به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری فستیوال موسیقی آینهدار روز گذشته با حضور محمدرضا درویشی مشاور جشنواره، مریم قرهسو دبیر علمی جشنواره و علی مغازهای دبیر اجرایی این رویداد موسیقایی برگزار شد.
محمدرضا درویشی در ابتدای این نشست ضمن اشاره به واگذاری مسئولیت دبیری جشنواره گفت: دکتر مریم قرهسو از این پس دبیر جشنواره موسیقی آینهدار هستند و من سمت خودم را به ایشان تنفیذ کردم و از این پس به عنوان مشاور در کنار ستون اصلی جشنواره یعنی جناب مغازهای خواهم بود. آینهدار نخستین فستیوال خصوصی موسیقی کشور در بعد از انقلاب و پس از انقلاب است. ما برگزاری فستیوال خصوصی را تا پیش از این نداشتیم.
وی در ادامه با اشاره به حضورش در 4 دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: من 4 دوره با کمک حمیدرضا اردلان دبیری این جشنوراه را بر عهده داشتم اما نهایتاًاز جشنواره موسیقی نواحی انصراف دادم من وقتی احساس کردم در برخی از امور دخالت میشود ترجیح دادم دیگر حضور نداشته باشم ششمین جشنواره موسیقی نواحی در سطح بسیار عالی برگزار شد که اسناد آن هم موجود است و میتوانید به انجمن موسیقی،دفتر موسیقی و یا آرشیو شخصی من رجوع کنید.
این پژوهشگر پیشکسوت موسیقی نواحی در ادامه ضمن اشاره به وضعیت فعلی جشنواره موسیقی جوان،گفت: به داد جشنواره موسیقی جوان برسید که سر آن دارد زیر آب میرود. وظیفه خبرنگاران است که پیگیری کنند سرنوشت جشنواره موسیقی نواحی و جوان چه شد یا دبیر جشنواره جوان کجاست. من مسئول بخش نواحی جشنواره موسیقی جوان بودم اما چه اتفاقی افتاد؟
درویشی در بخش دیگری از سخنانش درباره شورای ارزشیابی هنرمندان نیز گفت: شورای ارزشیابی هنرمندان دقیقاً چه کاری میکند و چه چیزی را بررسی میکند؟ اصلاً به دولت چه ارتباطی دارد که باید به هنرمند امتیاز بدهد و به او درجه اعطا کند. این نوع برخورد نوع رفتارهای کمونیستها را در تقسیمبندیهای اجتماعی تداعی میکند. شورای دیگری هم هست که مجوز میدهد باز یک شورای دیگر هست که مجوز آموزشگاه میدهد و همین طور شوراهای دیگر دولت نمیتواند جوابگو باشد و این همه بارهایی که بر دوش دولت است، باعث شده تا همه از دولت طلبکار باشند.
این آهنگساز در ادامه ضمن اشاره به این نکته که مسئولان دولتی پاسخگوی او نبودهاند،گفت: چرا ما هر وقت با هر مسئول دولتی تماس میگیریم جوابمان را نمیدهد هر چه پیامک میزنیم کسی جوابمان را نمیدهد هر چه نامه مینویسیم باز هم کسی جوابمان را نمیدهد.
در ادامه مریم قرهسو دبیر عملی فستیوال موسیقی آینهدار گفت:موسیقی نواحی ایران در وضعیتی بحرانی به سر میبرد، موسیقی بخشی از فرهنگ و هویت ماست و باید با واقعبینی این بخش مهم از فرهنگمان را حفظ کنیم یکی از بهترین راههای حفظ این هویت معرفی آن است. از همین جهت ما در فستیوال آینهدار میکوشیم تا شرایط را برای حفظ این میراث مهیا کنیم.
وی افزود: ما در این دوره تصمیم گرفتیم افقهای دیدمان را گسترش بدهیم و در دوره جدید تلاش ما بر این است که ضمن پاسداشت موسیقی نواحی بخش پژوهشی و علمی را به آن اضافه کنیم. آینهدار قطعاً تنها به فستیوال برگزار کردن محدود نمیشود و در این زمینه خبرهای خوشی داریم که در جلسات بعد به شکل گسترده جزئیات آن را بیان خواهیم کرد.
علی مغازهای نیز در پایان این نشست گفت: موسیقی اقوام و عشایر ایران در حوزه زاگرس میانی که شامل شهرهای ایلام، لرستان، چهارمحال بختیاری،کهگیلویه و بویراحمد و ایل قشقایی میشود، در سومین فستیوال موسیقی نواحی که اواخر تیر ماه برگزار خواهد شد، مد نظر ما خواهد بود.