به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری در همایش سراسری مدیران ارشد وزارت نیرو با اشاره به پیش بینی های گذشته برای رشد 8 درصدی در برنامه های مختلف توسعه و سند چشم انداز 20 ساله، اظهار داشت: در برنامه های مختلف توسعه و سند چشم انداز بیست ساله همواره بر رشد 8 درصدی تاکید شده است اما متاسفانه در بیست سال گذشته متوسط رشد اقتصاد کشور حدود 3.7 درصد بوده است.
وی افزود: وقتی در شرایط رونق اقتصادی چنین رشدی محقق نشده است، بالطبع محقق کردن آن در شرایط رکود کنونی کمی سخت به نظر می رسد.
جهانگیری تصریح کرد: اقتدار ایران در منطقه از نظر اقتصادی و حتی سیاسی در گرو تحقق رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور است و امیدواریم بتوان با تحقق این رشد به مشکلاتی چون بیکاری و سایر مسائل موجود فائق آمد.
وی ادامه داد: نرخ مشارکت جمعیت فعال در کشور در حال حاضر حدود 38 درصد و نرخ مشارکت فعال زنان حدود 15 درصد است که در صورت عدم تحقق رشد اقتصادی و فراهم کردن بازار کار برای جمعیت جوان و فعال کشور این نرخ بسیار پایین تر خواهد آمد.
معاون اول رئیسجمهور با بان اینکه هماکنون مشکل بیکاری یکی از چالشهای مهم کشور است، تأکید کرد: پیش از این حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر بیکار در کشور وجود داشت که به این میزان نیز در حال حاضر حدود یک میلیون و 200 هزار نفر افزوده شده است .
وی خاطر نشان کرد: در سال 91 و 92 حدود 21 درصد از درآمد مردم کاهش یافت و این میزان برای روستاییان به مراتب بالاتر بود. با این حال ترمیم این وضعیت و واقعی کردن دوباره درآمد مردم در گرو رشد اقتصادی حدود 8 درصدی و بیشتر است.
جهانگیری با بیان اینکه تحقق رشد هشت درصدی برای اقتصاد کشور امری غیرقابل دسترس نیست، گفت: تجربه چین و هندوستان نشان داد که می توان در یک بازه زمانی چندساله به طور مداوم شاهد رشد اقتصادی 8 درصدی و بالاتر داشت و بالطبع کشور ایران با وجود داشتن منابع زیرزمینی و معدنی غنی و نیروی انسانی توانمند نیز می تواند این تجربیات را تکرار کند.
وی افزود: حاکمیت مدیران حرفهای در بنگاه ها امر بسیار مهمی است که متاسفانه کمتر به آن توجه میشود، اما تجربه دنیا نشان داده که برای گام نهادن در مسیر توسعه باید به چنین مدیرانی میدان داد.
وی گفت: خوشبختانه وزارت نیرو دارای سرمایه انسانی بسیار خوبی است و امیدواریم این صنعت بتواند نهایت استفاده را از این سرمایه انسانی در راستای بهره وری خود ببرد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: آینده ایران را کمبود منابع آبی تهدید می کند. شورای عالی آب در سال های اخیر جلسات متعددی برای حل این مسأله برگزار کرده است، اما باید گفت حل این مسأله در گرو یک اجماع ملی است و تنها یک سازمان یا قوا نمی تواند این مسأله را به تنهایی به سرانجامی نیک برساند.
وی با بیان اینکه آب و محیط زیست هم در برنامه ششم و هم در بودجه سال آینده موضوع اصلی کشور است، اضافه کرد: هیچ کس نباید از موضوع آب به عنوان یک امر سیاسی و جناحی بهرهبرداری کند چرا که این مسأله یک مسئله ملی بوده و با امنیت ملی کشور در ارتباط است و این موضوع باید جزو خط قرمزها قرار گیرد.
جهانگیری با اشاره به اینکه ظرفیت 75 هزار مگاواتی صنعت برق کشور نشان از درایت و پشتکار فعالان و مدیران این صنعت است، گفت: رشد 7.6 درصدی مصرف برق صنایع در سال جاری مقایسه با سال گذشته بیانگر حمایت صنعت برق کشور از چرخیدن چرخ های توسعه کشور است.
وی خاطرنشان کرد: برای تأمین بودجه پروژه های عمرانی صنعت آب و برق، دولت حمایت لازم را خواهد داشت، اما با توجه به کمبود منابع مالی دولت، وزارت نیرو باید سعی کند با افزایش بهره وری و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی بهدنبال تکمیل پروژه های عمرانی خود باشد. بخش خصوصی باید در طرحهای آب و برق وارد شود، اما این طرح ها باید برای این بخش سودآور باشد تا انگیزه ورود داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور با تقدیر از پیگیریهای مستمر وزیر نیرو برای حل مشکلات جاری صنعت آب و برق ادامه داد: در گذشته مبلغی حدود 3600 میلیارد تومان از صنعت آب و برق برای پرداخت یارانه ها گرفته می شد، اما خوشبختانه در دو سال گذشته این رقم بسیار پایین آمده و در ماههای آتی به صفر خواهد رسید.
جهانگیری در پایان گفت: وزارت نیرو از بهترین وزارتخانه های کشور در اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی بوده است و امیدواریم این همت و تلاش در سال های آتی نیز تداوم داشته باشد.