به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز به مناسبت گرامی داشت سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید آیینی با حضور استادان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان در این آیین که 31 خردادماه در سالن اجتماعات دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، بابیان اینکه جوانان انقلابی ما نیاز به حمایت اساتید متدین دارند و در جستوجوی مرجع هستند، گفت: این جوانان باید حمایت شوند چرا که آینده کشور تقدیم این جوانان خواهد شد.
حجتالاسلام سیدمحسن شفیعی تصریح کرد: صریحترین اظهارنظر و توصیفی که از شهید چمران میشنویم، اول روح لطیف و عرفانی است که در شخصیت وی مشاهده میشود و دیگری عرفان نابی است که در نیایشها، نوشتهها و سلوک عملی این شهید بزرگوار موج میزند و ما مظهر کامل این تجلی عرفان را امام خمینی(ره) میدانیم.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: مقام معظم رهبری برای استفاده از معارف و افاضات امام خمینی(ره) بر ارتباط و پیوند با شخصیت ایشان تأکید مکرر دارند چراکه امام(ره) و درسهای ایشان منشور انقلاب اسلامی هستند.
حجتالاسلام شفیعی بابیان اینکه امام(ره) و درک ایشان راه را برای آشنایی با معصومین هموار میکند، تصریح کرد: اگر انسان اندکی به سوی امام(ره) حرکت کرده و معارف ایشان را مرور کند، خواهد فهمید که وقتی نائبی از آن سلسله نورانی و شاگردی از این مکتب مبارک تا این حد بزرگ و تأثیرگذار است، جایگاه ائمه اطهار(ع) تا چه اندازه بزرگ و ارزشمند خواهد بود.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر آشنایی با صحیفه امام خمینی(ره) تأکید دارند چراکه به حقیقت صحیفه امام(ره) جلوه مکتوب شخصیت ایشان است. حتی اگر فردی بدون قصد خواندن تنها این مجموعه را ورق بزند بدون تردید از این مجموعه بیبهره نخواهد ماند.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: صحیفه امام(ره) یک دایرةالمعارف گسترده و متنوع عمیقاً اسلامی و سرمایه بزرگی برای همگان به ویژه دانشپژوهان و فرزانگان است.
حجتالاسلام شفیعی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) هرچه را میگفتند برخواسته از اعتقادات و باورهای ایشان بود، خاطرنشان کرد: ایشان در پیامی که در اول تیرماه سال 1360به مناسبت شهادت دکتر چمران صادر کردند، بزرگی شخصیت، عرفان، تهذیب نفس و ملکات اخلاقی وی را ستودند.
وی افزود: امام خمینی(ره) در سخنرانی پس از قرائت پیام خود میفرمایند«چمران باعزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد؛ او در این دنیا شرف و در آن دنیا رحمت خدا را بیمه کرد. ما و شما هم خواهیم رفت، مثل چمران بمیرید.»
حجتالاسلام شفیعی با تأکید بر اینکه بیشک بهترین کسی که شخصیت دکتر چمران را میتواند توصیف کند، امام خمینی(ره) است، تصریح کرد: دکتر چمران دارای مراتب بالای تخصصی دانش روز و درعینحال بهدوراز هر دغدغهای به دنبال اجرای تکالیف بود.
وی ادامه داد: این شهید بزرگوار تنها 49 سال زندگی کرد؛ اما کیفیت عمرش در بازهای نهچندان زیاد، چنان بالا بود که شخصی همچون امام(ره) او را مجاهد فیسبیلالله تعبیر میکند و میفرمایند، مثل چمران بمیرید.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان بابیان اینکه در بین شهدا دکتر شهریاری از شهدای جهاد علمی را نیز دارای این مختصات و ویژگیها دیدم، گفت: وی کسی بود که امکان غنیسازی اورانیوم 20 درصد را در داخل کشور بدون ارتباط و دست نیاز به سمت بیگانگان فراهم کرد.
وی اظهار کرد: برخی نوشتههای این شهید را خواندم که اگر مطمئن نبودم این متنها نوشته دکتر شهریاری است، یا اگر کسی آنها را میدید تصور میکرد این نوشتهها آثار یک عارف سالک واصلالیالله با حدود 70 یا 80 سال سن باشد.
حجتالاسلام شفیعی با تصریح بر اینکه بسیج اساتید و عنوان حقوقی آن با نام شهید چمران گره خورده و این مسئله مسئولیت و بار سنگینی برای اساتید بسیجی است، گفت: شهید دکتر چمران الگوی یک معلم به تمام معنا در آموزش عالی است. در رابطه با دانشآموزان به اسوهها و الگوهای عینی و عملی نیاز داریم تا در ارتباط با دانشجویان و اساتید جوان، بزرگی و کمالات شهید چمران را به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: در دانشگاهها پیوسته بر حفظ شعله و جوشش آرمانهای انقلاب اسلامی و جستوجوی آرمانهای اسلامی تأکید میشود. این کار بزرگی است که بر عهده همگان قرار دارد اما مسئولیت اساتید بسیجی سنگینتر است و باید بتوانیم در هر مقطعی از آرمانهای انقلاب اسلامی به تناسب شرایط و مأموریت دانشگاهها دفاع کنیم.
حجتالاسلام شفیعی گفت: امروز بهطور مکرر با دانشجویان متدین و آرمان طلبی مواجه میشویم که تقاضا دارند اساتید مذهبی و متدین به آنها کمک کنند و راه را به آنان نشان بدهند؛ این جوانان در جستوجوی مرجع هستند. برخی جوانان ما امروز مانند کوه در برابر برخی انحرافات فکری، عقیدتی و سیاسی مقاومت میکنند، برخی بیمهریها را به جان میخرند اما از آرمانها و فرمایشات رهبر کوتاه نمیآیند.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: انقلاب اسلامی راه بزرگ و طولانی را آغاز کرده است و نباید از این راه کوتاه آمد. محور اصلی حرکت ما باید دفاع از آرمانهای انقلاب و ارائه راهکار برای کارآمدی نظام دینی باشد. رهبری معظم انقلاب در صحبتهای اخیر خود فرمودند ”اساتید فرماندهان قرارگاه جنگ نرم و دانشجویان افسران این قرارگاه هستند؛ کارهای جهادی انجام دهید و از آرمانهای انقلاب پیروی کنید.”
حجتالاسلام شفیعی ادامه داد: هرگاه ما به تکالیف خود عمل کنیم بدون تردید ملت ما در پیشگاه خداوند روسفید و سربلند خواهد بود. امام بزرگوار چندین بار فرمودند ملت ما چهره منور تاریخ معاصر هستند. مردم به وظایف خود عمل کردند و از مقام ولایت کوتاه نیامدند. با سختی راه را تا امروز آمدند؛ امیدواریم همه امکان این را داشته باشیم که به تکالیف خود عمل کنیم و این میراث الهی را به دست صاحب آن برسانیم.
در ادامه سرپرست بسیج اساتید خوزستان با اشاره به انتظارات رهبر انقلاب از اساتید بسیجی در 2 عرصه داخلی و خارجی، گفت: در عرصه داخلی استاد بسیجی باید حضور دائم، بههنگام و مخلصانه داشته باشد.
دکتر علیرضا رازقیزاده شهید دکتر مصطفی چمران را عارفی واقعی دانست و بیان داشت: مقام معظم رهبری در 2 عرصه داخلی و خارجی انتظاراتی از بسیج اساتید دارند، یک بخش از این انتظارات مطالبات بینالمللی است که مباحثی در رابطه با انسان، حکومت، علم، اخلاق، استفاده از علم برای آسایش و نه تهدید بشر را شامل میشود.
وی ادامه داد: در عرصه داخلی نیز استاد بسیجی باید حضور دائم، به هنگام و مخلصانه داشته، مربی خوب و اثرگذاری باشد و بهطور مثال بتواند با خواندن یک آیه قرآن بهگونهای در دل یک جوان تأثیر بگذارد که او را به یک فرد مؤمن تبدیل کند که این امر به فضای ذهنی و ملکوتی استاد برمیگردد.
رازقیزاده تصریح کرد: همچنین رفع عقبماندگیها در زمینههای مختلف علمی و فناوریهای نوین و داشتن ایرانی مستقل، مقتدر، متدین، ثروتمند و برخوردار از عدالت اجتماعی، اقتصادی، قضایی و حکومت مردمی و حکومتی پاک و جهادگر از موارد اثرگذاری اساتید بسیجی در عرصه داخلی است که این مهم به دست انسانهای مجاهد فیسبیلالله که چشم به ثروت نظام ندارند، انجام میشود؛ تحقق این امر نیز الزاماتی همچون پیشرفت علمی در دانشگاه، انضباط اخلاقی، بصیرت سیاسی و احساس هویت میطلبد.
وی گفت: مقام معظم رهبری در مناسبتهای مختلف شهید دکتر چمران را به عنوان بهترین الگو برای نشان دادن اینکه چه کسی بهتر میتواند عمل کند، معرفی میکنند و حتی در یک از بیانات خود میفرمایند ”انتظار است که فرآوردههای دانشگاه جمهوری اسلامی نه به نحو استثنا بلکه به نحو قاعده، شهید چمرانها باشند.” این امید بیجایی نیست و اگر چنین شود آنگاه خواهیم دید که چه اتفاقی میافتد.
رازقیزاده تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب درباره این شهید بزرگوار میفرمایند که «در زمینههای مختلف یکلحظه من دکتر چمران را متخطی از خط ولایتفقیه نیافتم. ایشان فرمان امام را، امر امام را، عشق به امام را از همه صبغهها و رنگهایی که در عالم سیاست و خطوط سیاسی وجود دارد، مرجح میدانست و این خصوصیت دکتر چمران بود.»
سرپرست بسیج اساتید خوزستان افزود: این همان چیزی است که در رزمندگان دفاع مقدس دیدیم، بال دوم پرواز مؤمن قرآن است؛ شهید دکتر چمران از سنین جوانی تا پایان عمر در جلسات تفسیر قرآن شرکت میکرد و همین توجه به قرآن باعث الهیشدن و ماندگاری او شد.
رازقیزاده ادامه داد: کسی که میخواهد بنویسد، تفسیر کند، بیانیه صادر کند و اظهارنظر کند اگر با مفاهیم قرآن آشنا نباشد یا به بزرگان تأسی نکند احتمال اشتباهکردن و خطا رفتن او زیاد خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در بعضی روزها بیش از 12 مرتبه قرآن قرائت میکردند؛ همچنین آیتالله جوادی آملی در جملهای درباره امام(ره) میفرمایند ”علت اینکه امام(ره) به این مقام رسید این بود که قرآن را خوب خواند، خوب فهمید و خوب به آن عمل کرد.”
سرپرست بسیج اساتید خوزستان همچنین با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) به بیان نکاتی پیرامون زندگی ایشان پرداخت و تصریح کرد: درباره امام حسن مجتبی(ع) بهندرت میتوان مطلبی را پیدا کرد که موجب شادی ما شود. ایشان هم از طرف یاران و هم از جانب دشمنان تحت فشار بودند و این برای ما درسی است که بدانیم چه سخنی را کجا بیان کنیم.
رازقیزاده ادامه داد: روزی که امام حسن مجتبی(ع) صلحنامه را با معاویه امضا کردند، در همان لحظه یکی از یاران ایشان با صدای بلند گفت آقا ای کاش تو مرده بودی، من مرده بودم و این لحظه را نمیدیدم. زمانی نیز در جایی دیگر یکی از یاران پیامبر(ص) با عصبانیت وارد خیمه امام(ع) شد و وقتی ایشان را در حال نماز خواندن دید سجاده را از زیر پای ایشان کشید. این مطالب به ما درس میدهند که وضعیت و فضای آلوده میتواند انسان را تا این حد گستاخ کند که نسبت به امام زمان خود اینچنین بیاحترامی کند.