اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری که در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: کشور ما کشور ایمان و علم است و این گواهی و شهادت تاریخ است. بنده کشوری را نمی شناسم که عمق علم و ایمان آن به حد کشور ما باشد. بسیج یک مجموعه مردمی و برخاسته از مردم است که بدون هزینه ای برای دولت، مدافع دولت اسلامی و کشور با تاریخی لبریز از افتخارات می باشد. اگر بسیج نبود قطعا سال های پر فراز و نشیب بعد از انقلاب را نمی توانستیم با پیروزی پشت سر بگذاریم.
وی افزود: بسیج یعنی هر شخص با هر قومیت که وظیفه دینی و ملی خود را انجام دهد، اگر لازم شد در میدان دفاع از وطن حضور پیدا کند و برای سازندگی کشور، به کمک بیاید.
ولایتی در ادامه بیان داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از این نظر، ویژگی شبیه بسیج را دارد، چرا که دانشگاه آزاد برخاسته از نیاز مردم و پاسخ به نیاز مردم است، در حالی که بسیج برخاسته از مردم می باشد.
رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد ملک خصوصی کسی نیست، گفت: این دانشگاه ملک خصوصی کسی نیست و متعلق به نظام است؛ که نظام هم برای مردم است. از اوایل تشکیل دانشگاه آزاد شاهد پیشرفت آن بودم و در تاریخ هیچ ملتی سراغ ندارم که این مقدار سابقه علمی و فرهنگی وجود داشته باشد.
وی در ادامه بیان داشت: مرجعیت مردم برای علم آموزی، مهمترین سرمایه ماست و اگر مردم نباشند دانشگاه فلسفه وجودی خود را از دست می دهد. من جایی را در جهان نمی شناسم که این طور رغبت علمی وجود داشته باشد. بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا به نام دانشگاه آزاد نیز به همین واسطه و براساس نیاز ملی و اعتمادی ایجاد شده و در این امر نیز دانشگاه آزاد و بسیج با هم اشتراک دارند که این همکاری بسیار مبارک است.
ولایتی تاکید کرد: دانشگاه آزاد باید به ارتقای کیفیت بپردازد. ارتقای کیفی دانشگاه آزاد به داشتن اساتید فرهیخته و محقق می باشد که با این کار باید نیاز مردم را پاسخ دهیم. قرار نیست که کسی را از تحصیل محروم کنیم؛ باید تا زمانی که نیاز است مردم تحصیل کنند و این نیاز مدیریت شود. این دانشگاه دولتی نیست، ولی حکومتی است.
رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اظهار داشت: کارهای دولتی دست و پاگیر هستند، ولی دانشگاه آزاد این دست و پاگیری را ندارد. به همین دلیل دانشگاه آزاد برای ورود به جذب نخبگان باید رقابت سختی بین آنان ایجاد کنند؛ چنانچه دانشگاه هایی مثل هاروارد نیز موقوفه هستند. ما نیز در دانشگاه آزاد باید به صورت چند منظوره فعالیت کنیم که جذب نخبگان یکی از این فعالیت های ماست. باید استاد در رده بالا محقق و معتقد به فرهنگ و اعتقادات کشور داشته باشیم که وطن دوست باشد و بخواهد علم خود را به بقیه هم وطنان خود منتقل کند. اگر بخواهیم چنین استادی داشته باشیم، باید وی را دلگرم کنیم. موضوع بورسیه دادن به نخبگان در دانشگاه آزاد و سپس به دانشگاه های دیگر از اولویت های و مقدمه توسعه کمی و کیفی تحقیقات و پژوهش است.
وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج فرهنگ اقتصاد دانش بنیان گفت: بر همین اساس موضوع بورسیه نخبگان را از سال 96 آغاز کردیم تا کمک هزینه تحصیلی به کسانی که استعداد دارند و استطاعت مالی ندارند، داده شود؛ که با بورسیه نخبگان، شغل آنها نیز از ابتدا تنظیم می شود.
رئیس هیأت موسس دانشگاه آزاد در ادامه بیان داشت: توسعه کمی در دانشگاه آزاد کفایت می کند. تاکنون صندلی های خالی زیادی داریم. نکته بعدی مسائل فرهنگی و اعتقادی است؛ موسسه و دانشکده ای که دانشجویان در آن تحصیل می کنند باید با مردم آن محل عجین شود و این امر کمک به ترویج مسائل فرهنگی می کند. اتصال علم به فناوری پل اصلی اقتصاد دانش بنیان را درست می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تصمیم دوم دانشگاه آزاد با وزارتخانه ها این است که کسانی که نیاز به دستگاه های پیشرفته دارند، از وزارت صنعت و نفت و نیرو کمک گرفته و تجهیزات خود را از خارج از کشور تهیه کنند؛ به همین دلیل می خواهیم در این دانشگاه عناوین پژوهشی را طوری انتخاب کنیم که وقتی به نتیجه رسید، کمکی به پیشرفت علم و صنعت کند.