اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*؛ یاشار سلطانی؛ اسمی که تو این چند روز بر سر زبان ها افتاده و تشکل ها و مجامع مختلف با دادن بیانیه هایی دست به حمایت از وی زده اند. اما یاشار سلطانی کیست و چرا به زندان افتادن وی باعث واکنش فعالین سیاسی و دانشجویی شد؟
یاشار سلطانی، سردبیر سایت خبری معماری نیوز حدود یک ماه پیش خبری جنجال برانگیز مبنی بر قرق پارک لویزان برای مراسم عروسی دختر محمد باقر قالیباف، انتصاب پسر مهدی چمران در معاونت شهرسازی رکت نوسازی عباس آباد و ارائه گزارش سازمان بازرسی کل کشور در خصوص نحوه واگذاری املاک شهرداری تهران (املاک نجومی) منتشر کرد؛ که پس از انتشار این مطلب و شکایت اداره حقوقی شهرداری تهران مبنی بر انتشار اکاذیب، بازداشت و راهی اوین شد.
این در حالی است که سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده بود اخباری که در رابطه با واگذاری املاک در شهرداری تهران توسط جراید و سایت های خبری اعلام شده گزارش نهایی سازمان نبوده است؛ اما هدف از این یادداشت چیز دیگری است. شاید شنیده باشید که هفته پیش 40 تشکل دانشجویی طی نامه ای به رئیس جمهور، خواستار آزادی بیان مطبوعات در کشور و همچنین طی بیانیه ای، خواستار ازادی یاشار سلطانی شده بودند. درست است که مطالبه گری درباره رویداد های اجتماعی و سیاسی روز جامعه یکی از اصلی ترین وظایف تشکل هاست، اما ذکر این نکته خالی از لطف نیست:
بین ازادی بیان و تهمت زدن تفاوت از زمین تا آسمان است و هیچ کشور و مکتبی اجازه ای مبنی بر تهمت زدن به اشخاص نمی دهد؛ بطوریکه خداوند نیز در آیه 111 سوره نسا فرموده: و کسی که خطا یا گناهی مرتکب شود، پس بی گناهی را متهم سازد، بار بهتان و گناهِ آشکاری بر دوش گرفته است.
حال سوال اینجاست که آیا دادن نامه ای خطاب به رئیس جمهور و همچنین بیانیه ای جهت آزاد کردن فردی که قبل از اثبات جرم افراد دست به انتشار و تحلیل مطالب پیرامون آن می زند، همسو با رسالت های آنان می باشد یا خیر؟
به همین منظور گوشه چشمی به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان در ماه مبارک رمضان می اندازیم.
ایشان در جمع نمایندگان تشکلهای دانشجویی چند وظیفه را برای این تشکل ها مطرح کردند:
1- حضور فکری و بیانی در مسائل مهم کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم
2 - افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی
3 - دفاع صریح و بدون تقیّه از نظام اسلامی
4 - تقویت گفتمانهای اصلی انقلاب
5 - تشکیل یک جبههی واحد ضدآمریکایی - ضدصهیونیستی در سطح دانشجویان جهان اسلام
6 - پرهیز از اتهام بیجا به افراد مبنی بر غیرانقلابیبودن
حال پاسخ این پرسش را بر عهده شما خواننده عزیزی گذارم؟ آِیا دادن بیانیه ای جهت آزاد سازی فردی که بدون اثبات جرم، دست به انتشار و تحلیل آن می زند با روح وظایف تشکل ها همسو است؟ و یا اینکه تمام این کارها با وجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری فقط بازی کردن در معرکه سیاست مداران بی اخلاق نمی باشد؟
اما مواظب باشیم آخر قصه مان به این آیه ی قرآن ختم نشود: کسانی هستند که کوششان در زندگی دنیا به هدر رفته، در حالیکه خود می پندارند، خوب عمل می کنند.(کهف 104)
*سید امیرمحمد رنجبر- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.