معاون اجتماعی وزارت بهداشت سلامت اجتماعی را شامل سلامت جسمانی، روانی و معنوی دانست و افزود:در حال حاضر در سه استان کشور به صورت آزمایشی با راه اندازی پارلمان محلات و خانه محلات، به سلامت اجتماعی بیشتر پرداخته شده است.
سید محمد هادی ایازی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آسیبهای اجتماعی، اقدامات انجام شده در حوزه اعتیاد را مناسب ارزیابی کرد و گفت: اعتیاد به مواد مخدر میتواند منشا عواملی مثل طلاق، بیکاری، خشونت و نزاع باشد چرا که بر روی عوامل اجتماعی زندگی تاثیر گذار است.
وی با بیان اینکه با رویکرد اجتماعی میتوان معضل اعتیاد را حل کرد، گفت: باید همه آحاد جامعه برای پیشگیری از اعتیاد مشارکت کنند و مردم در قالب سازمان های مردم نهاد، میتوانند در این حوزه نقش چشمگیری داشته باشند.
ایازی در کنگره بین المللی دانش اعتیاد افزود: همه دستگاهها و نهادها، رویکرد اجتماعی را بعنوان یک سیاست بشناسند و در نظام سلامت، سلامت جامعه محور به عنوان یک رویکرد ایجاد شد و معاونت امور اجتماعی در وزارت بهداشت نیز در راستای همین رویکرد شکل گرفت.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت سلامت اجتماعی را شامل سلامت جسمانی، روانی و معنوی دانست و افزود: در راستای توجه به سلامت اجتماعی، کانونهای اجتماع محور به منظور تعامل با مردم در خانه و سراهای محله نیز تشکیل شد. در حال حاضر در سه استان کشور به صورت آزمایشی با راه اندازی پارلمان محلات و خانه محلات، به سلامت اجتماعی بیشتر پرداخته شده است.
وی با اشاره به توجه دولت یازدهم و دوازدهم به سازمانهای مردم نهاد، افزود: خوشبختانه دولت تدبیر و امید به سازمانهای مردم نهاد به عنوان فرصت، توجه کرد و زمینه گسترده را در همه مسائل برای آنها ایجاد کرد. خوشبختانه وزارت بهداشت توانست زمینه فعالیت سازمان های مردم نهاد را ایجاد کند و از این سازمانها حمایت کند. در وزارت بهداشت ساختاری با رویکرد سلامت جامعه محور ایجاد شد که عهده دار توجه به آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از این نوع آسیبها است.
ایازی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است که در نظام شبکه بهداشت کشور از ظرفیتهای مردمی در کانونهای اجتماع محور استفاده کنیم البته اقدامات بسیار خوبی در حوزه پژوهش مسائل مربوط به اعتیاد در کشور انجام شده که ضروری است این پژوهشها کاربردی شود.