به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وطن امروز نوشته است:18 میلیارد دلار جریمه و 50 میلیارد دلار خسارت! این آماری است که طی یک سال اخیر درباره هزینه بیسابقه و فاجعهبار فساد گازی کرسنت منتشر شده است. درباره دادگاه شرکت اماراتی کرسنت، هم موضوع رای دادگاه درباره جریمه کرسنت به محل نگرانی تبدیل شده است و هم میزان خسارتی که در صورت اجرای این قرارداد، صنعت نفت و گاز ایران را متحمل خواهد کرد.
براساس اظهارات برخی مقامات دولتی، رای دادگاه بینالمللی درباره شکایت فساد گازی کرسنت، محکومیت ایران به پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری بوده است. این خبر را 2 سال قبل محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد. نعمتزاده البته با انتقاد از مدیریت وزارت نفت در این پرونده، این رقم جریمه را اعلام کرده بود. علی جنتی، وزیر ارشاد نیز سال گذشته در جلسه علنی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون در پرونده کرسنت ۱۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار
جریمه شده است.
غیر از موضوع جریمه، ماجرای خسارت این قرارداد فسادآمیز نیز باعث نگرانی مسؤولان شده است. علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در مجالس هفتم، هشتم و نهم درباره کرسنت مطالب نگرانکنندهای مطرح کرده است. او از خسارت 50 میلیارد دلاری ایران از اجرای قرارداد کرسنت خبر داده است. زاکانی در اینباره گفت: در کرسنت 50 میلیارد دلار خسارت شامل جرایم و عدمالنفع به کشور وارد شده که اگر یک حساب ریالی کنیم، باید گفت صدها هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شده و باید پرسید چه کسی جوابگوی این خسارت است.
اما در شرایطی که همچنان موضوع فساد کرسنت و سرنوشت رای دادگاه در اینباره یکی از محدودیتهای رسانهای در کشور به حساب میآید؛ برخی منابع نفتی از جریمه سنگین ایران در این پرونده خبر دادهاند. در همین راستا برخی رسانهها به نقل از منابع نفتی گزارش دادهاند جریمه 18 میلیارد دلاری ایران در پرونده کرسنت میتواند یک ضربه مهلک به مجموعه وزارت نفت باشد. این منابع درباره لایحه درخواست تجدیدنظر ایران در رای دیوان داوری بینالمللی ابراز نگرانی کردهاند. البته همانگونه که گفته شد این جریمه جدا از میزان خسارتی است که ایران از اجرای مجدد قرارداد کرسنت متحمل خواهد شد. در کنار این خسارتهای هنگفت، قرارداد کرسنت در یک مورد دیگر نیز خسارات بسیار هنگفتی به ایران وارد کرد.
از آنجا که قرارداد کرسنت با رقمی بسیار نازل و بسیار کمتر از سایر قراردادهای نفتی ایران با شرکتهای خارجی بسته شده بود، یکی از شرکتهای طرف قرارداد ایران نسبت به قیمت فروش گاز این شرکت به شرکت ملی نفت ایران اعتراض کرد. در همین راستا یک شرکت ترکیهای با اعتراض نسبت به میزان قیمت فروش گاز در قرارداد خود با شرکت ملی نفت ایران و مقایسه آن با وضعیت قرارداد کرسنت، از ایران شکایت کرد که براساس اظهارات منابع وزارت نفت، دادگاه بینالمللی ایران را به پرداخت یک غرامت یک میلیارد دلاری به این شرکت محکوم کرده است. بنابراین غیر از رقم 18 میلیارد دلاری که نعمتزاده خبر داده، ایران یک غرامت یک میلیارد دلاری دیگر نیز در ماجرای کرسنت متحمل شده است.
این شاهکارهای مدیریتی در حوزه نفت و گاز در دوران وزارت بیژن زنگنه در دولت اصلاحات رخ داد. در دولت اصلاحات بیسابقهترین و بزرگترین فسادها در مقایسه با سایر دولتها رخ داده است. در این میان فسادهای نفتی و گازی در این دولت، بسیار برجستهتر بوده است.
به گونهای که کارشناسان، دولت اصلاحات را بهشت پورسانتبگیران نفتی دانستهاند. به عنوان نمونه پروندههای بزرگ فساد کرسنت و استاتاویل در آن دولت و در دوران مدیریت بیژن زنگنه رخ داده است. گفتنی است دیوان عدالت اداری چندی پیش دخالت مدیران نفتی زنگنه در فساد کرسنت را تایید کرد. براساس رای دیوان، علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و دیگر اعضای هیاتمدیره این شرکت در دوره اول وزارت بیژن زنگنه (دوره وقوع فساد کرسنت) محکوم شدند. دیوان همچنین کاردر را به انفصال از خدمت محکوم کرد.
1- انعقاد قرارداد فروش گاز به قيمتي زير قيمت جهاني و زيان حاصل از آن كه نياز به كارشناسي دارد، توسط دولت اصلاحات به مديريت وزارت نفت آقاي زنگنه(البته با شرط پذيرش اين موضوع كه قرارداد زير قيمت جهاني بوده است).
2- فسخ يك طرفه اين قرارداد دولت عدالت و نتايج حاصل از آن يعني جريمه و خسارت حاصل از صدور آراء
زبان در دهان .........
هردم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد
دزد سر گردنه ای میرسد
دزد سر گردنه چند تن بوند
گله دزدان که همی میرسد
معرفي كننده و راي اعتماد دهنده به مثلا ژنرال زنگنه ،همه....
اللهم عجل لوليك الفرج
اما این خسارت تنها نیست. چرا که ایران قانونا حق ندارد بین مشتریسهایش فرق بگذارد و به یکی گاز را ارزانتر از دیگران بفروشد. برای همین هم ترکیه هم مدعی شد و خسارت گرانفروشی گاز گرفت و پاکستان هم به همیتن بهانه خط لوله را به هم زد. بعد از این هم ما فقط به قیمت کرسنت گاز می فروشیم! یعنی خسارت ابدی.
مرور کنید سخنن ایشان را
خداوند رحمتشان کند
رکورد فساد توی دنیا شکسته شد
وچاه دزدی را توی چند دهه از حفظ هستند شما آبرو برا اسلام وشیعه نزاشتید دایم فساد کشورهای عربی رو گوشزد میکنید نگاهی به آینه بندازید وخودتونو توش نگاه کنید چند ساله رهبر معظم انقلاب تذکر میده ولی کو گوش شنوا در جای جای کشور ودر هر شهر ی یکعده در لوای مدیران و آقازاده ها ودلالان وابستگان میدزدن و میچاپند اینهم نمونه ای از هزاران نمونه دیگر. آیا فکر نمی کنید كه این شما مدیران دزد ونالایق هستید که کشور را تبدیل به یک عراق و سوریه دیگر میکنید و آنوقت که سرو کله دشمن پیداشود نه تنها کسی بیاد کشور نمی افتد و فقط بدنبال انتقام است وعواقبش برایش مهم نیست .حرمت خون شهیدان را شما م
دلیل اصلی شکست خط لوله صلح فشار آمریکا یا عربستان نیست.
دلیل اصلی آن قرارداد کرسنت است!
مطابق اصل جهانی تجاری کامله الوداد، هیچ کشوری یا شرکتی حق ندارد بین
مشتریانش برای یک کالای یکسان فرق بگذارد. یعنی اگر ایران گاز را به
کرسنت ارزان می فروشد باید به سایر مشتریانش هم به همان قیمت بفروشد
البته فقط هزینه حمل نقل به آن اضافه می شود. صد البته با در نظر گرفتن
این مساله پاکستان انتظار دارد به قیمتی بسیار ارزانتر از ایران گاز بخرد
و از نظر قوانین بین المللی هم حق با او است.
ضمنا پاکستان تنها نیست. به محض محکوم شدن ایران در ماجرای کرسنت ترکیه
هم خواستار کاهش قیمت کاز صادراتی ایران شد و نه تنها موفق به ایران کار
شد بلکه از ایران به بهانه گرانفروشی غرامت هم گرفت!
حالا وقت خوب بریدن از دنیای غربه جدی بگیرید مسوولین 18 میلیارد دلار اگه بخواد بدید باج بزرگه به حضرت عباس من جون از شما راضی نمیشم شما میتونید با این جریمه ی که ادعا دارند باید ایران بدن جلوی دهن تکنوکراتها را بگیرید و ما را سعادتمند عقبا و دنیا کنید