رئیس سازمان بسیج اصناف کشور گفت: اصناف و بازاریان از زمان دفاع مقدس تاکنون حضور فعالی در جبهههای جنگ دارند و امروز خلاء حضور فرهنگ شهدا در بین خانواده ها احساس می شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا حسنپور رئیس سازمان بسیج اصناف کشور به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
در این بازدید «فرخ» پدر شهید علیرضا فرخ و «رحمانی» نائب رئیس شورای مرکزی بسیج اصناف و بازاریان کشور که از بازاریان زمان قدیم بودند حضور داشته و پیرامون فعالیت اصناف و بازاریان و حضور آنها در دوران دفاع مقدس به صحبت پرداختند.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور، به تشریح برنامههای بسیج اصناف در طی سالهای گذشته و برنامههای اصناف در هفته دفاع مقدس پرداخت و گفت: بسیج اصناف کشور در بحث دفاع مقدس طی سالهای گذشته تلاش چشمگیری داشته است.
کنکره شهدای اصناف و بازار در سال ۹۳ برگزار شد و در سال ۹۴ مراسم سرداران شهید اصناف وشهدای ترور را دنبال کردیم. در این مراسم بخشی از فرماندهان و سرداران شهید بازاریانی بودند که کسب و کار خود را رها کرده و در جبهه به عنوان فرمانده شهید شده بودند. شهید بروجردی، شهید چراغی و حاج حسین بصیر نمونه هایی از این فرماندهان هستند.
احساس خلاء حضور فرهنگ شهدا در بین خانوادههای اصناف حسن پور افزود: اصناف سردارپرور است. پانصد شهید مظلوم ترور اصناف و بازار نیز در یادوارهای به عنوان سرداران و ۵۰۰ شهید ترور برگزار شد. همچنین در سال ۹۵ یادوارهای شهدای قبل از انقلاب اسلامی در میدان پانزده خرداد در کنار مزار شهدای گمنام برگزار شد.
در ۶ ماهه سال ۹۶ مقدمات برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم را دنبال کردیم و در روز ۴ شهریور «روز بسیج اصناف» مراسم با شکوهی در مشهد مقدس در جوار مرقد امام رضا (ع) با حضور مقامات کشوری و لشکری به مناسبت شهادت حاج مرتضی عطایی«ابوعلی» برگزار شد.
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور عنوان داشت: شهید ابوعلی که فرمانده بسیج اتحادیه مکانیکی ساختمان بود به عنوان شهید شاخص سال ۹۶ معرفی شد و برای آن مستندی ساخته شده که به زودی رونمایی میشود.
همچنین چاپ کتاب تصویری این شهید نیز منتشر شده است. ما در طول برگزاری کنگره شهدا ۵۰ عنوان کتاب برای شهدای اصناف و بازار تهیه و ۴۰ مورد آن انتخاب شد که برای هر استانی یک شهید استانی و ۸ شهید کشوری چاپ شده است.
اگر چه خلاء حضور فرهنگ شهدا در بین خانوادههای اصناف احساس میشود و ما امسال سعی کردیم با چاپ کتاب شهید عطایی این خلاء را برطرف کنیم و در اختیار خانوادهها قرار خواهیم داد. با این کار مردم حضور اصناف و بازاریان را در جبهههای جنگ درک خواهند کرد.
۸ مدافع حرم در تهران از بازاریان هستند
وی با بیان اینکه امروز اصناف و بازاریان به عنوان مدافعین حرم در جبهه حضور دارند، افزود: در تهران ۸ شهید مدافع حرم داریم. این شهدا در بخشهای مختلف بازار حضور فعال داشته اند. یکی از این شهدا در معاونت املاک و شهید دیگری در پوشاک فعالیت داشتند. یکی دیگر از این شهدا شهید قاسمی دانا بود که در نانوایی شاطری میکرد. دو شهید دیگر که برادر بودند نیز در تاکسی تلفنی کار میکردند و در بازار فعالیت داشتند به جبهه رفته و شهید شده بودند و این نشان دهنده حضور بازاریان در جبههها است.
معرفی ۱۰ کتاب از شهدا در هفته دفاع مقدس
حسن پور خاطر نشان کرد: در هفته دفاع مقدس معرفی ۱۰ کتب را خواهیم داشت. در این کار که در شهرک سینمایی فیلم برداری شده است راوی جنگ به معرفی کتاب و شهیدان میپردازد. البته این کتبها نقش اصناف را در دفاع مقدس بیان میکند. یکی از این کتابها که به عنوان «عباس دست طلا» است به دست رهبر معظم انقلاب رسیده.
رئیس بسیج اصناف کشور گفت: ما در هفته دفاع مقدس برنامه متنوعی را خواهیم داشت. اگرچه یکی از روزهای هفته دفاع مقدس به نام «اصناف و اقشار» نامگذاری شده ما نیز در این روز در سراسر کشور نمایشگاه عملکرد بسیج اصناف در دفاع مقدس و در زمان حاضر را برپا خواهیم کرد. تجلیل از ایثارگران و رزمندگان مقدس را نیز در سراسر استانها در این روز خواهیم داشت. علاوه بر این همایشها و تجمعات گرامیداشت هفته دفاع مقدس را در دستور کار داریم.
اطلاعات شهدا در قبور آنها به صورت بارکدخوان نصب میشود
وی با اشاره به اینکه ما ۱۱ شهید اصناف را شناسایی کرده و در بانک اطلاعاتی اصناف وجود دارد، عنوان کرد: ما در بسیج اصناف در تلاش هستیم تا برای هر شهید یک صفحه اینترنتی ایجاد کنیم و از اقوام و دوستان شهید یک نفر به معرفی آن شهید بپردازد. همچنین در قبور شهدا یک بارکد را نصب خواهیم کرد تا افراد بتوانند با موبایلهای خود تمام اطلاعات آن شهید را دریافت کنند که این طرح در استانهای یزد، اصفهان، آذربایجان غربی و فارس شروع کردهایم که امیدواریم در تمام کشور اجرا شود.
حسن پور اضافه کرد: در یکی از مراسمها همسر شهید حججی به ما گفت که محسن ابتدا که برای امر خیر به منزل ما آمدند یک کتاب فروش بود و بعدها به سپاه پیوستند. شهید حججی یک بازاری بود که نان حلال خورده و امروز این نان حلال این گونه افراد را به وجود آورده است. ظرفیت بازار بسیار زیاد است و امروز اصناف از این شهادت افتخار میکند.
هر واحد صنفی یک سنگر فرهنگی و اقتصادی است
رئیس سازمان بسیج اصناف کشور تاکید داشت: ما در بسیج اصناف در صدد تحقق این هدف هستیم که هر واحد صنفی یک سنگر فرهنگی و اقتصادی است. اگر هر فردی در چارچوب مغازه خود یک سنگر فرهنگی و اقتصادی ایجاد کند همه افراد در جامعه اصلاح میشوند. ما زمانی ادعای کشور اسلامی داریم که بازار ما اصلاح شده باشد. لیکن در تمدن نوین اسلامی بازار نقش موثری دارد.
وی افزود: در زمان جنگ اصناف و بازاریان پشت سر فرماندهان حرکت میکردند و امروز در جنگ اقتصادی اصناف، بازاریان و صنعتگران در خدمت مقدم جنگ با دشمنان هستند. امیدواریم دولت و مسئولین در راه با ما همکاری کنند.
مهمترین بخش اقتصاد مقاومتی واگذاری امور به مردم است
حسن پور گفت: مهمترین بخش در اقتصادمقاومتی واگذاری امور به مردم است همانند زمان جنگ که به مردم سپرده شد و به راحتی توانستیم آن را مدیریت کنیم؛ لذا باید در این موضوع کار به عموم سپرده شود.
رئیس بسیج اصناف کشور با عوان این مطلب که مجموعه اصناف برای محرم و اربعین برنامههای متفاوتی دارد، افزود: بازاریان تهران از ۷ محرم تا تاسوعا و عاشورا برنامههای خود را شروع خواهند کرد. بازار تهران آمادگی خود را در مشاجد خواهد داشت و تا آخر صفر نیز موکبها و کاروان هایی را برای زائرین در نظر گرفته ایم؛ لذا تمام این اقدامات به صورت خودجوش توسط مردم انجام میشود. تنها موضوعی که باید به آن توجه شود بحث روز عید غدیر است که به آن کمتر توجه شده و باید به صورت پررنگتر انجام گیرد.