به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ هومن نامور مجری کارشناس برنامه تلویزیونی «کام شیرین» در سی و هشتمین قسمت این برنامه باز هم به مقوله نوجوانی و سازش مندی پرداخت.
وی با معرفی کتاب «مراقبت از نوجوانان» ترجمه دکتر صرامی فروشانی و بزرگمهر طاهری، بر نگاه تعاملی در پرورش نوجوانان تاکید کرد.
وی در این برنامه خطاب به والدین گفت: تاثیر گروه همسالان در تربیت دوران نوجوانی را جدی بگیرید. اکتساب های محیطی در آینده فرد بسیار نقش مهمی را بازی می کنند.
نامور با تاکید بر مقوله از خود بیگانگی به عنوان یک چالش فرهنگی تصریح کرد: دوران نوجوانی گره خورده با هویت است و در این دوران نوع روابط نوجوان با خانواده و همسالان تعیین کننده است. پدر و مادرها در نظر داشته باشند که قرار نیست نوجوان خود را در یک چارچوب خاص نگه دارند و یا آنها را خیلی رها کنند. آنچه مهم است، اصل تعامل درست با فرزندان است. اگر امروز شاهد فاصله گفتمانی زیاد بین والدین و فرزندان هستیم، دلیلش نگاه و رفتار ضربتی و دستوری است.
مجری و کارشناس برنامه «کام شیرین» اظهار کرد: والدین گروه همسالان فرزندان خود را هووی خود و خانواده می دانند و مدام سعی دارند، فرزند را از این محیط ها دور نگه دارند و با این کار آینده روشنی را برای آنها رقم بزنند. در حالی که این درست نیست؛ باید به نوجوان برای کسب هویت سالم فرصت دهیم. نوجوان باید شک کند، باید سوال کند و باید به دنبال کسب اطلاعات برود. گاهی باید خاکستر بشود تا از دل آن خاکستر ققنوس سر بر آورد.
یکی از راههای کسب اطلاعات همین گروه همسالان و تعامل با آنها و ایجاد شرایطی برای بازگو کردن آن ارتباط از سوی نوجوانان است. والدین باید به نوجوانان نزدیک شوند و تعامل درستی با آنها داشته باشند.
گفتنی است برنامه تلویزیونی «کام شیرین» به آموزشهایی در خصوص موضوعات قبل از ازدواج، هدف از ازدواج، تفاوت ازدواج سنتی و مدرن و میزان موفقیت هر یک، اختلاف سنی در ازدواج، فرزندآوری٬ تربیت فرزندان، چالش های نوجوانی و ... اختصاص دارد.
این برنامه کاری کاری از گروه خانواده شبکه دو با همکاری موسسه فرهنگی هنری شهید همت است که با تهیهکنندگی مرتضی یعقوبی و محمد سلیم کیا شنبه تا سهشنبه ساعت ۱۱ از شبکه دو سیما پخش میشود و تکرار آن هم ساعت 23:50 همان شب روی آنتن میرود.