به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاحطلب جهان صنعت درباره گرانیها گزارش داده است: موج جدیدی از گرانیها دوباره در بازار کالاهای اساسی به راه افتاده است. در حالی که حدود 20 روز از آغاز شش ماهه دوم سالجاری میگذرد و قیمت کالاهای اساسی همچنان در بیثباتی و گرانی قرار دارد، مسوولان دستگاههای دولتی مختلف در آستانه قرار گرفتن در مناسبتهای خاص، از ثبات قیمتها و آرامش بازار خبر میدهند، در حالی که اقدامات دولت برای تنظیم بازار معمولا دیرهنگام بوده و آنچنان که انتظار میرفته، در کنترل بازار اثر گذار نبوده است.
واقعیت بازار حاکی از این است که طی چند ماه اخیر قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم بیش از سالهای گذشته با نوسان مواجه شده است به طوری که قیمت گوشت همچنان در نقطه اوج قرار دارد و در حالی که گرانفروشی در بازار این محصول ادامه دارد، تدبیری برای مقابله با سودجویان و کاهش قیمت این محصول اندیشیده نمیشود. البته دولت طی چند روز اخیر تصمیم گرفته است گوشت تنظیم بازاری برای مقابله با افزایش قیمتها توزیع کند اما به نظر میرسد این اقدام برای کنترل بازار خیلی دیرهنگام بوده و تاثیر چندانی نخواهد داشت.
در این راستا دستگاههای نظارتی باید برای کنترل بازار به دنبال راهکارهای اساسی باشند چراکه به تازگی رییس اتحادیه گوشت گوسفندی گفته که نرخ هر کیلوگرم ران گوسفندی 44 هزار تومان شده است. علیاصغر ملکی نرخ هر کیلوگرم گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه را 38 هزار تومان اعلام کرده و گفته بازار بعد از محرم کمی متعادل خواهد شد...
در این میان بازار برنج نیز همچنان با آشفتگی روبهرو است و قیمت برنج در سالجاری به طور عجیبی با افزایش روبهرو شده به طوری که در حال حاضر هر کیلوگرم از این محصول با توجه به رقم و کیفیت قیمتی بین 5 هزار و 500 تومان تا 14 هزار تومان در مناطق مختلف کشور به فروش میرسد. هر کیلوگرم برنج هندی نیز در بازار مصرف قیمتی حدود سه هزار و 500 تومان تا شش هزار تومان با توجه به نوع، کیفیت و برند شرکت عرضهکننده برای مصرفکنندگان دارد.
این در حالی است که با وجود موافقت دولت با افزایش 9 درصدی قیمت روغن، قیمت این محصول نیز در حال افزایش بیشتری در بازار است. به طوری که گزارشهای میدانی از سطح بازار عمدهفروشی کالاهای اساسی و میادین میوه و ترهبار پایتخت نشان میدهد که قیمت روغن با افزایش۱۰ درصدی مواجه شده است.
بازار شکر نیز که طی چند ماه اخیر با نوسانات زیادی روبهرو بوده به نظر میرسد که همچنان دارای نظم خاصی نیست اما قیمت این محصول تا حدی کاهش داشته است. چراکه به تازگی دولت در اقدامی بیموقع و دیرهنگام تصمیم گرفت پس از ماهها نابسامانی در بازار برنج و شکر و صعود بیسابقه قیمت این محصولات ۱۰ هزارتن برنج و پنج هزارتن شکر را برای تعدیل قیمت این محصولات روانه بازار کند. حال به نظر میرسد که با این اقدام دولت با تمام دیرکردی که داشت، اندکی تغییر در بازار شکر ایجاد شده اما بازار برنج همچنان در گیر و دار گرانیهاست.