اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
صالح پور ، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه مگر اجرای فاز 11 پارس جنوبی در ایران چه منافعی برای توتال دارد که آمریکا از قبل از انتخابات ریاست جمهوری، خواهان این قرارداد است، گفت: اگر قائل به میوه دادن برجام هم باشیم، مطمئنا توتال میوه کرم خورده آن است.
وی با بیان اینکه قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت فرانسوی توتال که رفیق نیمه راه ژنرال زنگنه در دوره های قبل بوده اند، این سوال را ایجاد کرده که چه تضمینی وجود دارد که بازهم توتال ما را در نیمه کار تنها نگذارند، افزود: سوال این است که اگر تحریم ها برگردند، واکنش توتال چه خواهد بود؟
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی با اشاره به اینکه دغدغه جنبش دانشجویی نسبت به قرارداد های جدید نفتی (IPC) مدت ها در قالب های مختلفی بیان شد؛ تا جایی که در دیدار سال 95 دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در این رابطه به طور مفصل بحث شد و شاهد تذکرات 15 گانه رهبری به رئیس جمهور شدیم، گفت: گله مندی ما از دولت امید های واهی، این است که با وجود تذکرات بسیار، هنوز شاید بی توجهی به این تذکرات هستیم.
صالح پور با بیان اینکه سند قرارداد با توتال باید در شورای امنیت ملی به تصویب برسد؛ اما هنوز از انجام آن بی خبریم و اگر صورت نگرفته باشد تخلفی دیگر است، افزود: با وجود اینکه میدان مشترک گازی با قطر یکی از مهم ترین منابع گازی کشور است سوال این است که به چه علت بدون انجام مناقصه به توتال واگذار شده است؟
وی با اشاره به اینکه دولتی که بلدم بلدم را در حوزه دیپلماسی فریاد می زند ،هنوز نمی داند که طبق همان دیپلماسی غربی دیدار رئیس جمهور یک کشور با مدیرعامل یک شرکت خصوصی خارجی خارج از عرف دیپلماسی است، تصریح کرد: تجربه گذشته قرار داد با توتال به ما این حق را می دهد که نگران منافع ملی کشور باشیم، لذا حق ملت و قشر نخبگانی جامعه است تا آنجایی که به امنیت قرارداد لطمه نخورد از جزئیات آن مطلع شوند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی گفت: با وجود تکرار تذکرات نسبت به شفاف سازی قرارداد با توتال، دولت هنوز به عدم رسانه ای کردن آن پا فشاری می کند. در هر حال دولت یک بار صبر دانشجویان نسبت به قرارداد های نفتی (IPC) را امتحان کرده است و اکنون آزموده را آزمودن خطاست.