به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همایش روابط اقتصادی ایران و دانمارک پس از برجام با حضور گسترده اندیشمندان ، فعالان اقتصادی، مسئولان سفارت جمهوری اسلامی ایران و دانشجویان در دانشگاه بازرگانی کپنهاگ سوم آذر برگزار شد و سخنرانان با اذعان براین که چشم انداز سرمایه گذاری در ایران با توجه به ظرفیت های بالای نیروی انسانی و منابع طبیعی جذابیت بالایی برای شرکت های دانمارکی دارد، توافق برجام را فرصت مغتنمی برای سرمایه گذاران این کشور جهت حضور در طرح های اقتصادی ایران اعلام کردند.
مرتضی مرادیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک در این همایش اظهار کرد: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بعنوان اقدامی موثر در لغو تحریم ها، ورود مجدد ایران به اقتصاد جهانی را تسهیل کرده است.
وی افزود: پس از اجرای برجام حجم روابط دو کشور ایران و دانمارک بیش از 60 درصد افزایش نشان داده و در واقع برجام نقطه عطفی در روابط ایران و کشورهای اروپایی از جمله دانمارک محسوب می شود .
سفیر ایران در دانمارک تبادلات اقتصادی پسا برجام و سفر هیئت های تجاری و سیاسی کشورهای مختلف به ایران را حاصل توافق هسته ای دانسته و چشم انداز رشد اقتصادی و حضور ایران در بازار جهانی را روشن ارزیابی کرد.
وی با اشاره به روابط تجاری بین ایران و دانمارک در طول سالیان گذشته از شرکت های دانمارکی دعوت کرد، سرمایه گذاری و شرکت در پروژه های مشترک را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانند حضور پررنگ تری در بازار رو به رشد و بزرگ ایران داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به شروع همکاری و سرمایه گذاری شرکت های دانمارکی در ایران در زمینه های انرژی، کشاورزی، معدنی، لبنی و دارویی و افتتاح دفاتر نمایندگی این شرکت ها در تهران، روابط اقتصادی دوکشور را روبه جلو توصیف کرد.
در ادامه همایش سعد مومنی، از مدیران شرکت داروسازی نوونوردیسک ( بزرگترین تولید کننده انسولین در جهان) گفت: نیروی انسانی تحصیل کرده ، جمعیت و موقعیت جغرافیایی ایران بعنوان دلایل عمده انتخاب این کشور جهت سرمایه گذاری از طرف شرکت دانمارکی است.
وی تاکید کرد: در این طرح علاوه بر تامین نیاز داخلی ایران، بخشی از تولیدات این کارخانه به بازار منطقه هم صادر خواهد شد.
پدر توس کریستن سن، مدیر ارشد شرکت اف.ال.اشمیت ( ساخت کارخانه سیمان ) نیز در این همایش با اشاره به فعالیت های این شرکت در بازار ایران از سال 1933 و احداث نزدیک به 30 کارخانه سیمان در ایران تاکید کرد و گفت : هم اکنون ایران در ساخت بسیاری از تجهیزات کارخانه های سیمان خودکفا بوده و سطح دانش متخصصان ایرانی بسیار بالاست .
وی افزود: همکاری خوبی در زمینه معدن و طرح های آموزشی بین دوطرف در جریان است و همکاری در سایر زمینه های فنی توسعه خواهد یافت.
سورن تیلگارد، متخصص حقوقی در زمینه تحریم در این همایش،با اشاره به تحریم های آمریکا و اروپا و قطعنامه های تحریمی سازمان ملل متحد در طول یک دهه گذشته علیه ایران و برداشته شدن بخش عمده ای از این تحریم ها بعد از توافق هسته ای ایران با کشورهای پنج بعلاوه، تاکید کرد:هم اکنون فعالیت های اقتصادی با ایران با رعایت محدودیت های در نظر گرفته شده امکان پذیر است .
سام جلائی، وکیل بخش خاورمیانه و ایران از شرکت حقوقی مگنوسن نیز در این همایش با تشریح سیستم قضایی ایران به تشریح سهولت سرمایه گذاری و سود سرمایه در ایران پرداخت.
وی با اشاره به قانون سرمایه گذاری خارجی در ایران و جاذبه های مناطق ویژه اقتصادی، ایران را آماده پذیرای سرمایه گذاران و شرکت های دارای فناوری مورد نیاز ایران دانست.
این همایش با پرسش دانشجویان و پاسخ سخنرانان بویژه سفیر کشورمان در زمینه فعالیت های اقتصادی ، جایگاه زنان در اقتصاد ایران و شرایط مناسب ایران برای سرمایه گذاری شرکت های دانمارکی پایان یافت.