در نشستی با موضوع «حاشیه نشینی و مسائل آن با رویکرد اتباع افغان» و با حضور کارشناسان مرتبط، افزایش رشد جمعیت اتباع بیگانه حاشیه نشین بهخصوص در شرق کشور بررسی شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، میرزایی یکی از کارشناسان حوزه مسائل اجتماعی و فعال در موضوع حاشیه نشینی در نشستی با موضوع «حاشیه نشینی و مسائل آن با رویکرد اتباع افغان» گفت: همانگونه که میدانید طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی و حاشیه نشینی چهار معضل اساسی کشور در وقوع جرایم هستند.
وی گفت: هر کدام از این آسیبها وزن خاصی دارد؛ اما حاشیه نشینی میتواند بسترساز سایر جرایم باشد و وجود یازده میلیون حاشیه نشین حکایت از حاد بودن این معضل دارد.
کارشناس حوزه مسائل اجتماعی درخصوص ستاد ملی باز آفرینی بافتهای ناکارآمد گفت: این ستاد با ریاست رئیس جمهور و نایب رئیسی وزیر راه تشکیل شد و اولین راهبردش توانمند سازی سکونتگاههای غیر شهری است که هدفش توانمند سازی این بخشهاست؛ البته راهبرد دوم، پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد است تا اینگونه نباشد که توانمندسازی باعث گسترش آن شود.
میرزایی ادامه داد: برای اجرای راهبرد دوم موضوع به معاونت اجتماعی قوه قضائیه سپرده شد تا هم در ستاد و هم در استانها در این حوزه قدم برداشته شود. در سال گذشته هیچ پروندهای که با موضوع زمین خواری در بستر حاشیه نشینی بوده باشد در دستگاه قضایی نداشتیم.
وی تصریح کرد: ما یک وظیفه دیگر هم داریم که آن کنترل جرم و وقوع جرم در همین مناطق حاشیه نشینی است و به همین دلیل قرار شد تا اولین نشست تخصصی در این حوزه برگزار شود و تمامی دستگاهها دعوت شدند تا بحثی جدی درباره حضور اتباع بیگانه در بخشهای حاشیه نشین و جرایم واقع شده در آن شود.
اشرفی یکی دیگر از کارشناسان حوزه آسیبهای اجتماعی و موضوع اتباع بیگانه درباره موضوع مهاجرین و پناهندگان و حاشیه نشینی آنها، گفت: این موضوع مغفول مانده و این در حالیست که بخش عمدهای از حاشیه نشینها اتباع بیگانه و بیشترین آنها هم مهاجرین افغان هستند.
وی ادامه داد: به نسبت دسترسی به آمار جرایم مرتبط با افغانها بیشتر است و البته نگاه ما دیدن تهدیدها نیست و ما به صورت ذوجنبتین نگاه میکنیم و اگر قرار است اصلاح یا بهبودی صورت گیرد همه جانبه دیده میشود.
این کارشناس حوزه مهاجرت و اتباع بیگانه افزود: من یک برش نگران کننده و چالش برانگیز را عرض میکنم و آن هم چالشهای جمعیتی است.
وی تصریح کرد: با بررسی مشخص شده دریافتیم در سال نود و سه و در اذربایجان غربی تعداد افراد حاضر در گروه ۱۵ تا ۱۹ سال به اوج خود رسیده است که نشان میدهد این رنج سنی جمعیتش افزایش یافته است.
این کارشناس حوزه مهاجرت و اتباع بیگانه اظهار داشت: این در حالیست که جمعیت پنج تا نه سال در اصفهان و در همان سال افزایش چشمگیری داشته است و نکته جالب این است که در مازندران هم در سال ۹۳ جمعیت پنج تا نه سال روند رو به رشدی داشته است.
اشرفی گفت: ما بررسیهای کلی انجام شده مان حکایت از آن دارد که رشد جمعیتی در شرق کشور در حوزه اتباع بیگانه افزایش داشته است.