره کرده است اشاره کرد و گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری اولویت کشور را اقتصاد می داند ما نیز باید اقتصاد را جزو اولویت های کشور بدانیم و صدا و سیما و رادیو و تلویزیون باید این موضوع را دستور کار خود قرار دهد و برای آن برنامه داشته باشد و نباید از دستور کار رادیو و تلویزیون خارج شود و در بسیاری از زمینه ها نقش رادیو و تلویزیون در اقتصاد اثرگذار است.
لاریجانی در ادامه به وضعیت کشورمان در منطقه اشاره کرد و گفت: وقتی که به رفتار برخی کشورها که در منطقه تاثیرگذار هستند توجه می کنیم می بینیم که رفتار آنها چندان مناسب نیست و ما در حوزه بین الملل مسیر خوبی را در پیش گرفته ایم.
رئیس مجلس به آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر به اقتصاد توجه کنیم در حوزه اجتماعی که امروز آسیب هایی در آن مشاهده می کنیم حل و فصل خواهد شد و ما باید اشکال اصلی که حوزه اقتصاد است را حل کنیم و رهبری برای حل این مشکل برنامه در اختیار مسئولان قرار دادند و رسانه باید در اجرای این برنامه سهم داشته باشند و سهم شما نیز در این زمینه می بایست مشخص شود و با بالا بردن کمیت و کیفیت در کارتان کارآفرینی را در کشور رونق دهید.
وی در ادامه به حضور سرافراز در مجلس اشاره کرد و گفت: در زمانی که سرافراز به مجلس آمد من به ایشان گفتم که در زمینه اقتصاد باید احساس مسئولیت کنند و در تولید و کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی نقش داشته باشند و سمت گیری باید به سمت جذب سرمایه گذاری ها حرکت کند تا مردم به ایجاد کارآفرینی در کشور ترغیب شوند.
لاریجانی در ادامه به شرایط رکود کشور اشاره کرد و گفت: امروز در شرایط رکود قرار داریم و دولت تلاش می کند تا از این شرایط خارج شویم و رادیو و تلویزیون نیز نسبت به این موضوع سهم بسزایی دارد و باید از نظر کمیت و کیفیت در تدوین برنامه ها به این سمت حرکت کنند و بر اراده های مردم تاثیر گذارد تا مردم در داخل کشور سرمایه گذاری کنند.
رئیس مجلس بر اینکه مسئله فرهنگ و اجتماع که باید سامان یابد تاکید کردو گفت: برای این موضوع باید اقتصادمان قوی شود و مردم را تشویق به صادرات کنیم چرا که امروز محور ما بر محور واردات است و هر کالایی که قیمتش ارزان باشد را به کشور وارد می کنیم.
وی در ادامه به ذهن اقتصادی علی عسکری اشاره کرد و گفت: علی عسکری ذهن اقتصادی دارند و باید برای پیشرفت در برنامه های اقتصادی از کارشناسنان و اقتصاددانان دولت دعوت به عمل آورد تا برنامه های خوب اقتصادی تدوین کند چرا که رادیو و تلویزیون وظیفه مهمی در این زمینه برعهده دارد.
لاریجانی در ادامه به ایجاد همگرایی در کشور اشاره کرد و گفت: رادیو و تلویزیون نباید به چالش ها دامن بزند و روحیه یاس را در مردم ایجاد کند امروز در برنامه ها و اخبار صدا و سیما که مشاهده می کنیم چهار آیتم خبر منفی است و این باید بهبودبخشیده و به گونه ای منعکس شود که احساس زنده بودن در جامعه نمود پیدا کند.
رئیس مجلس در ادامه اظهار داشت: صدا و سیما باید به جامعه روحیه دهد، درست است مشکل داریم اما ما از مشکلات سخت تر از این هم در بعد جنگ عبور کرده ایم.
وی در ادامه برنامه های طنز رادیو و تلویزیون اشاره کرد و گفت: در برنامه های طنز کارهای خوبی صورت گرفته و ما باید جامعه را بشاش کنیم و در برنامه ها به سمت فعالیت ها می بایست با انگیزه وارد شویم برخی کارها نیز به خوبی از رادیو و تلویزیون انجام شده و انگیزه ایجاد کرده مثلا در بحث سلامت و این مسئله ما حل شده مشکلاتی هم در این زمینه وجود دارد اما اصل تئوری سلامت خوب بوده است.
لاریجانی در ادامه به چالش های برجام اشاره کرد و گفت: برجام و چالش های آن برای من غریب نیست و در این فضا باید ارای مختلف و استراتژی های مشخص داشته باشیم و نباید رادیو و تلویزیون در حوزه هسته ای کارهایی را انجام دهد که یاس و ناامیدی ایجاد کند چرا که مذاکرات تصمیم اصلی بوده و تصمیم این بوده که در مذاکرات به برجام برسیم و باید در این زمینه عاقلانه برخورد و در برجام کارهایی انجام دادیم که این کارها به ضرر کشور نبوده است و از نظر سیاسی به تصمیمات خوبی رسیدیم خیلی ها در مسئله برجام از اول مخالف بودند و من به نظر آنها احترام می گذارم چرا که دلایلی برای مخالفت خود دارند که برایشان این دلایل مهم است و می توانیم از آنها بهره مند شویم، رادیو و تلویزیون باید این را بداند نظام به این تصمیم رسیده و باید حمایت کند و برنامه هایی را در این زمینه تدوین و پخش کند.
رئیس مجلس گفت: مسئله هسته ای این گونه است که باید از فرصت های پیش آمده استفاده کنیم و مردم را امیدوار به سرمایه گذاری کنیم و نباید فرصت های سرمایه گذاری در کشور از مردم گرفته شود. نگاه ملی به موضوع هسته ای داشته باشیم و برای جذب سرمایه گذاری برنامه داشته باشیم و باید فضا را آماده کنیم و امیدوار باشیم و برای سرمایه گذاری در کشور فکر و راه حل آن را مطرح کنیم و باید با نگاه ملی و بالاتر به آن داشته باشیم چرا که این مصلحت کشور است و ما شرایط سخت تری را مدیریت کردیم و می توانیم با برنامه ریزی از این چالش ها عبور کنیم.
وی گفت: نمایندگان مجلس موافق کمک به رادیو و تلویزیون هستند و 150 میلیارد تومان برای صدا و سیما در بودجه هزینه در نظر گرفته اند و دو درصد بودجه سازمان ها نیز باید به صدا و سیما پرداخت شود چرا که شما سازمان مهمی هستید امروز نقش بسزایی دارید و باید وظیفه همگرایی را افزایش دهید.
لاریجانی در ادامه به صحبت های سرافراز اشاره کرد و گفت: از بخش تبلیغات نیز صدا و سیما بودجه دریافت کرده است یادم باشد درتدوین بودجه سهم صدا و سیما را کم کنیم(با خنده)
خدا دکتر سرافراز انقلابی را حفظ کنه