پیشبینی افزایش تقاضای مس از سوی چین در آینده به افزایش قیمت این فلز ارزشمند به بالاترین میزان در ۲ سال گذشته منجر شد.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری دانشجو، به نقل از بیزینس اینسایدر، تصمیم دولت چین در ممنوع کردن واردات ضایعات مس این کشور باعث شد تا طی روز جاری شاهد افزایش قابل توجه قیمت فلز مس در بازار جهانی باشیم.
در صورتی که دولت چین تصمیم خود را اجرایی کند، پیشبینی میشود واردات مس این کشور افزایش یافته و عملاً بازار نسبت به آن واکنش مثبتی نشان داده است.
کاهش ارزش دلار به کمترین میزان در ۱۳ ماه گذشته نیز به افزایش اندک قیمت مس در بازار منجر شده است. کارگزاران نیز معتقدند در بازارهای اروپایی و با ورود پرقدرت سرمایهگذاران روند افزایش قیمت نفت تا حدودی کند شد.
در معاملات امروز هر تن فلز مس ۶۲۷۰ دلار قیمتگذاری شد که نسبت به روز گذشته ۰. ۷ درصد افزایش داشتهاند. پیشتر در ماه میسال ۲۰۱۵ شاهد رسیدن قیمت مس به رقم ۶۴۰۰ دلار در هر تن بودیم. با توجه به افزایش استفاده از مس در انتقال برق و ساختوساز قیمت این فلز از ۲۰ جولای تاکنون ۵ درصد افزایش داشته است.
کارگزاران بازار فلزات معتقدند قیمت مس به دلیل تصمیم چین برای ممنوعیت واردات ضایعات فلزات شامل مس از اواخر سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. این اقدام میتواند به افزایش تقاضای مس فرآوریشده در بازار جهانی منجر شود.
از سوی دیگر در سه ماهه دوم سال جاری شاهد افزایش تقاضای مس چین بودیم و صندوق بینالمللی پول نیز از بهبود رشد اقتصادی این کشور در پیشبینیهای خود خبر داده است.
بر اساس پیشبینیهای انجامشده، چین طی سال جاری با واردات ۲۳ میلیون تن مس بیش از نیمی از تقاضای این فلز در بازار جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.
از سوی دیگر کاهش ارزش دلار در بازار جهانی نیز قیمت مس برای خریدارانی که از دیگر ارزها استفاده میکنند را ارزانتر کرده است.
قیمت آلومینیم نیز در بازار امروز با رسیدن به قیمت ۱۹۳۵. ۵ دلار در هر تن افزایش ۰. ۳ درصدی را تجربه کرد. قیمت نیکل نیز در بازار ۰. ۶ درصد کاهش یافت و به قیمت ۹۹۴۵ دلار در هر تن رسید. قیمت روی نیز یک درصد در بازار کاهش یافت و ۲۸۰۷ دلار در هر تن قیمتگذاری شد.
سرب نیز با نیم درصد کاهش قیمت ۲۳۰۷ دلار در هر تن به فروش رسید و قلع نیز افزایش ۰. ۱ درصدی را تجربه کرد و هر تن از این فلز ۲۰ هزار و ۳۲۰ دلار در بازار معامله شد.