اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نتایج اولیه آزمون سراسری منتشر شد.
از تعداد ۸۶۰۴۳۷ داوطلب ثبت نام کننده در آزمون سراسری سال ۱۳۹۵، تعداد ۷۷۲۹۸۲داوطلب در جلسه آزمون حاضر بوده اند که از این تعداد ۴۶۰۷۸۶ نفر زن و ۳۱۲۱۹۶ نفر مرد می باشند. تعداد ۸۷۴۵۵ داوطب نیز در جلسه آزمون غایب بوده اند.
همچنین از تعداد ۷۷۲۹۸۲ داوطلب مجاز به انتخاب رشته براساس کارنامه صادره، تعداد ۵۳۱۹۰۶ داوطلب مجاز به انتخاب رشته دوره های روزانه و نوبت دوم (شبانه) می باشند. از این تعداد ۱۴۰۸۱۹ نفر در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، ۱۷۳۴۸۲ نفر در گروه آزمایش علوم تجربی، ۱۳۵۲۱۹ نفر در گروه آزمایشی علوم انسانی، ۴۲۲۳۴ نفر در گروه آزمایشی هنر و ۴۰۷۸۲ نفر در گروه آزمایشی زبان های خارجی مجاز به انتخاب رشته های دوره روزانه و نوبت دوم (شبانه) از گروه آزمایشی مربوط و سایر دوره ها برحسب مورد هستند. بدیهی است در کارنامه نتیجه اولیه آزمون این دسته از داوطلبان مورد یا موارد برحسب ضوابط مشخص شده است.
ویژه نامه راهنمای انتخاب رشته
ویژه نامه انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ به منظور راهنمایی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته تهیه و از روز دوشنبه ۱۸ مرداد از طریق روزنامه فروشی های سراسر کشور توزیع شده است.
این ویژه نامه با تمرکز بر نیازهای داوطلبان، والدین و مشاورین مدارس تهیه و حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فرآیند انتخاب رشته می باشد. ویژه نامه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ در بردارنده مطالب متنوعی درباره رشته های دانشگاهی، چگونگی انتخاب رشته، خلاصه ای از مهمترین مقررات و شرایط انتخاب رشته، آشنایی با محتوای کارنامه نتایج علمی آزمون، سهمیه بندی در آزمون سراسری، آشنایی با بومی پذیری، شیوه های پذیرش دانشجو در آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ و مطالب خواندنی دیگر است.
نرم افزار راهنمای انتخاب رشته مجازی
این نرم افزار به داوطلب این امکان را می دهد که با توجه به وضعیت علمی و نمره خود که در آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ کسب کرده، خود را داوطلب مشابه در آزمون سراسری سال ۱۳۹۴ مقایسه و امکان قبولی خود را مشاهده نماید. برای این منظور، اکثر تغییرات و شرایط و ضوابط گزینش آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ در فایل اطلاعات آزمون سراسری سال ۹۴ اعمال شده است.
بر اساس برنامه پیش بینی شده این نرم افراز بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۰ مرداد برای هر یک از گروه های آزمایشی مختلف به تدریج از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org در دسترس داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ قرار می گیرد.
کتاب آشنایی بیشتر با رشته های دانشگاهی
جلد اول کتاب مذکور برای گروه های ریاضی و رشته های مشترک هنر و زبان، جلد دوم برای گروه تجربی و رشته های مشترک هنر و زبان های خارجی و آخرین جلد برای داوطلبان گروه انسانی و هنر و زبان های خارجی منتشر می شود و نسبت به راهنمایی و آشنایی با رشته های مختلف دانشگاهی به منظور استفاده داوطلبان، مشاورین و سایر علاقه مندان انتشار می یابد.
سازمان سنجش نسبت به تشکیل کارگاه آموزشی برای مشاوران وزارت آموزش و پرورش سراسر کشور در روز دوشنبه۱۸ مرداد در رابطه با راهنمایی داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ براساس ضوابط و شرایط این آزمون، برای انتخاب رشته در پایگاه های انتخاب رشته آموزش و پرورش، اقدام کرده است.
ظرفیت پذیرش
ظرفیت پذیرش دانشجو دوره های مختلف گروه های آزمایشی پنج گانه آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ جمعا ۷۵۰۲۶۹ نفر (به جز ظرفیت پذیرش مربوط به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی) به شرح زیر می باشد.
دوره روزانه۱۲۹۵۱۶ نفر، نوبت دوم (شبانه) ۲۹۱۵۹ نفر، نیمه حضوری ۳۰۰ نفر پردیس خودگردان ۳۵۸۴ نفر، مجازی دانشگاههای دولتی ۱۴۴۰ نفر، مشترک با دانشگاه های خارجی ۵۰ نفر موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی ۱۹۷۴۳۰ نفر، مجازی موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی ۱۵۶۰ نفر و دانشگاه پیام نور ۳۸۷۲۳۰ نفر.
چگونگی اعمال تاثیر سوابق تحصیلی
با توجه به ابلاغ قانون اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مصوب ۲۶ اردیبهشت سال ۹۵ مجلس و بر اساس مصوبه ششمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو ، میزان و نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری به این صورت است که آن دسته از دیپلمههای ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خود را از سال ۸۴ به بعد اخذ کردند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده است، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دیپلم به میزان حداکثر ۲۵ درصد به نسبت سوابق تحصیلی داوطلب و به صورت تأثیر مثبت در نمره کل نهایی لحاظ میشود.
همچنین داوطلبان دارای مدرک پیشدانشگاهی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و هنر که مدرک دوره پیشدانشگاهی خود را از سال تحصیلی ۹۱-۹۰ به بعد اخذ کردهاند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی، سراسری و کشوری برگزار شده، مشمول اعمال سوابق تحصیلی بوده و سوابق تحصیلی موجود دوره پیشدانشگاهی به میزان حداکثر ۵ درصد به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب و به صورت تأثیر مثبت در نمره کل نهایی لحاظ میشود.
بر اساس ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها، پذیرش برای حدود ۷۰ درصد وضعیت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور بر اساس سوابق تحصیلی انجام میشود و ظرفیت اختصاصی برای داوطلبان سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل و حد نصاب نمره این داوطلبان ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد برای تمامی رشتههای تحصیلی است.