به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد سعیدنژاد به استقبال سرمایه گذاران از مشارکت در طرحهای توسعهای بنادر ایران در یک سال اخیر اشاره کرد.
وی افزود: پس از دعوت از سرمایهگذاران برای مشارکت در طرحهای توسعهای بنادر کشور مانند فاز 2 و 3بندر شهید رجایی و بندر چابهار، با تراکم سرمایهگذار مواجه هستیم، مشکل کنونی ما پیدا کردن سرمایهگذار نیست بلکه مشکل پیدا کردن بهترین سرمایهگذار است که بتواند اهداف و سیاستهای ایران در بنادر را اجرایی کند.
سعیدنژاد ادامه داد: قراردادی به ارزش 104 میلیون دلار برای واردات 12 دستگاه جرثقیل دروازهای از یک سازنده معتبر اروپایی برای بندر شهید رجایی امضا کردهایم، علاوه بر اینکه قراردادهای دیگری نیز برای تامین تجهیزات سایر بنادر کشور منعقد شده است.
وی با بیان اینکه دوشنبه هفته جاری اولین محموله تجهیزات شامل 9 جرثقیل بزرگ ساحلی خریداری شده از اروپایی وارد بندر چابهار شد، اظهار کرد: تجهیزات دیگر از جمله یدککشها، لایروبها و راهنمابر از طریق سازندگان داخلی و خارجی در حال ورود به بندر مذکور برای خدمات دهی در بخش دریا است.
وی تصریح کرد: حجم قراردادها شامل قراردادهایی که انجام شده و در حال اجراست 700 میلیون دلار معادل حدود 2800 میلیارد تومان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: بخشی از این تجهیزات وارد کشور شده، بخشی در راه ایران و بخش دیگری نیز در دست ساخت است.
سعیدنژاد با بیان اینکه خریدهای انجام شده در پسابرجام تقریبا معادل کل خریدهای 30 سال اخیر است، گفت: LC (اعتبارات اسنادی) همه این خریدها باز شده است و از نظر مسائل تجاری و بازرگانی هیچ مشکلی نداریم و تضمینهای کافی اخذ شده و برای خرید تجهیزات هیچ ابهامی نداریم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ارتقای فناوری، بهبود بازار حمل و نقل و افزایش میزان سرمایهگذاری را جزو تعهدات سرمایهگذاران در بنادر کشور اعلام کرد و افزود: بندر شهید بهشتی چابهار هماکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیش بینی میکنیم تا سه ماه آینده این بندر افتتاح شود.