اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،، با هدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان و محصولات داخلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دومین تفاهمنامه میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.
این تفاهم نامه به امضای محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به امضا رسید که هدف اصلی از امضای آن تسهیل فضای کسب و کارهای دانش بنیان و توسعه اشتغال فناورانه است.
علت انتخاب منطقه ویژه اقتصادی پیام این است که این منطقه ویژگیهای بی نظیری همچون نزدیک بودن به پایتخت، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، مراکز صنعتی و فناوری و آزمایشگاهها و همچنین دسترسی به زیرساختهای دیگر مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان را دارد؛ به همین دلیل یکی از بهترین گزینهها برای فعالیتهای دانش بنیان است.
براساس این تفاهمنامه مشترک، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق شرکت خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام متعهد شده است تا با شرایط مناسب زمین در اختیار شرکتهای دانش بنیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دهد؛ همچنین تامین زیرساختهای اصلی استقرار صنایع دانشبنیان، فراهم کردن زمینه ایجاد گمرک محصولات دانش بنیان از طریق رایزنی با وزارت امور اقتصاد و دارایی از دیگر تعهدات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این تفاهمنامه به شمار می رود.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز متقابلا متعهد شده است تامین زیرساختهای تکمیلی از محل منابع ملی و ترغیب و هدایت شرکتهای دانشبنیان به استقرار در منطقه ویژه اقتصادی پیام را دنبال کند.
هر دو طرف نیز برای ایجاد گمرک محصولات دانش بنیان و ایجاد صندوق حمایت از سرمایه گذاری خطرپذیر به صورت مشترک باید اقدام کنند.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، نظر به اینکه در این سالها تاکید مقام معظم رهبری بر ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه بوده است و اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان ابزاری موثر به منظور تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی تحقق اقتصاد دانشبنیان است، این تفاهمنامه نیز در همین راستا بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری منعقد شد.