به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ برادران عمو اوغلی، دارای شغلی بودند که می توان آن را به نوعی طراحی فرش دانست. آنها هرگز فرشی نبافته بودند، اما کارگاه و کارگران بسیاری داشتند که زیر نظر آنها، طرح های گوناگون را به عنوان فرش میبافتند.
عبدالمحمد و علیجان عمو اوغلی پیرو راه پدرشان بودند و در امر تولید قالی در مشهد شهرت داشتند. بیشتر کارگاههای این دو برادر در روستاهای محمودآباد، طرقبه و شاندیز قرار داشت.
استاد عبدالمحمد عمواوغلی در تهیه نقشههای منحصر به فرد و رنگ آمیزی مواد مورد استفاده در قالی بافی تبحر خاصی داشت. طراحانی نظیر «عبدالکریم» اهل کرمان و استاد «عبدالحمید صنعت نگار» بر روی این قالیها طرحهای بیبدیلی را نقش کردهاند.
از آنجایی که بیشتر قالیهای عمواوغلی سفارشی بود، از طرحهایی که در دو کتاب قطع بزرگ، که گویا از انگلستان برایش فرستاده بودند و در آنها تصاویر و نقشههای فراوانی از قالیهای قدیم ایرانی از زمان صفویه و قبل از آن و همچنین تصاویری از قالیهای موزهای خارج از ایران وجود داشت الگو برداری میکرد و نیز خود با تجربهایی که در طول سالیان بدست آورده بود دخل و تصرفاتی در این طرحها صورت میداد.
مستند «عمو اوغلی» به تهیه کنندگی سید رضا رضایی از تولیدات اخیر شبکه مستند، سه شنبه چهارم خرداد ساعت 22 از شبکه مستند روی آنتن می رود و ساعت 15 روز چهارشنبه پنجم خرداد بازپخش می شود.