اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سلیم کریمی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: از آنجایی که اعتیاد یک معضل چند بعدی است مبارزه با آن نیز نیازمند فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی چند بعدی است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه امروز رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، مورد توجه قرار گرفته است، گفت: مدارس و دانشگاههای استان از ظرفیت و پتانسیل مناسبی برای مبارزه با مواد مخدر برخوردار هستند.
به گفته کریمی، دانشگاهها میتوانند نقش مهمی در راستای اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر داشته باشد از این رو ایجاد بسترهای لازم برای نقشآفرینی بیشتر آنها امری ضروری است.
وی با تاکید براینکه برگزار کردن این دست برنامهها و همایشها میتواند نقش مهمی در اجتماعی کردن مسئله پیشگیری از اعتیاد داشته باشد، خاطرنشان کرد: تنها زمانی میتوانیم به ریشهکن کردن اعتیاد امیدوار بود که احاد مردم جامعه به این بحث ورود پیدا کنند و به رسالت و وظایفی که در این راستا دارند عمل کنند.
وی به اهداف اصلی برگزاری این همایش نیز اشاره کرد و گفت: ارتقای سطح معرفت عمومی و آگاهی بخشیدن به دانشجویان به منظور ایجاد بسترهای لازم برای همراهی هرچه بهتر آنان با بحث پیشگیری از اعتیاد برگزار خواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه این همایش توسط این شورا و با همکاری دانشگاههای استان و چند نهاد و اداره دیگر در دهه اول اسفند ماه سال جاری در یکی از دانشگاههای استان و به احتمال زیاد در دانشگاه علوم پزشکی برگزار خواهد شد.
به گفته وی، گفتمانسازی اجتماعی و اجتماعی شدن دانشجویان در بحث مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در جامعه و گسترش رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و استفاده از ظرفیت دانشگاهها و به ویژه دانشجویان در این راستا از اهداف برگزاری این همایش است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان خاطرنشان کرد: تبین نقش عوامل چهارگانه خانواده، محیط آموزشی و گروه همسالان در اجتماعیتر شدن دانشجویان در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی مرتبط از دیگر اهداف این همایش است.
وی با بیان اینکه اعتیاد ریشه بسیاری از معضلات اجتماعی است، تصریح کرد: مبارزه با اعتیاد برای یک دستگاه و بخش امکان پذیر نیست و همه باید به این موضوع ورود پیدا کنند.
کریمی با تاکید بر اینکه دولت تمام توان خود را به بحث پیشگیری از اعتیاد اختصاص دهد ۲۰ درصد در این زمینه موفق خواهد بود، خاطرنشان کرد: تحقق ۸۰ درصد اهداف در این حوزه به میزان اجتماعی کردن بحث پیشگیری از اعتیاد بستگی دارد.
به گفته وی، اجتماعی کردن مبارزه و پیشگیری از اعتیاد بهترین راهکار برای جلوگیری از افزایش نرخ اعتیاد در جامعه است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان اجتماعی کردن بحث مبارزه با اعتیاد و تبدیل این مهم به یک فرهنگ را ضروری است، گفت: تجربه ثابت کرده است هرکجا مردم در عرصه بودهاند خروجی در برنامهها قابل قبولتر بوده است.
کریمی مبارزه با اعتیاد و ریشهکن کردن این معضل اجتماعی را خارج از توان دولت و دستگاههای خاص دانست و تصریح کرد: تا زمانی که مردم به صورت واقعی در این زمینه پای کار نباشند، نمیتوانیم خروجی مورد انتظار را داشته باشیم.
وی گفت: مردمی و اجتماعی کردن بحث مبارزه با موادمخدر نوعی همیاری کردن پلیس و کمک به بقا، پایداری و سلامت اجتماعی و مقابله با آسیبهای اجتماعی است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر کردستان با بیان اینکه در زمینه مبارزه با اعتیاد اولویت در کشور و استان بر پیشگیری است، افزود: ۹۰ درصد انرژی و برنامههای اجرای در زمینه مقابله با اعتیاد باید بر چرخه پیشگیری استوار باشد.
کریمی گفت: تا زمانی که بحث مبارزه با اعتیاد به یک فرهنگ در جامعه تبدیل نشود، نمیتوانیم شاهد تحول و حرکت جدی در این بخش در استان باشیم.