اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
خاکپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص میزان تحقق شعار اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل توسط مسئولان گفت: با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۲ از سوی رهبر معظم انقلاب به دولتی که چند ماه از روی کار آمدنش میگذشت، انتظار میرفت اقتصاد بیمار کشور جان تازهای بگیرد و مشکلات اقتصادی یکی پس از دیگری از دامان کشور رخت بر بندد؛ اما چرا با گذشت بیش از سه و نیم سال از آن روز، اثری از بهبود اوضاع اقتصادی مردم مشاهده نمی شود.
وی افزود: برای پاسخ به این سؤال لازم است ابتدا به طور اجمالی بدانیم اقتصاد مقاومتی چیست؛ در قسمت اول ابلاغیه اقتصاد مقاومتی، دولت موظف است با تامین شرایط و فعالسازی تمامی امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی اقدام کند؛ اما دولتی که شعارش خرید از خارج است چگونه می تواند به تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام کند.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم تصریح کرد: وقتی رئیس جمهور در کمال ناباوری طوری وانمود می کند که آب خوردن ما نیز دست اجانب است، چگونه می توان به اجرای آن سیاست ها که میتواند خون تازه ای به شریان اقتصادی کشور تزریق کند امید داشت؟ و صد البته باید سوگمندانه گریست، وقتی رئیس جمهوری که شعارش تدبیر بود، چنین بر خود ببالد و خرید از خارج را افتخار دولت خود بداند، نه تکیه بر دانش جوانان داخل کشور، همین تفکر است که موجب می شود «ارج»ها و «آزمایش» به تعطیلی کشانده شوند و کارگران آن بیکار شوند و دست ما به سوی اجانب دراز شود.
خاکپور ادامه داد: البته دیگر مجال نیست تا کم خودبینی های وزرا و مسؤلان ارشد دولتی را از راه اندازی کترینگ اتریشی و افتخار به آن توسط وزیر راه گرفته تا تمسخر توان تولیدات داخلی با عنوان آبگوشت بزباش توسط مشاور رئیس جمهور را مورد بازخوانی قرار دهیم که عینا بر خلاف اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: نفتی که به جای استفاده بهینه و افزودن ارزش آن با ایجاد پالایشگاه های مختلف می تواند به عنوان یک اهرم بسیار موثر در مقابله با تحریم های اقتصادی کدخدا قرار بگیرد، متاسفانه در راستای همین سیاست های کم خودبینانه داخلی با خام فروشی اش بلای جان شده است، اگرچه در همین امر هم _ خام فروشی خلاف اصول اقتصاد مقاومتی عمل می شود.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم گفت: در بند ۱۸ سیاست های کلی به نکته قابل توجهی اشاره شده است: «افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت»، چندی نیست که رئیس صندوق فوق با استفاده از منابع مالی تحت اختیارش در صندوق دست به برداشت خارج از عرف حتی به عنوان «حق اوقات فراغت فرزندان»! و حقوق نجومی با فشار افکار عمومی از راس صندوق فوق برکنار شد، و اکنون بر راس صندوقی دیگر مشغول ذخیره شدن برای نظام است.
خاکپور افزود: این صندوق که باید در خدمت توسعه و کارآفرینی در کشور قرار بگیرد.
وی گفت: در مجمع ملی سلامت با کنایه به مصوبه مجلس در خصوص افزایش درصد واریزی حاصل از فروش منابع نفتی با منت گذاری بیان میدارند «۲۰درصد درآمد را ما در سال ۹۴ به صندوق ریختیم. امسال مجلس میگوید ۲۰ درصد کم است و ۳۰ درصد بریزید. اصلاً همه آن را به صندوق بریزید!» در حالی که باید پرسید اگر دولت و شخص رئیس جمهور اعتقاد به اقتصاد مقاومتی دارد؛ چرا از این مصوبه مجلس اینگونه ابراز ناراحتی می کند.
دانش پژوی مرکز آموزشی تخصصی تفسیر و علوم قرآن امام کاظم قم خاطرنشان کرد: در خصوص بیتوجهی و عملکرد نامناسب دولت نسبت به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از جمله واردات غیرضروری کالاهایی که امکان تولید داخل آنها وجود دارد سخن بسیار است و خارج از حوصله این مقال؛ اما تا این باور در مسؤلان به وجود نیاید، که تنها با توجه به مردم و اعتماد به آنهاست که اقتصاد کشور شکوفا میشود؛ هیچ گاه نمی توان امید به بهبود اوضاع اقتصادی داشت؛ چرا که تجربه نشان داده است هرگاه اجانب احساس کنند که ما به آنها نیاز داریم سخت گیری شان نسبت به ملت ما بیشتر شده است، و البته این همان اقتصاد مقاومتی است که دشمن به هیچ وجه حاضر نیست مسؤلان این اندیشه «اعتماد و اتکا به داخل کشور» را باور کنند.