به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان دریافتند رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، مغزیجات آجیلی و غلات کامل و دارای میزان پایین نمک، نوشیدنی های قندی و گوشت قرمز و فرآوری شده که به رژیم غذایی DASH معروف است با ریسک کمتر نقرس مرتبط است. از سوی دیگر، در همین تحقیق مشخص شده است که رژیم رایج غربی با ریسک بالای ابتلا به نقرس همراه است.
بعلاوه این یافته ها نشان می دهد این رژیم غذایی به افرادی که در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستند کمک می کند تا از شدت مشکلات شان کاسته شود. اما به گفته محققان تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
در این مطالعه، محققانی از کانادا و آمریکا داده های بالغ بر ۴۴ هزار مرد ۴۰ تا ۷۵ ساله بدون سابقه نقرس و براساس گزارش رژیم غذایی شان از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۲ را بررسی کردند.
نتایج نشان داد افرادی که رژیم غذایی شان بسیار شبیه به رژیم غذایی DASH بود کمتر در معرض ابتلا به نقرس قرار داشتند.
بیماری نقرس زمانی ایجاد می شود که کریستال های نمک اسیداوریک در مفاصل تجمع یافته و موجب التهاب و درد می شوند. این کریستال ها زمانی تجمع می یابند که بدن برخی غذاها و نوشیدنی ها نظیر استیک یا الکل را تجزیه می کند.
به گفته محققان، رژیم غذایی DASH در ابتدا برای درمان و پیشگیری از فشارخون بالا طرح ریزی شد اما در حال حاضر فواید دیگری از آن نظیر کاهش وزن و حال پیشگیری از نقرس نیز گزارش شده است.