به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی این فهرست بخشی از تلاش های این سازمان برای تاکید بر افزایش مقاومت جهانی به داروهای آنتی بیوتیک است.
طبق گزارش این سازمان، این فهرست به سه گروه از لحاظ ضرورت نیاز به آنتی بیوتیک های جدید تقسیم بندی می شود: اولویت مهم، زیاد و متوسط.
در بیانیه سازمان بهداشت جهانی آمده است: «مهم ترین گروه شامل باکتری های مقاوم به چندین داروست که تهدیدی جدی در بیمارستان ها، خانه سالمندان و بیماران نیازمند به وسایلی نظیر سوند خون بشمار می آیند. این گروه شامل Acinetobacter، Pseudomonas و Enterobacteriaceae گوناگون نظیر Klebsiella، E. coli، Serratia و Proteus هستند.
گفته می شود تمامی این باکتری ها می توانند موجب بروز عفونت های حاد و غالبا مرگبار نظیر عفونت های خونی و ذات الریه شوند.
طبق این گزارش، «این باکتری ها در مقابل شمار زیادی از آنتی بیوتیک ها از جمله carbapenemها و نسل سوم cephalosporinها (بهترین آنتی بیوتیک های موجود برای درمان باکتری های مقاوم به چندین دارو) مقاوم شده اند.»
دومین گروه با اولویت بالا شامل Enterococcus faecium مقاوم به آنتی بیوتیک vancomycin، Staphylococcus aureus مقاوم در برابر methicillin، Helicobacter pylori مقاوم در برابر clarithromycin، Campylobacter spp مقاوم در برابر fluoroquinolone، Salmonellae مقاوم در برابر fluoroquinolone، و Neisseria gonorrhoeae مقاوم در برابر fluoroquinoloneو cephalosporin هستند.
گروه سوم با اولویت متوسط شامل Streptococcus pneumonia مقاوم در برابر آنتی بیوتیک پنی سیلین، آنفولانزا Haemophilus مقاوم در برابر آمپی سیلین و Shigella spp مقاوم در برابر fluoroquinolone هستند.