اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صادق مفرد، مسئول سازندگی بسیج دانشجویی در نشست گروههای جهادی دانشگاههای تهران که امروز در مجتمع 13 آبان برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد فعالیت گروه های جهادی پرداخت و گفت: امسال بیش از 1200 گروه جهادی از دانشگاه های مختلف کشور اعلام آمادگی کردند که از این میان 43 هزار دانشجو در این اردوها شرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: این تعداد دانشجو تنها برای اردوهای جهادی تابستانی امسال است که به صورت اردوهای سه روزه، هفت روزه تا 18 روزه برگزار خواهد شد. بعضی از دانشجویان برای شهرهای بومی خود داوطلب شده اند و بعضی دانشجویان مثل دانشگاه تهران 300 نفر از دانشجویان خود را به کردستان اعزام خواهند کرد.
مسئول سازندگی بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه متولی اصلی گروه های جهادی بسیج سازندگی است، خاطر نشان کرد: اما لزوما کسانی که در این اردوها شرکت می کنند، عضو تشکل ها یا بسیج دانشجویی نیستند. هم چنین آمارها نشان می دهد که این 43 هزار داوطلب یک درصد جامعه دانشگاهی کشور را تشکیل می دهند؛ که برای فعالیت و خدمات رسانی به مناطق محروم کشور خود داوطلب هستند.
مفرد در خصوص متداول ترین عرصه های فعالیت گروه های جهادی اظهار داشت: تاکنون فعالیت های عمرانی و فرهنگی، اقتصادی، اشتغالزایی و کسب و کارهای روستایی، خدمات پزشکی و آموزش به ترتیب از جمله عمده ترین فعالیت های گروه های جهادی بوده اند. اعتقاد ما این است که همه مسائل کشور و مشکلات روستاها با اردوهای جهادی حل نمی شود؛ بلکه با روحیه جهادی حل خواهد شد و آن چیزی که در تمامی این سال ها به دنبال آن بوده ایم، تقویت این روحیه در جوانان کشور است ؛ که اگر بعدها پس از گذراندن دوره تحصیلشان در شهر و یا کشور خود در سمتی منصوب شدند، با همین روحیه به مردم کشور خود خدمت کنند.
مفرد در ادامه سخنان خود تصریح کرد: تلاش ما کیفی کردن اردوهای جهادی است، چرا که دیگر از لحاظ کمیت و برگزاری آنها در اقصی نقاط کشور مشکلی نداریم. قصد ما انجام آمایش و تحقیقات لازم برای کسب نیاز مناطق محروم و مستعد به کمک است؛ تا از ظرفیت بنا به نیاز آن مناطق استفاده گردد. ما معتقدیم حضور اساتید و دانشجویان باید متفاوت باشد، چرا که در گذشته نیز رفتن به اردوهای جهادی صرفا برای گذراندن اوقات فراغت و انجام کار نیک تلقی می شد، اما در حال حاضر کار جدی تر و تخصصی تر شده است؛ به طوری که در نوروز امسال میزان خدمات پژوهشی نسبت به سال های قبل افزایش پیدا کرده است.
مسئول سازندگی بسیج دانشجویی ضمن اشاره به اینکه فعالین گروه های جهادی از لحاظ پشتیبانی مالی فقط 30 درصد حمایت می شوند، بیان داشت: مابقی هزینه ها را خود دانشجویان تقبل می کنند. همچنین ما در این میان عزیزانی را از دست داده ایم، به طور مثال چند روز پیش دو نفر از دانشجویان کرمانی را که به سفر رفته بودند تا پیش غربالگری و شناسایی منطقه را انجام دهند، به علت نامناسب بودن وضعیت جاده فوت کردند که بعدا باخبر شدیم یکی از این دانشجویان دانشجوی برتر ریاضی آن منطقه بوده؛ که این مسائل تاکنون کمتر رسانه ای شده است.
وی یکی از عرصه های تاثیرگذار اردوهای جهادی را الگو شدن این اردوها در کشورهای منطقه عنوان کرد و گفت: کشورهایی هم چون لبنان، بصره و عراق و حتی افغانستان از الگوی اردوی جهادی ایران برای کمک رسانی به محرومین مستضعفین و مناطق محروم خود استفاده می کنند. در حال حاضر حتی برای دانشجویان خارجی مقیم ایران نیز که داوطلب شرکت در این اردوها هستند، دوره های آموزشی برگزار می کنیم.
مفرد در خصوص فعالیت گروه های جهادی در اربعین امسال نیز تصریح کرد: عمده فعالیت گروه های جهادی در اربعین تجهیز موکب ها خواهد بود. خوشبختانه دامنه فعالیت گروه های جهادی گسترده تر شده و برنامه شناسایی مناطق خاص و کمک رسانی به آنها را در دستور کار داریم. به طور مثال دانشگاه تهران هم اکنون در جایی از استان کردستان فعالیت جهادی خود را شروع کرده که مردمان آنجا مشکل هویت ملی دارند و یا بعضی از دانشجویان جهادی به مناطقی اعزام شدند که اهالی آن شیعه و سنی هستند.
مسئول سازندگی بسیج دانشجویی دغدغه اصلی اردوهای جهادی را احیای هویت روستایی اعلام کرد و افزود: احیای این هویت به این خاطر دغدغه اصلی ما قرار گرفته که روزی شهرها از تولیدات روستا استفاده می کردند، اما حالا در دورافتادهترین روستاهای ما نیز کالاهای کارخانه ای برای مصرف استفاده می شود. ما می خواهیم روستاها روی پای خودشان بایستند، به همین خاطر در این راستا از 45 طرح اقتصاد مقاومتی که از سوی گروه های جهادی ارائه شده اند، تقدیر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در سخنرانی های اخیر رهبر انقلاب مسئله معیشت مردم و رسیدگی به وضعیت محرومین و مستضعفین مورد تاکید قرار گرفته است، گروه های جهادی نیز برای این مسئله در حال برنامه ریزی هستند. مسائل اجتماعی در شهرهایی هم چون تهران، مشهد، اصفهان ... بیداد می کند. ما در حال حاضر طبق آمار رسمی در شهر تهران ۳۰۰۰ کودک کار و 15 هزار کارتن خواب داریم که از این تعداد 90 درصد معتاد هستند. هم چنین 15 هزار خانواده وجود دارد که محتاج نان شبشان هستند؛ به همین خاطر گروه های جهادی در فکر ورود به حوزه شهری هستند، اما این کار بسیار سختی است، چرا که تاکنون عمده فعالیت گروه های جهادی را در حوزه روستایی می شناختند، اما حالا ما در این حوزه نیز ورود پیدا خواهیم کرد. به طور مثال منطقه سیمون در تهران که به شکل حلبی آباد است، توسط بچه های جهادی به طور کامل نوسازی خواهد شد.
مفرد در پایان سخنان خود نقطه ضعف گروه های جهادی را این گونه عنوان کرد: ما سنگر به سنگر دفاع مقدس داریم، اما لشکر نداریم؛ چرا که کار جهادی پشتیبانی، همدلی و هم فکری جهادی را می طلبد.