رئیس بیست و نهمین همایش بیماریهای کودکان، با اشاره به افزایش وزن کودکان ایرانی، گفت: نباید اصرار کنیم بچهها غذای بیشتر بخورند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی ربانی در آستانه برگزاری همایش بیماریهای کودکان، افزود: یکی از معضلاتی که در طب کودکان و افراد زیر بلوغ با آن روبرو هستیم افزایش وزن کودکان است که باعث آسیب سلامت آنها میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: متاسفانه فرهنگ آپارتمان نشینی، فرهنگ بد غذایی و استفاده بیش از حد از فست فودها و غذاهای پرکالری، باعث افزایش بافت چربی در بدن میشود که منجر به چاقی میگردد.
وی ادامه داد: چاقی در یک طیف متفاوتی به ارگانهای بدن آسیب میزند و این یک هشدار جدی است که سلامت جامعه را تهدید میکند.
ربانی اظهار داشت: به طور متوسط در دوران کودکی بعد از دوسالگی، هر سال حدود ۲ کیلوگرم باید وزن اضافه شود و هرچه بیشتر از این باشد یعنی به سمت چاقی سوق پیدا میکنیم و در دوران بلوغ این افزایش وزن بیشتر میشود.
وی ادامه داد: از آنجا که چاقی مادر بیماریها است، باعث فشارخون، آسیب مفاصل، چرب شدن کبد، محدود کردن فعالیت روزمره و موجب تسریع بلوغ میشود، قند خون و چربی خون را بالا میبرد و به قلب و ریه فشار میآورد و ممکن است مقدمات ورود به دیابت و اختلالات متابولیک را در این افراد ایجاد کند.
رئیس بیست و هفتمین همایش بیماریهای کودکان ایران، گفت: یکی از محورهای مهم همایش پیش رو، چاقی است که قرار است با حضور اساتید و اندیشمندان این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی به خانوادهها هشدار داد تا از اصرار در خوراندن غذای مازاد به بچهها خودداری کنند و از بابت پرخوری بچهها لذت نبرند و بدانند بچهها در حد نیاز فیزیولوژی بدن شان غذا خواهند خورد و ما باید غذاهای مناسب و بهداشتی تامین کنیم نه اینکه اصرار کنیم غذای بیشتر بخورند.
ربانی در پایان با اشاره به برگزاری جشن پنجاهمین سال افتتاح مرکز طبی کودکان در اولین شب همایش بیماریهای کودکان، از همه فارغ التحصیلان دعوت کرد در این جشن حضور پیدا کنند.
بیست و نهمین همایش بیماریهای کودکان از ۴ تا ۷ آبان ۹۶ در سالن اجتماعات مرکز طبی تهران برگزار میشود.