به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ محمود واعظی پس از دیدار با مصطفی محمد وزیر تجارت و صنعت مالزی به خبرنگاران گفت: در جریان این سفر نمایندگان 20 شرکت مالزیایی از بخش خصوصی و همچنین نمایندگانی از بانک مرکزی این کشور، هیئت مالزیایی را همراهی می کنند و ما تلاش داریم در چارچوب این ملاقات ها روابط دو جانبه را توسعه بخشیم.
وی با اشاره به بخش های نفت، گاز، پتروشیمی، خودروسازی تاکید کرد: تلاش داریم تصمیماتی که در جریان سفر رئیس جمهوری کشورمان به مالزی اتخاذ شده است اجرایی کنیم.
واعظی درباره دیدار خود با وزیر صنعت و تجارت مالزی گفت: در این دیدار تصمیم گرفته شد تا در بهار سال آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را پس از 7 سال رکود تشکیل دهیم .
وی افزود: دو کشور در نظر دارند در گام نخست موافقت نامه تجارت ترجیحی را به امضا برسانند و در گام بعدی موافقت نامه تجارت آزاد میان دو کشور شرایط جدیدی را در مناسبات اقتصادی فی مابین فراهم آورند.
وزیر ارتباطات که رئیس ایرانی کمیسیون مشترک ایران و مالزی محسوب می شود همچنین گفت: معاونان وزرای صنعت و معدن دو کشور هم اکنون مامور شده اند تا روابط بانکی دو جانبه را برقرار کنند؛ همچنین شرکت خودروسازی پروتون مالزی در حال مذاکره با شرکتهای ایرانی است تا مجددا به ایران بازگردند.
واعظی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز در حال مذاکره با شرکتهای مالزیایی است تا صدور محصولات پتروشیمی را به این کشور توسعه بخشد.
وی گفت: در سالهای اخیر روابط اقتصادی دو کشور از 1.5 میلیارد دلار به 500 میلیون دلار کاهش یافته بود که پس از سفر رئیس جمهوری کشورمان به مالزی و سفر اخیر وزیر صنعت و تجارت مالزی به ایران تلاش خواهیم کرد با ترسیم نقشه راه زمینه توسعه مناسبات دو جانبه را فراهم کنیم.
وزیر ارتباطات افزود: هم اکنون بیش از 20 هزار ایرانی در بخش اقتصادی در مالزی فعالیت دارند که به همراه این افراد 5 هزار دانشجو و 30 استاد ایرانی در مالزی به فعالیتهای علمی می پردازند البته به این میزان باید 60 هزار جهانگرد ایرانی که سالانه از مالزی دیدن می کنند در نظر بگیریم به همین دلیل دو کشور تلاش دارند در بعد گردشگری نیز روابط خود را توسعه بخشند.
وزیر تجارت و صنعت مالزی نیز به خبرنگاران گفت: ما تلاش داریم تنها بحث اقتصادی و سرمایه گذاری را در روابط دو کشور در نظر نگیریم بلکه مباحثی مانند آموزش،توریسم و فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز در مذاکره بین دو کشور مورد نظر قرار گرفته است.
سری مصطفی محمد افزود: همکاری های چندجانبه به خصوص در زمینه تعرفه های ترجیحی میان ایران و مالزی می تواند منجر به توسعه مناسبات فی مابین شود مانند قراردادهایی که ایران و مالزی با کشورهایی نظیر پاکستان و ترکیه بسته اند.
وی گفت: ما علاقمندیم در زمینه های نفت و گاز همکاری های خود را با ایران از سر بگیریم و در این زمینه می خواهیم شرکتهای پتروناس و گروه البخاری به ایران بازگردند و فعالیتهای خود را از سر بگیرند.
سری مصطفی محمد همچنین ابراز علاقمندی کرد که شرکت خودروسازی پروتون بار دیگر به فعالیت در ایران بپردازد و در این زمینه گفت: قرار است شرکت پروتون با یک شرکت ایرانی برای بازگشت به ایران همکاری کند ضمن اینکه برای مراودات تجاری و تضمین مبادلات پولی قرار است نمایندگان بانکهای مرکزی دو کشور روز دوشنبه آینده با هم مذاکره کنند.