مقامات وزارت مهاجرین افغانستان اعلام کردند که آلمان به دلیل وضعیت بد امنیتی این کشور، روند اخراج اجباری مهاجرین افغانستانی را متوقف کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از بی بی سی، «حفیظ احمد میاخیل» مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین افغانستان اعلام کرد که دولت آلمان پس از بررسی وضعیت امنیتی افغانستان و به درخواست دولت کابل، اخراج اجباری مهاجران افغانستانی را متوقف کرد.
مقامات وزارت مهاجرین افغانستان همچنین اعلام کردند که هنوز مشخص نیست این تصمیم آلمان تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، اما این موضوع ارتباط مستقیم به وضعیت امنیتی افغانستان دارد.
در سال ۲۰۱۷، کشور آلمان ۷۲ مهاجر افغانستانی را که درخواست پناهندگیشان رد شده بود از کشورش اخراج کرد و ۲۰۰ مهاجر نیز داوطلبانه این کشور را ترک کردند.
آلمان در میان کشورهای اروپایی بیشترین پناهجوی افغان را دارد.
سید «حسین عالمی بلخی» وزیر مهاجرین افغانستان نیز چند روز گذشته اعلام کرد که برای توقف اخراج اجباری مهاجرین با کشورهای اروپایی تفاهمنامهای را امضا کرده اند.
میاخیل گفت که افغانستان از تمام کشورهای اروپایی خواسته است تا با توجه به وضعیت بد امینتی این کشور، درخواستهای پناهندگی مهاجران افغانستانی را بازنگری کنند.
وزیر امور مهاجرین افغانستان نیز چند روز پیش گفته بود که افغانستان موفق به کنترل بحران اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای میزبان شده است.
به گفته وی افغانستان به دنبال امضای تفاهمنامه با کشورهای اروپایی، از ۱۰ کشور این قاره در سال ۲۰۱۶ تنها ۵۸۰ اخراجی داشت و در سال جاری این رقم تاکنون به کمتر از ۴۰۰ نفررسیده است.
افغانستان، پس از سوریه، دومین کشوری است که بیشترین تعداد مهاجر را در جهان دارد. این کشور بیش از ۴ میلیون مهاجر در ایران و پاکستان و بیشتر از ۳۰۰ هزار مهاجر در کشورهای اروپایی دارد.