اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام سید حسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی در پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی در مشهد به جایگاه مساجد و اهمیت جذب جوان به دین پرداخت.
وی به جایگاه مسجد اشاره کرد و گفت: همچنان که در صدر اسلام، مسجد محل تصمیم گیری و آموزش بود. در ابتدای انقلاب نیز ثمره انقلاب، به واسطه مساجد بود.
شاهمرادی خطاب به فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: دستگاه های مختلف چون آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، سپاه، تأثیرگذار هستند و باید فرهنگ سازی کنند، اما تأثیر گذاری لمسی همین امسال شما هستید و در ادامه اگر مساجد، نقش خود را ایفا کنند، انقلاب می ماند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: یکی از مباحثی که حضرت آیت الله خامنه ای به آن اشاره می کنند، اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی به پایه و تکیه کردن به برداشت های خودمان است و این نکته را باید متذکر شد که اگر همه درها برای ما باز باشند و اگر همه دنیا با ما ارتباط داشته باشند، تنها راه نجات استقلال و خود کفایی این است که باید در مسیر اقتصاد مقاومتی باشیم.
حجت الاسلام شاهمرادی به مزایایی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی برای ما فرصت طلایی است و نباید از آن پرهیز کرد؛ بلکه باید به آن وارد شد.
حجت الاسلام شاهمرادی ابراز کرد: چشم اندازی که حضرت آیت الله خامنه ای در سال 1400 مشخص کردند، به آن چشم انداز و با آن هدف می توانیم روی پای خود بایستیم و راهش این است که در کنار هم باشیم، نه در مقابل هم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: همدلی و همزبانی جایش این جاست، وقتی می توانیم روی پای خود باشیم که تمام اعضای آن با هم همدل و همزبان باشند. باید از نزاع دوری کنیم؛ چرا که اگر نزاع کنیم، تمام قوای ما از بین می رود.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 91 در سفری که به خراسان شمالی داشتند در مورد سبک زندگی، فرمایشاتی داشتند، ایشان درباره عدم وجدان کاری، عدم مصرف درست، عدم رانندگی درست، درست زندگی کردن در آپارتمان ها فرمایشاتی را ایراد کردند.
پرداختن به کانون خانواده، بسیاری از مشکلات را حل می کند
حجت الاسلام شاهمرادی به اهمیت جایگاه خانواده اشاره و تأکید کرد: اگر به کانون خانواده درست پرداخته شود، بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود. ما به آموزش های قبل ازدواج، حین ازدواج و بعد ازدواج نیاز داریم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اظهار تأسف نسبت به آمار پایین ازدواج و آمار بالای طلاق ابراز کرد: متأسفانه آمار ازدواج و طلاق ما خوب نیست. در سال 1333 یکدرصد طلاق داشتیم، در سال 1353 سه درصد طلاق داشتیم. در سال 1393 این آمار به نزدیک 30 درصد رسیده است.
وی گفت: سن ازدواج دختران به 27 تا30 سال رسیده است و سن ازدواج پسران به بالای 30 سال رسیده است. ما یازده و نیم میلیون، جوان ازدواج نکرده داریم و چهار و نیم میلیون دانشجو هستند که ازدواج نکردند. ما نزدیک به یک میلیون دختری داریم که سن آن ها از 50 و از سن ازدواج آن ها گذشته است.
اهمیت آینده پژوهی نسبت به مسائل اجتماعی
حجت الاسلام شاهمرادی با خاطر نشان کردن این که آینده پژوهی نسبت به مسائل اجتماعی مهم است، ابراز کرد: در 15 سال آینده، نسبت آماری عکس می شود و پسرانی هستند که دختر برای آن ها نیست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به آیه «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ، اي كساني كه ايمان آوردهايد! خود و خانواده خويش را از آتشي كه هيزم آن انسانها و سنگها هستند، نگاهداريد.»، افزود: باید خودمان و دیگران را بسازیم. ابتدا باید تک تک خودمان را بسازیم و سپس دایره خانواده، مسجد و محله را و ضروری است که به فکر ساختن جامعه باشیم.
وی گفت: یکی از مباحث مهم در بحث ازدواج، مسأله آموزش است. مسائل ازدواج باید به جوان آموزش داده شود. متأسفانه باید بگوییم، بسیاری از طلاق ها در 5 سال اول زندگی بوده است که این به مسأله، ندیدن آموزش بر می گردد.
مشاوره نقش بسیار مهمی در زندگی دارد
حجت الاسلام شاهمرادی ابراز کرد: جوان های ما آموزش ندیدند. باید تأکید کنم که مشاوره نقش بسیار مهمی در زندگی دارد به طوری که بسیاری از طلاق ها می توانست اتفاق نیفتد و بسیاری از مشکلات قابل حل است.
وی به نقش سازنده و مؤثر کانون های فرهنگی مساجد اشاره کرد و گفت: کانون های فرهنگی مساجد می توانند تأثیر مثبت بگذارند و می توانند نقطه اتکا باشند به شرط آن که امام جمعه، کانون هیئت امنا و بسیج که در آن محله هستند با هم همدل و همزبان باشند و خود این ها نزاع نداشته باشند.
اینقدر دیگران را دفع نکنیم
حجت الاسلام شاهمرادی به اهمیت جذب جوانان به دین اشاره و ابراز کرد: اینقدر دیگران را دفع نکنیم و خط کشی نکنیم. آغوش باز داشته باشیم و دیگران را جذب کنیم. تمام ما، بچه های ایران هستیم و همه دلمان برای خدا و پیامبر اکرم(ص) می سوزد؛ بنابراین اختلاف ها را کنار بگذاریم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خطاب به فعالان کانون فرهنگی مساجد گفت: تمام افرادی که کار می کنند، همه عزیز هستند. از افرادی که در شهرستان بجنورد گرفته تا پایین نقطه، یعنی هرمزگان، تاثیرگذار هستند. اجر کار شما از کار ما که اسم و رسم دارد، بیشتر است. ارزش هدایت کردن بسیار بالاست.
وی گفت: شما جوانان می توانید انسان پرور و هدایت گر باشید و جوانان را جذب کنید؛ چرا که جذب کردن به دین، معنویت و مسجد بسیار مهم است.