اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حجت الاسلام سید مجید قریشی در نشست خبری بیستمین دوره ازدواج دانشجویی که امروز در مرکز نهاد رهبری برگزار شد با اشاره به آغاز سال تحصیلی گفت: آغاز سال تحصیلی در دانشگاه ها آغاز تلاش علمی است که حضور دانشجویان و اساتید فضای جدیدی را در دانشگاه ها رقم می زند متولیان امر دانشگاه با نظر و اسناد بالادستی مانند سند اسلامی شدن، راهبردهایی را معین میکنند تا فعالیت ها براساس این نوع اسناد انجام می شود.
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری افزود: نهاد رهبری 20 سال است که دوره های ویژه ای را جهت ازدواج دانشجویی آسان برگزار می کند که تاکنون ده هزار کارگاه و دوره آموزشی برگزار شده و آمارها نشان می دهد که پایداری زندگی آنها نسبت به بقیه اقشار جامعه بیشتر است براساس آمارهایی که ثبت احوال ارائه داده از میان 400 هزار ازدواج دانشجویی که در 6 سال گذشته رخ داده سه و نیم درصد طلاق بین آنها بوده که نشان می دهد آموزش های قبل از ازدواج نقش بسیار مهمی در پایداری ازدواج های دانشجویی دارد.
وی ادامه داد: ثبت نام بیستمین دوره ازدواج دانشجویی از 22 شهریور آغاز می شود و تا پایان مهر ماه ادامه دارد برنامه ها در این دوره به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز است. برنامه متمرکز دوره همسفر تا بهشت است که در مشهد برگزار می شود و دانشجویان می توانند با مراجعه به سامانه ازدواج دانشجویی نهاد رهبری برای این دوره ثبت نام کنند.
قریشی گفت: هدف ما در این دوره پوشش 60 هزار دانشجو است که در مشهد برگزار می شود و پیش بینی می شود که تعداد ثبت نام ها و دوره ها افزایش پیدا کند.
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری خاطر نشان کرد: باشگاه ازدواج ویژه دانشجویان در نظر گرفته شده که مشاوره های لازم به آنها داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: برنامه های غیرمتمرکز در سطح دانشگاه ها داریم که این برنامه ها به صورت دوره های متعدد است و نهاد رهبری نیز با اعزام کارشناسان، دانشگاه ها را در برگزاری این دوره ها کمک می کند.
قریشی از ایجاد حلقه های وساطت ازدواج در دانشگاه ها خبر داد و گفت: حلقه های وساطت ازدواج در دانشگاه ها پیش بینی شده که برای همسریابی اساتید، دانشجویان و کارمندان مشاوره هایی را ارائه می دهد.
آیین نامه اردوهای دانشجویی به زودی ابلاغ می شود
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری ادامه داد: در جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه ها بحث آیین نامه های اردوهای دانشجویی تکمیل و به مرحله ابلاغ رسید. این آیین نامه جهت ابلاغ به دانشگاه ها در اختیار وزیر علوم قرار گرفته است.
وی افزود: در برخی از دانشگاه ها به لحاظ عدم رعایت قانون در اردوها برگزاری این اردوها را با چالش مواجه کرده بود که آیین نامه آن نیاز به بازبینی داشت. امیدواریم حاشیه هایی که در این خصوص در خارج از دانشگاه ها شکل می گرفت و با نام دانشجو و دانشگاه در فضای مجازی منتشر می شد به پایان برسد.
قریشی ادامه داد: در آیین نامه جدید به دانشگاه اجازه داده شده که با موارد تخلف برخورد کند.
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری خاطر نشان کرد: کسانی که از برگزاری اردوها شکایت دارند می توانند به کمیته انضباطی مراجعه کنند و یا اگر بیرون دانشگاه باشند می توانند به مراجع قضایی مراجعه کنند.
وی در خصوص اردوهای آموزشی نیز گفت: اصل آیین نامه و رعایت عدم اختلاط و در بخش های آموزشی مواردی که امکان جداسازی نیست با مسئولیت معاونت آموزشی و حضور استاد مربوطه برگزار خواهد شد اما باید مجوز را از شورای فرهنگی دانشگاه دریافت کنند. صدور مجوز تنها به شورای فرهنگی دانشگاه ها داده شده است.
قریشی در ادامه از آغاز فعالیت های فرهنگی و طرح راهبردی فرهنگی از سال تحصیلی جدید در دانشگاه ها خبر داد و گفت: طرح راهبردی فرهنگی از امسال در دانشگاه ها اجرایی می شود و نهاد رهبری قصد دارد برای ترویج مباحث دینی و تعمیق مباحث سیاسی از کمک تشکل ها استفاده کند که آموزش هایی را نیز برای آشنایی با این مهارت ها در نظر گرفته اند.
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری خاطر نشان کرد: مهر ماه امسال ایام محرم را در پیش خواهیم داشت و پس از آن پیاده روی اربعین که ثبت نام آن برای کاروان های دانشجویی آغاز شده و امیدواریم سال آینده سال خوبی برای دانشگاه ها باشد.
دانشگاه ها نباید به باشگاه احزاب تبدیل شوند
وی در ادامه در خصوص برنامه های انتخاباتی دانشگاه گفت: توصیه ما به دانشگاه ها این است که ورود زودرس به انتخابات نداشته باشند و اجازه دهند ترم اول دانشگاه فعالیت عادی خود را داشته باشد و فعالیت های اصلی انتخابات را در ترم دوم برگزار کنند. باید دانشگاه ها مراقبت کنند که به باشگاه احزاب تبدیل نشوند که این به ضرر دانشگاه خواهد بود.
قریشی هم چنین افزود: از دانشجویان می خواهیم در سال جدید کرسی های تخصصی آزاد اندیشی را برگزار کنند، برگزاری این جلسات به گفتمان سازی در دانشگاه کمک می کند از جمله اقتصاد مقاومتی که یکی از کارهایی است که باید مسئولین فرهنگی دانشگاه بیشتر به آن توجه کنند.
معاون سیاسی و فرهنگی نهاد رهبری در ادامه از برگزاری ازدواج اساتید خبر داد و گفت: دو سال است که ازدواج استادان به ازدواج دانشجویی اضافه شده و اساتید در دوره های مخصوص به خود شرکت می کنند. سال گذشته حدود 650 استاد در این دوره شرکت کردند و توانستند از دوره های آموزشی استفاده کنند.