به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خرید اقلام نظامی به منظور افزایش قابلیتهای تهاجمی جنگندهها نظیر موشکهای هوا به زمین با دقت بالا، سامانههای هدایت پیشرفته و تجهیزات سوخترسانی هوا به هوا که میتواند مدت پرواز را افزایش دهد، از جمله مواردی است که این کشورها در میان افزایش تنشها با ایران به دنبال تهیه آن بودهاند.
بودجه نظامی تخصیص داده شده در این کشورها تا سال 2020 سالانه به حدود 180 میلیارد دلار خواهد رسید و تمرکز بیشتر نیز بر سامانههای تهاجمیتر و توسعه این قابلیتها در بخش دریایی خواهد بود.
به طور سنتی، قابلیتهای نظامی در منطقه بر پدافند محیطی متمرکز شده بود اما حالا کشورهای خاورمیانه به سمت توسعه قابلیتهای نظامی و تهاجمی خود به منظور انجام عملیات نظامی فرای مرزهایشان در حال پیشروی هستند
در این میان عربستان سعودی سال گذشته، بعد از آمریکا، چین و هند که در تخصیص بودجههای نظامی خود رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص داده بودند، بیشترین هزینه را برای تأمین تجهیزات نظامی و تهاجمی در برنامه بودجه خود در نظر گرفته است.
عربستان و امارات عربی متحده طی دو سال آینده هزینههای هنگفتی را به تهیه تجهیزات نظامی پیشرفته و تهاجمی اختصاص خواهند داد.
کشورهای خاورمیانه قبلا هزینههای مربوط به سامانههای پدافند موشکی خود را طی 5 سال گذشته و در واکنش به نگرانیها درباره تهدید از جانب ایران افزایش دادهاند