رویترز اعلام کرد:تعرفه برای واردات فولاد مبارکه ایران از سوی کمیسیون اروپا 6 اکتبر (14 مهر) اعمال میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روز گذشته کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که برای واردات فولاد از ایران تعرفه ۲۳ درصدی اعمال خواهد شد البته به غیر از ایران برزیل، روسیه و اوکراین هم در ردیف کشورهایی بود که کمیسیون اتحادیه اروپا به اتهام اقدامات دامپینگ پیشنهاد داده بود بر واردات فولاد از آنها تعرفه اعمال شود. این تعرفهها تا ۳۳ درصد اعلام شد که تعرفه اعمال شده بر فولاد ایران ۲۳ درصد بود.
پس از آن رویترز اعلام کرد بر اساس اسنادی که در اختیارش قرار گرفته تعرفههای ضددامپینگی علیه این کشورها از جمله ایران تا ۶ اکتبر (۱۴ مهر) باید اعمال شود.
بر اساس رویترز اتحادیه اروپا بیش از ۴۰ اقدام ضددامپینگی برای حمایت از تولیدکنندگان فولاد اروپا در نظر گرفته که اکثر اینها برای چین است. در ماه ژوئن تعرفه تا ۳۵. ۹ درصد برای واردات ورقهای فولادی گرم از چین اعمال کرد که بلافاصله با واکنش چینیها مواجه شد.
فولاد دومین صنعت بزرگ جهان پس از نفت و گاز است و اتحادیه اروپا توجه ویژهای به این صنعت دارد و تلاش میکند که واردات این محصول صنعتی را از دیگر کشورها به ویژه چین کنترل کند.
یک سرمایهگذار در بانک جفری، گفت: اگر چه این اقدامات با ایدهآل ما فاصله دارد، اما فشارهای وارداتی که الان در اتحادیه اروپا است کم خواهد کرد و درآمد تولیدکنندگان این منطقه را افزایش خواهد داد.
در پی شکایت اتحادیه تولیدکنندگان فولاد اروپا (یوروفر)، کمیسیون اروپا که سیاست تجاری اتحادیه اروپا را تحت نظارت دارد، یک اقدام برای بررسی فولادهای وارداتی از برزیل، ایران، روسیه و اوکراین و همچنین صربستان در جولای ۲۰۱۶ اعلام کرد؛ بنابراین کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد داد که برای واردات فولاد از این ۴ کشور تعرفه ضد دامپینگی اعمال شود.