به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدعلی مرعشی در نسشت خبری تشریح خدمات امدادی و پزشکی هلال احمر در ایام اربعین در عراق با پرداختن به محدودیتهای امکانات بیمارستانی عراق در کربلا نجف به نواقص خدمات به بیماریهای دیالیزی اشاره کرد و اظهار داشت: بیماران دیالیزی در فرصتهای دیگری که شرایط بیمارستانی نجف و کربلا مناسب باشد به زیارت کربلا سفر کنند.
وی ادامه داد: زائرانی نیز که هنوز ثبتنام نکردند حتماً در سمانه سماح ثبتنام کنند تا تحت پوشش بیمه قرار گیرند، تا خدمات درمانی دریافت کنند زیرا هزینه درمانی در عراق به شدت بالا رفته است و زائرانی که بیمه باشند هزینه خدمات در بیمارستانهای عراق به مانند هزینه ایران پرداخت میکنند ولی خدمات در چادرها رایگان و برای همه مسلمانان است ولی خدمات سرپایی در درمانگاههای ایران مختص زائران ایرانی و تحت پوشش بیمه است ولی هزینه خدمات در بیمارستانهای عراق بر حسب قیمتهای این کشور است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به ورود و حضور 6 اتوبوس آمبولانس ایران در عراق در اربعین گفت: پوشش بیمهای زانران در ایران نیز ادامه خواهد داشت و امسال نیز 250 قلم دارو و 85 قلم تجهیزات پزشکی به عراق ارسال میشود.
مرعشی تصریح کرد: تیمهای پیش پرواز پزشکی ایران از 16 آبان و تیمهای دیگر از 19 آبان به عراق اعزام خواهند شد، مسائل بهداشتی نیز با وزارت بهداشت است که 40 کارشناساس بهداشتی از هتلها و مراکز تهیه غذا بازرسی خواهند کرد.
وی ادامه داد: واکسن مننژیت برای عراق اجباری نیست ولی بیماران حتماً داروهای خود را همراه داشته باشند، کما اینکه ما نیز دارو ارسال خواهیم کرد ولی افراد بالای 60 سال که بیماری مزمن دارند واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند حال میخواهند به عراق اعزام شوند و یا اعزام نشوند.کما اینکه برآورد میشود امسال تعداد زائران دو برابر شود و سال گذشته نیز بیماری تنفسی و مشکلات عضلاتی بیشترین مشکلات زائران بود.
مرعشی با رد نکردن مشکلات غذا در مراسم اربعین که چنین مشکلات غذایی نیز حتی در عمره وجود دارد، گفت: موارد وبا در سال گذشته گزارش نشده بود، ولی مسمومیت داشتیم و احتمال ابتلا به این بیماری مسلماً به مانند روال طبیعی رخ میدهد ولی امیدواریم نسبت آن کمتر شود،
وی ادامه داد: خدمات مرکز پزشکی هلال احمر تا پایان صفر رایگان خواهد بود، همچنین خدمات در چادرها نیز در طول 10 روز برای تمام زائران دنیا رایگان خواهد بود و خدمات در درمانگاههای ایران در عراق نیز تحت پوشش بیمه و رایگان است.
مرعشی با توصیهای مهم به زائران عنوان کرد: ویزیت پزشک عمومی در عراق 70 هزار تومان شده است و ورودی به بیمارستانهای عراق 100 دلار شده است، بنابراین اگر زائر ایرانی در سامانه سماح ثبتنام نکند باید تمام این هزینهها را از جیب بپردازد و اگر بیمه باشد تحت پوشش بیمه و خدمات رایگان خواهد بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره مسئله قمهزنی نیز خاطرنشان کرد: در تاسوعا و عاشورا یک میلیون نفر به کربلا اعزام شدند و میزان قمه زنی بسیار کمتر شده بود و خوشبختانه قمه زنی در اربعین نیز بسیار نادر است.