حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در خانه ملت و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به این که میزان تورم در کشور را بانک مرکزی و یا مرکز آمار اعلام می کند، گفت: مرکز آمار و بانک مرکزی برای بیان میزان تورم در کشور 350 قلم از اجناس را بررسی کرده و میانگینی که از میان بدست می آید را به عنوان تورم اعلام می کنند.
وی ادامه داد: تنها ده الی بیست درصد مردم با برخی از اجناس مورد ارزیابی بانک مرکزی و مرکز آمار سر و کار دارند و هشتاد درصد باقی مانده میزان تورم را در مایحتاج روزانه خود مشاهده می کنند. اگر فردی هفتصد هزار تومان حقوق ماهیانه داشته باشد قطعا نیمی از این میزان را باید به عنوان کرایه حقوق پرداخت و نیم دیگر حقوق خود را خرج خانواده خواهد کرد. قطعا با این حقوق نمی تواند به فکر مسائل دیگر باشد و این فرد کاهش تورم را در سفره خود مشاهده نمیکند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: امروز نمی توانیم به عامه مردم بگوییم که تورم تک رقمی شده است چراکه مردم هرآنچه در بازار لمس می کنند را تورم می دانند و میزان تورمی که مسئولان بر طبق آمار اعلام می کنند را نمی توانند لمس و حسش کنند.
نماینده مردم فلاورجان در ادامه با اشاره به اعتراف وزیر صنعت معدن و تجارت در مجلس گفت: وزیر صنعت معدن و تجارت با حضور در صحن علنی بیان کرد که 60 درصد کارخانهها و واحد های صنعتی تولیدی فعال نیستند و تنها 40 درصد از واحدها فعالیت دارند و این بدان معنا است که 60 درصد از شاغلین جامعه ما بیکار شده اند وبا رکودی که بر کشور حاکم است کسی که درآمد ندارد قطعا نخواهد توانست کاهش تورم را در کشور لمس کند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه به نظر سنجی که چند سازمان از مردم در سطح جامعه انجام داده اند اشاره و بیان کرد: مردم در نظر سنجی اعلام کردند تورم همراه با رونق اقتصادی را بیشتر از خروج از تورم بدون رونق اقتصادی قبول دارند چراکه معتقدند با رونق اقتصادی مردم پول در اختیار دارند و می توانند خرید کنند اما وقتی کار نباشد و مردم بیکار باشند هرچقدر هم تورم پایین باشد قدرت خرید ندارند و این کاهش فایده ای برای آنها نخواهد داشت.
وی گفت: یک سری از صحبت هایی که مسئولین مطرح می کنند تنها آمار و ارقام است مثلا وقتی بیان می شود یک میلیون و 600 هزار شغل در جامعه ایجاد شده است نباید دیگر وزیر صنعت بیان کند که 60 درصد واحدهای تولیدی کار نمی کنند چراکه بیان این گونه آمار ها از سوی مردم عادی قابل پذیرش نیست.
وی افزود: مسئولان باید به مردم واقعیت ها را بیان کنند و اگر به مردم واقعیت ها را بیان کنند مردم راحت تر مشکلات را می پذیرند ودولت در امر برون رفت از مشکل کمک خواهند کرد.
موسوی لارگانی برجام را حلال مشکلات اقتصادی کشور ندانست و گفت: در زمانی که همه موضوعات کشور از جمله آلودگی هوا را به تحریم ها گره زده بودیم بعد از توافق برجام شاهدیم که برجام تأثیری در زندگی های مردم نداشته است.