به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رسانه های خبری فلسطین، بلال کاید اسیر فلسطینی در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در خصوص بازداشت اداری وی از دو ماه پیش دست به اعتصاب غذا زده است و در حال حاضر در وضعیت دشواری قرار دارد و از افت فشار خون و قند، کاهش وزن، تاری دید و عدم توانایی حرکت رنج می برد.
از سوی دیگر مرکز حقوق بشر فلسطین در گزارشی اعلام کرد که حدود 750 فلسطینی از جمله 3 عضو مجلس قانونگذاری فلسطین در زندان های رژیم صهیونیستی تحت بازداشت اداری قرار دارند.
در این گزارش آمده است که مسئولان رژیم صهیونیستی از زمان اشغال کرانه باختری و نوار غزه در سال 1967 از بازداشت به عنوان وسیله ای برای مجازات جمعی استفاده می کنند در حالیکه این بازداشت ها بر اساس توافقنامه چهارم ژنو سال 1949 ممنوع است.
این مرکز حقوقی نسبت به سلامت بلال کاید یکی از بازداشت شدگان اداری که از 60 روز پیش اعتصاب غذا کرده است، ابراز نگرانی کرد و رژیم صهیونیستی را مسئول کامل جان وی دانست.
مرکز یاد شده همچنین جامعه جهانی را به اعمال فشار بر تل آویو برای آزادی فوری کاید که با وجود گذشت مدت محکومیتش همچنان در زندان بسر می برد، فراخواند.
در ژوئن سال گذشته دادگاه رژیم صهیونیستی بلال کاید که از اعضای جبهه خلق برای آزادی فلسطین است، به بازداشت اداری بازگرداند و این در حالی بود که دوره 15 ساله محکومیت وی در زندان به پایان رسیده بود.
«بازداشت اداری» یک نوع بازداشت بدون محاکمه به مدت یک تا 6 ماه است که در مورد برخی ها این مدت زمان بارها تمدید می شود و رژیم صهیونیستی وجود پرونده های امنیتی درباره این افراد را بهانه ای برای تمدید بازداشت آنها قرار می دهد.
بر اساس آمارهای رسمی فلسطین حدود 7 هزار فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی در اسارت بسر می برند.
عفو بین الملل آزادی بلال کاید را خواستار شد
سازمان عفو بین الملل ضمن محکوم کردن بازداشت اداری "بلال کاید" از اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی با وجود پایان دوران محکومیت 14 سال و 6 ماهه وی، از این رژیم خواست که اتهام وارده علیه این اسیر فلسطینی را مشخص کند.
این سازمان بین المللی با صدور بیانیه ای خاطر نشان کرد که «مراجع صهیونیستی یا باید اتهام بلال کاید را مشخص کنند و یا او را آزاد نمایند.»
این اسیر 34 ساله فلسطینی در اعتراض به بازداشت اداری بی دلیل و جهت خود از سوی اداره زندان های صهیونیستی، دست به اعتصاب غذا زده است و حتی از مصرف قرص های ویتامین هم خودداری می کند. کاید در حال حاضر با مشکلات تنفسی و نیز درد در ناحیه کلیه، ضعف بینایی و شنوایی مواجه شده است و علاوه بر این، از ناحیه سر هم احساس درد شدید می کند.
بر اساس این گزارش، اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی هم به نشانه حمایت و همبستگی با این اسیر قهرمان دست به اعتصاب غذا زده اند و برخی منابع آمار اعتصاب غذا کنندگان را حتی 400 نفر هم اعلام کرده اند.
بیش از 27000 فلسطینی ساکن غزه در انتظار بازگشایی گذرگاه رفح
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد که بیش از 27 هزار فلسطینی ساکن نوار غزه در انتظار بازگشایی گذرگاه رفح واقع در مرز مصر برای سفر هستند.
اوچا در گزارش خود با اشاره به انتظار کشیدن بیش از 27 هزار مسافر غزه برای بازگشایی گذرگاه رفح نوشت: مسئولان مصر از آغاز سال جاری تا کنون تنها 14 روز این گذرگاه را برای عبور افراد دارای وضعیت اضطراری و ورود مسافران بلاتکلیف در پشت گذرگاه به غزه، بازگشایی کرده اند.
گذرگاه رفح در میان نوار غزه و مصر واقع شده است و مسئولان مصر از جولای 2013 تا کنون این گذرگاه را به بهانه های امنیتی مسدود کرده اند.
نهادهای رسمی مصر تاکید دارند که با توجه به حملات گروه های مسلح علیه مقرهای امنیتی و نظامی در نزدیکی مرز غزه، بازگشایی گذرگاه رفح به برقراری امنیت در استان شمال سینا بستگی دارد.
در این گزارش اشاره شده است که تجاوزات اسرائیل در غزه همچنان ادامه دارد و ارتش رژیم صهیونیستی همچنان به سمت کشاورزان و ماهیگیران فلسطینی تیراندازی می کند و کشاورزان و ساکنان مناطق شرقی و شمال نوار غزه مکررا در معرض تیراندازی از سوی نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارند.
ابو مرزوق: مشارکت حماس در انتخابات برای جنبش فتح غیرمنتظره نبود
عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" تاکید کرد که تصمیم این جنبش برای مشارکت در انتخابات شهرداری های فلسطین برای جنبش فتح غیر منتظره نبود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، موسی ابو مرزوق بر روی صفحه شخصی خود در پایگاه ارتباط جمعی توئیتر نوشت که هدف حماس از مشارکت در انتخابات خدمت به ملت فلسطین است و این جنبش به دیگر گروه های فلسطینی پیشنهاد ارائه لیست های مشترک انتخاباتی را داده بود.
وی افزود:« ما با مشارکت در انتخابات جنبش فتح را غافلگیر نکردیم؛ چرا که قبلا هم تعدادی از رهبران جنبش فتح از من در این زمینه سوال کرده بودند و من به آنها گفته بودم که در صورت برگزاری انتخابات سالم و برابری فرصت ها در این انتخابات شرکت خواهیم کرد و در همین راستا، ما پیشنهاد ارائه لیست های مشترک انتخاباتی را دادیم و اگر استقبال می شد، لیست مشترک ارائه می دادیم، اما وقتی استقبال نشد، به عنوان رقیب وارد گود انتخابات می شویم.»
ابو مرزوق خاطر نشان کرد که با وجود تلاش های برخی طرف ها، اجازه نخواهیم داد اختلافات جنبش حماس با فتح به حد خصومت و دشمنی برسد؛ چرا که تنها دشمن ما رژیم صهیونیستی است و رقابت سیاسی نباید از حد و مرز خودش خارج شود.
وی بار دیگر بر مخالفت حماس با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اشکال مختلف تاکید کرد و گفت این رژیم هرگز به جزئی از منطقه تبدیل نخواهد شد و ما تا آزاد سازی اراضی و بازگشت آوارگان به وطن به مقاومت مان ادامه خواهیم داد.
تیراندازی نظامیان صهیونیست به سمت اراضی شهروند فلسطینی در خان یونس
نیروهای اشغالگر اسرائیل صبح امروز شنبه به سمت اراضی شهروندان فلسطینی در شرق شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه تیراندازی کردند.
بر اساس این گزارش، یک جیپ نظامی اسرائیلی به سمت اراضی کشاورزی فلسطینیان در شرق خان یونس تیراندازی کرده که البته آسیبی به کسی نرسید.
بازداشتهای بی سابقه در قدس اشغالی
نیروهای اشغالگر اسرائیل 24 شهروند فلسطینی ساکن محله های قدس اشغالی را طی 24 ساعت گذشته بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، نیروهای اشغالگر اسرائیل احمد ابوغزاله، محمد ابوشوشه، یوسف ابوشوشه، علاء جمجوم، مراد الاشهب و علاء الفاخوری را بازداشت کرده و ابلاغیه هایی برای احضار جوانان دیگر ارائه کردند.
بر پایه این گزارش، نیروهای اشغالگر اسرائیل بامداد روز گذشته نیز 17 فلسطینی ساکن قدس را پس از یورش به منازل آنها در قدس قدیمی بازداشت کرده و پس از مدتی آنها را آزاد و به مدت دو هفته از ورود به مسجد الاقصی ممنوع کردند.
از سوی دیگر پلیس رژیم اشغالگر اعلام کرد که تدابیر امنیتی در اطراف مسجد الاقصی واقع در قدس اشغالی را به مناسبت آنچه «روز عزای یهودیان» و سالروز تخریب معبد تاریخی خواند، تشدید کرده اند.
بر اساس این گزارش، پیش بینی می شود که امروز شنبه هزاران صهیونیست به منطقه دیوار غربی براق یورش آوردند و این در حالی است که برخی مدافعات حق یهود برای برگزاری نماز در صحن های مسجد الاقصی خواستار یورش گسترده صهیونیست ها به این مسجد شده اند.
بر پایه این گزارش، برخی صهیونیست ها خواستار برگزاری مراسم و آئین تلمودی در داخل مسجد الاقصی هستند اما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بارها تاکید کرده است که قصد تغییر وضعیت موجود در این مسجد را ندارد.