به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سلجوقی امروز در نشست «آینده دختران پس از تحصیل و آسیبهای اجتماعی خانواده» که به همت دانشجویان انجمن تحول خواه دانشگاه آزاد مشهد در دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار شد، نظارت بر عملکرد دستگاههای دولتی در حوزه زنان را یکی از وظایف دفتر زنان استانداری خراسان رضوی دانست و گفت: ساز و کار ایجاد این دفتر در دوره سازندگی و با تشکیل مشاور حقوقی زنان ریاست جمهوری محقق شد.
وی با اشاره به این نکته که 13 وظیفه از جانب معاونت توسعه ریاست جمهوری برای این دفتر در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: اولویت دولت در سال 95 در دو حوزه تحقق مولفههای اقتصاد مقاومتی و کاهش رشد و پیشگیری از رشد آسیبهای اجتماعی است.
آسیبهای اجتماعی به سمت زنانه شدن پیش میرود
مشاور زنان استانداری خراسان رضوی ضمن بیان این موضوع که به اذعان بسیاری از مسئولان، آسیبهای اجتماعی به سمت زنان پیش میرود، در خصوص علت توجه به زنان اضافه کرد: علت این تاکیدات این است که آسیبهای اجتماعی در جامعه زنان عوارضی به مراتب مخربتر و غیر قابل کنترلتری را به بار میآورد.
سلجوقی ادامه داد: آمارهای رسمی نشان از این دارد که حدود 10 درصد از معتادان کشور را بانوان تشکیل میدهند که البته این درصد شاید برای برخی از مسائل آمار نگران کنندهای نباشد؛ اما برای زنان نگران کننده است؛ چراکه چنانچه مردان در یک خانواده گرفتار اعتیاد باشند، زنان خانواده را سرپرستی و کنترل میکنند؛ اما زمانی که زنان نیز گرفتار اعتیاد شوند چه کسی خانواده را جمع خواهد کرد؟.
62 درصد از زنان معتاد، متاهل هستند
وی با اعلام این خبر که در حال حاضر حدود 62 درصد از زنان معتاد متاهل هستند، خاطرنشان کرد: زمانی که زنان معتاد میشوند به دلیل اینکه درآمد مستقل ندارند مجبور میشوند از بسیاری از مخارج خانواده بزنند تا بتوانند از این طریق مخارج اعتیاد خود را درآورند و حتی مجبور میشوند اقدام به دزدی از خانه خود کنند.
مشاور زنان استانداری خراسان رضوی به عادت وارهها و سبک زندگی تغییر یافته در طول زمان اشاره و تصریح کرد: سیاست گذاران و مسئولان میبایست به این نکته که توجه کنند که سیاست گذارایهای آنان به شدت بر خانوادهها تاثیر خواهد گذاشت و چنانچه آن سیاست گذاریها با دوراندیشی و تفکر پیاده نشوند به طور قطع گریبان خانواده را خواهد گرفت.
سلجوقی با اشاره به این فرموده امام که «سعادت و شقاوت ملتها بسته به زنان آن کشورها بستگی دارد»، گفت: امسال علیرغم تمام کاستیها، میزان ورودیهای ما به تحصیلات عالی در حوزه زنان نسبت به مردان افزایش را نشان میدهد و حدود 57 درصد ورودیان ما به دانشگاهها را بانوان تشکیل میدهند.
وضعیت ایران در خصوص شکاف جنسیتی در میان 145 کشور
وی مسئله شکاف جنسیتی را یکی از مشکلات کشور دانست و افزود: طبق آمار جایگاه ایران در شکاف جنسیتی در میان 145 کشور جهان حدود 140 میباشد و ایران تنها در برخی حوزهها جایگاه مناسب را کسب کرده است به طور مثال در حوزه بهداشت 97.5 درصد و در حوزه آموزش 95.4 درصد توانسته ب شکاف جنسیتی فائق آید؛ اما هنوز در حوزههای اقتصاد و سیاست هنوز با جایگاه مناسب فاصله دارد.
مشاور زنان استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: متاسفانه حتی در برخی از شاخصهها پس از عربستان و کویت قرار داریم و این در حالی است که در تاریخ مدون ایران هیچگاه جایگاه زنان مغفول نمانده است.
سلجوقی ضمن تاکید بر این موضوع که زنان خود باید حضورشان در جامعه را اثبات کنند، گفت: قطعا برای زنان فرش قرمز پهن نکردهاند. گاهی خودمان باید خودمان را به اثبات برسانیم.
وی بخشی از عدم حضور بانوان در مناسب اجتماعی را ناشی از فرهنگ موجود در کشور خواند و بیان داشت: اولین مربیان انسان، مادران هستند. در اکثر اوقات نوع تربیت مادران نیز باعث شده بانوان توان حضور در اجتماع و یا مسائل اقتصادی را خود نبینند، بنابراین مادران در باز تولید یک نظام ناقص جنسیت زده مقصر هستند.
امروز جامعه زنان نیازمند یک تبعیض مثبت است
مشاور زنان در استانداری خراسان رضوی افزود: امروز جامعه زنان نیازمند یک تبعیض مثبت است و فضا باید به گونهای فراهم شود که زنان بتوانند آن دانشی را که کسب کردهاند به کار گیرند و دین خود را به جامعه ادا کنند.
وی افزود: امروز حدود 65 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاههای کشور را بانوان تشکیل میدهند و این در حالی است که زیر ساختهای لازم جهت مشاورکت اقتصادی و اجتماعی بانوان فراهم نشده است.
دانشجویان چگونه میتوانند با دفتر زنان ارتباط گیری کنند؟
سلجوقی در پاسخ به این پرسش که دانشجویان چگونه میتوانند با دفتر زنان استانداری خراسان رضوی وارد مشارکت کنند؟، گفت: چندی است که مسئول جوانان حوزه زنان استانداری انتخاب شده و چنانچه دانشجویان علاقمند به همکاری با این دفتر هستند میتوانند به این حوزه مراجعه کنند.
مشاور زنان استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: همچنین با دانشگاههای فردوسی، ازاد و پیام نور به توافق رسیدهایم که مسئولان دانشگاهی پایان نامههای تحصیلات تکمیلی را به سمت خانواده هدایت کنند تا بتوانیم از این تحقیقات بهره گیریم؛ چراکه ممکن است ما در حوزه مهندسی با کمبود تحقیقات مواجه نباشیم؛ اما در حوزه خانواده با کمبود مواجه هستیم.
بانوان نسبت به مردان در خراسان رضوی با حجابتر هستند
وی در ادامه سخنان خود در خصوص پوشش بانوان نیز اضافه کرد:در سال 93 پژوهشی انجام شد که بر اساس این پژوهش پوشش زنان در خراسان رضوی 17 درصد از نُرم کشور بهتر و پوشش مردان نیز 20 درصد از نُرم کشور بدتر است.
پوشش مجوز ورود زنان به عرصه اجتماعی و اقتصادی است
سلجوقی تاکید کرد: ما باید بدانیم که خداوند به ما اعتماد کرده و اختیار داده است، بنابراین باید بدانیم که چه پوششی برای چه مکان و زمانی مناسب است. به طور کلی پوشش مجوز ورود زنان به عرصه اجتماعی و اقتصادی است.